Administratie publica

Transportatorii aflaţi în tranzit nu mai au voie să oprească decât în autogări

Aşa a decis Consiliul Local Câmpina, la ultima şedinţă. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Că în staţiile din Câmpina nu mai pot opri decât microbuzele care au capăt de linie… Câmpina. Cele care vin de la Azuga ori Sinaia trebuie să oprească direct în autogară. În una din cele două autogări ale municipiului. Fără îndoială, măsura dezavantajează unele firme de transport, adică pe cele care efectuează curse pe traseele Breaza-Ploieşti, Azuga-Ploieşti şi Sinaia-Ploieşti. Şi călătorii sunt dezavantajaţi. Ei trebuie să traverseze tot oraşul pentru a lua din autogară mijlocul de transport dorit. E adevărat, aşa se practică în multe localităţi, inclusiv în municipiul reşedinţă de judeţ, dar cu siguranţă nemulţumirea oamenilor va fi mare. Şi a unor transportatori, la fel. Ne referim aici în special la firma Ave Diana care aparţine familiei Rodica şi Iulian Papuc. Puţini vor fi călătorii care vor merge în autogara soţilor Papuc (de pe Strada Sălaj), când autogara firmei Cord este mai la îndemână.  

Lege veche, hotărâre nouă
După cum reiese din expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali, o astfel de măsură se impune „pentru alinierea la legislaţia în vigoare a transportului public de persoane prin servicii regulate în trafic judeţean, interjudeţean sau internaţional, care se desfăşoară pe raza municipiului Câmpina”. Subiectul nu este, totuşi, nou. Încă din 2008, au apărut prevederi legale referitoare la obligativitatea transportatorilor de a trece prin autogară şi de a plăti… taxa de autogară. Această obligativitate l-a şi determinat pe Iulian Papuc să-şi construiască propria autogară, astfel încât să nu fie nevoit să vireze banii în buzunarul principalului concurent – Ovidiu Cord, cel ce deţine vechea autogară şi firma Cord Impex care asigură, printre altele, transportul de persoane pe ruta Câmpina-Ploieşti. Numai că, atunci, era vorba doar despre autogară, nu şi despre interzicerea folosirii staţiilor din Câmpina de către firmele aflate în tranzit.
Potrivit OUG 109/2005, modificată şi completată, în cazul transportului rutier public de persoane prin servicii regulate, plecările, opririle în tranzit şi sosirile se realizează din/în autogări sau din/în punctele stabilite de administraţia publică locală, cu avizul autorităţii competente. Cu alte cuvinte, nu se interzice oprirea în staţii, dar se dă mână liberă administraţiei locale să decidă.
Problema este alta. Aceste reglementări legale nu sunt noi. Nouă este doar hotărârea Consiliului Local Câmpina, o hotărâre care vine când nimeni nu se aştepta. Şi ar mai fi o problemă. Transportatorii afectaţi de hotărârea CL au participat la o licitaţie, au un caiet de sarcini pe care trebuie să-l respecte, iar staţiile din Câmpina apar acolo. Fiind trasee judeţene, modificările care apar pe traseu trebuie aprobate şi de Consiliul Judeţean, ceea ce nu s-a întâmplat. De urmărit… 

Liberalii au reacţionat vehement
Toată lumea ştie că Rodica şi Iulian Papuc sunt membri ai PNL. Aşa cum se ştie că Ovidiu Cord este unul dintre liderii PDL Câmpina şi consilier judeţean. De aici şi până la politizarea subiectului n-a fost decât un pas. „Este o anomalie ca o hotărâre a Consiliului Judeţean să fie modificată printr-o hotărâre a Consiliului Local. Şi de ce? Doar pentru ca în Câmpina să nu mai intre decât firme apropiate de PDL, care sponsorizează puternic partidul-stat. În caietul de sarcini erau prevăzute opririle în staţiile din Câmpina, dar acum Consiliul Local zice că nu mai este nevoie de aceste opriri. Facem un apel la consilierii care votează cu două mâini astfel de aberaţii să se trezească, şi odată cu ei întreaga populaţie, pentru că acest oraş trebuie să fie al tuturor, nu doar al unui grup apropiat de PDL”, a declarat liderul PNL Câmpina, Virgil Guran, la conferinţa de presă de la începutul acestei săptămâni.

7 Comments

 1. ionel says:

  Toate tampeniile si interesele de grup si de partid pe spatele populatiei.
  Nu se mai opresc. Chiar nu se poate gasi o solutie ca sa nu mergem ca nebunii prin toata Campina , sa avem cateva statii pe traseu.
  Nu intereseaza pe nimeni……. Hello dl Primar……………….

 2. Daniel Parsa says:

  va dati seama ce inseamna asta ptr unul care locuieste in Turnatorie sau tocmai pe Campinita? eu stau in Turnatorie si am mers la Azuga la spital de multe ori. va dati seama ca o sa trebuiasca sa ma duc din Turnatorie tocmai pe Salajca sa iau masina de Azuga? vai de capul nostru!!! domnule primar faceti ceva ca si asa avem destule necazuri, macar ce tine de dvs mai ajutati/ne, autogara e f departe, unii mai suntem bolnavi, chiar asa???

 3. Olguta says:

  INCREDIBIL! De dragul lui Cord suntem sacrificati noi astia fraieri care nu avem masini si care o sa batem orasul pe jos pana la mama naibii! Consilierii astia au inebunit de tot. Au uitat ca noi i-am ales dar nu-i nimic, vine 2012 si vin ei la usa mea in campanie electorala ca de tupeu nu duc lipsa desteptii astia care au uitat de unde au plecat.

 4. jonny says:

  Stimati cetateni, ar trebui sa „apreciati” modul de rezolvare a situatiilor de catre Dl Tiseanu…..Au mai fost discutii cu privire la microbuzele care opreau in fata blocurilor nu stiu care si deranjau si acelea…..dar chipurile orasul se dezvolta.Traim ca in epoca de piatra in Campina.Va propun sa va luati niste carute ca sa ne adaptam noului sistem.Mergem toti pe jos, ca sa fie liniste si pace.

 5. oniro says:

  De dragul lui Cord,o sa faceti sport.Nu mai este necesar sa mergeti la sala de sport,va duceti la serviciu:)de ras,dar de plans…..Ideea cu caruta,ar fi o varianta,care va alaturati?:)

 6. Printhzz says:

  Si-au pus sediile strategic…acuma daca nu va paruiti serios e inutil.Era bine cand erau cursele pi centru.Acum sar cei din Turnatorie cu gura,vreti caruta la poarta?Se poate da usor burta jos.Pentru o statie din comoditate indurati mirosurile din rablele lor ruginite

 7. Georgel says:

  Acum cu ,,marea asfaltare” la Peco iar se cred zmei transportatorii.Pana cand isi mai fac de cap.Pana transportul va fi al Primariei.Adio Eliro,Ave Dina,Cord Impex si alti trepadusi pusi pe imbogateala…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *