Administratie publica

Utilizarea carburii de siliciu pe Bulevardul Culturii din Câmpina reprezintă o premieră naţională

Bd-Culturii-2Scriam recent despre aplicarea unui strat de carbură de siliciu pe trotuarele Bulevardului Culturii, de la Cotul Donului până la intersecţia cu Strada Griviţei. Carbura de siliciu face ca trotuarele să strălucească, dar are şi avantajul de a dubla rezistenţa asfaltului. Cele 21,2 tone de carbură de siliciu (în valoare de 25.000 euro) folosite la Bulevardul Culturii au fost donate Primăriei Câmpina de societatea Elsid Titu, ai cărei acţionari principali sunt oamenii de afaceri câmpineni Mihai Anastasescu şi Mihai Tufan. De altfel, lor le-a şi aparţinut ideea utilizării acestei tehnologii. În străinătate, carbura de siliciu este folosită de mai multă vreme, în zone de promenadă, dar şi în aeroporturi. Carbura de siliciu are o structură cristalină, asemănătoare diamantului, ceea ce îi conferă o mare rigiditate, duritate ridicată şi rezistenţă la rupere. În general, este folosită în metalugie, dar de câţiva ani încoace este utilizată în tot mai multe domenii.

11 Comments

 1. x-man says:

  Am fost și am văzut. Este ceva deosebit. Pentru mine, cel puțin. Bravo.

 2. Diana Petre says:

  Sa stiti ca e frumos, nu ma asteptam. Nici nu stiam ca exista asa ceva. Daca ar fi inchis si traficul rutier pe bd Culturii ar fi si mai bine, macar sambata si duminica daca nu de tot.

 3. x-man says:

  Pentru Admin.: Temă de lucru – în stânga SC Electrica SA este un teren foarte mare, gol, care are intrare și din str. Plevnei. Nu se poate face intrare pe acolo pentru Electrica și parcare? Legat de ce zice Diana Petre mai sus.

 4. misu says:

  Am vazut arata frumos initial am crezut ca a fost sparta sticla .am mers cativa metri si am observat ceva, dar nu am stiut de carbura de siliciu,bravo inca un lucru bun pentru Campina oricum bulevardul arata vorba celor tineri COOLL…..

 5. CAMPINEANU says:

  Felicitari viceprimarului Dragomir si sponsorilor ! Sa le urmeze si altii exemplul !

 6. jonny says:

  ma credeti….eu nu am vazut oras in care sa se lucreze mai mult la asflat, borduri si flori si organizaari de targuri la in acesta

 7. admin says:

  Pentru x-man – terenul acela foarte mare apartine societatii Petrom. Nu-l vinde, nu-l inchiriaza. Iar daca ar face-o vreodata, probabil ca ar cere niste preturi mult prea ridicate. Era o idee buna…

 8. albu says:

  Pt. Campineanu: lauda-i pe munca altora, ca stim cine esti…….

 9. Andrei says:

  Felicitari Primariei pt idee!

 10. mihai says:

  Sunt foarte incantat de modul in care se dezvolta Campina d.p.d.v. al aspectului. mi-as dori f. mult ca tot bulevardul Carol 1 sa fie asfaltat cu sclipici. Chiar daca ar fi foarte costisitor .. doar imaginativa..!!!

 11. ira says:

  da da super….nu as dormii noaptea, mi-ar intra lumina in casa, si nu am bani de draperii, asa ca as reclama primaria:)))sa scoata sclipiciul ca nu ma pot uita la TV!!:)))

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *