207 câmpineni au acum diplome de calificare recunoscute în UE. Nu şi locuri de muncă…

Categorie: Administratie publica 31 august 2011

Proiect someri 1 207 câmpineni au acum diplome de calificare recunoscute în UE. Nu şi locuri de muncă...Implementarea proiectului „Sprijin pentru integrare şi incluziune”, destinat persoanelor şomere, s-a finalizat zilele trecute, odată cu înmânarea diplomelor de calificare pentru absolvenţii cursurilor. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 10 luni, perioadă în care 207 câmpineni au urmat cursurile de calificare, finanţate din fonduri europene, în următoarele meserii: operator introducere validare date, dulgher, tâmplar, parchetar, îngrijitor bătrâni şi copii la domiciliu, asfaltator. Cei care au dorit au putut urma şi cursuri de limba engleză şi competenţe informatice. 
Fiecare curs a avut două etape, una teoretică şi una practică. Etapa teoretică s-a desfăşurat la Grupul Şcolar Forestier din Câmpina şi la Casa de Cultură „Geo Bogza”, iar cea practică în mai multe locaţii: la Grupul Şcolar Forestier – pentru calificarea în meseriile de dulgher, tâmplar, parchetar; la Medi’s, în parteneriat cu Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Centrul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia”, precum şi la Creşa Municipală Câmpina – pentru cursul de îngrijitor copii la domiciliu; la Spitalul Voila – pentru calificarea în meseria de îngrijitor bătrâni la domiciliu.
Proiect someri 2 207 câmpineni au acum diplome de calificare recunoscute în UE. Nu şi locuri de muncă...
Toţi absolvenţii au primit diplome recunoscute în statele membre ale Uniunii Europene şi premii pentru cei mai merituoşi dintre ei. Proiectul „Sprijin pentru Integrare şi Incluziune” a fost finanţat cu 2 milioane de lei prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Axa Prioritară 5: „Promovarea măsurilor active de ocupare” şi a fost pus în aplicare de Primăria Câmpina, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova şi firma de consultanţă FaxMedia Consulting. La finalizarea proiectului au participat reprezentanţii acestor instituţii şi absolvenţii cursurilor de calificare. Aceste cursuri asigură, aşadar, o calificare şi o diplomă recunoscută în ţările UE. Din păcate, nu asigură şi locuri de muncă pentru aceşti absolvenţi.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF