Administratie publica

Bătălia de pe Mărăşeşti. Miza – o parcare

Marasesti 1Un incident mai puţin obişnuit a avut loc astăzi pe Strada Mărăşeşti din Câmpina. Câţiva locuitori din zonă i-au surprins pe angajaţii ADPP şi pe cei ai Atelierului de reparaţii străzi din cadrul Primăriei în timp ce tăiau copacii de pe marginea străzii şi s-au interpus între aceştia şi… drujbele lor. Oamenii au protestat astfel faţă de intenţia Primăriei de a tăia copacii pentru a amenaja o parcare paralelă cu latura dinspre Strada Mărăşeşti a Colegiului Tehnic „Constantin Istrati”. 
Povestea este destul de simplă. În proiectul de modernizare a Strazii Mărăşeşti este inclusă, pe lângă reabilitarea carosabilului şi trotuarelor, realizarea unei parcări. „Nu ne-am trezit noi peste noapte că vrem să facem acolo o parcare. Solicitarea a venit din partea cadrelor didactice de la Liceul Petrol, care sunt nemulţumite că nu au unde să-şi lase maşinile şi de aceea, uneori, blochează trotuarele. În zona respectivă, chiar nu aveam altă soluţie. Iar pentru realizarea parcării trebuie să tăiem o parte din arborii de pe marginea străzii”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Câmpina, Ion Dragomir.
Marasesti 2
„Când în toată lumea asta se plantează copaci, la Câmpina îi tăiem să facem parcări”

Decizia Primăriei i-a revoltat pe locuitorii din zonă. Atunci când muncitorii au venit să taie copacii, oamenii au ieşit în stradă şi practic au blocat acţiunea. La faţa locului au venit şi poliţiştii (locali şi municipali), care au încercat să aplaneze conflictul. Au reuşit, în cele din urmă, dar asta s-a întâmplat abia după ce angajaţii atelierului au părăsit zona. Probabil, mâine se vor întoarce.
„Când în toată lumea asta se plantează copaci, la Câmpina îi tăiem să facem parcări. Sunt copaci tineri, de toată frumuseţea. Nu se poate aşa ceva! Pot exista şi alte soluţii pentru parcarea maşinilor, trebuie doar să le găsească cineva. În plus, aceasta este o zonă protejată, pe o rază de 100 de metri în jurul copacilor declaraţi monument al naturii, cum sunt cei din curtea fostei grădiniţe, nu se poate interveni. Iar cei de la Primărie nu au nici un fel de avize de la Mediu sau Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului”, au spus locuitorii de pe Strada Mărăşeşti.
Marasesti 4
Reprezentanţii Primăriei spun că există toate avizele necesare lucrării
Pe de altă parte, viceprimarul Ion Dragomir afirmă că nu e vorba de o zonă protejată, iar în ceea ce priveşte avizele, acestea există: „Nu ne-am fi permis să facem o astfel de lucrare fără avizele necesare. Avem autorizaţie de construcţie pentru întregul proiect de modernizare a străzii, inclusiv pentru parcare, avem autorizaţie de la societatea Electrica, avem toate avizele necesare, inclusiv de la Agenţia de Protecţie a Mediului”.
Probabil că, subiectul nu este închis. De nici una dintre părţile implicate. Primăria va continua lucrarea, iar câmpinenii care locuiesc în zonă vor continua să-şi exprime nemulţumirea. Ce va ieşi de aici? Noi credem că… o parcare, dar şi câteva voturi în minus pentru actuala administraţie locală.
Marasesti 3

20 Comments

 1. jonny says:

  OPAAA!Locuitorii de pe Marasesti au gasit o noua activitate de reclamat:))Ha ha ha:)Pana acum locuitotii de pe Marasesti se plangeau ca nu sunt locuri de parcare….acum….se pare ca se fac locuri de parcare la solicitarea celor de la Liceul Petrol, dar nu le mai convine nici asta:)
  PS: Pot face o parcare acolo, si dupa, cred ca pot pune copacei (cati vor ei), daca asta e miza acum, copacul:)Evident, ca au ajuns la concluzia ca Primaria nu are nici un fel de autorizatie:)Nici nu ma asteptam la altfel de concluzie din partea lor:)Evident, nimeni nu are dreptul sa faca nimic fara minunatii cetateni corecti de pe Marasesti:)
  Eu propun sa schimbam numele din Strada Marasesti in Strada Nervozatilor:))Si referitor la voturi…..eu cred ca ar trebui un examen psihologic inainte de a dreptul oricui de a vota:))

 2. Florin says:

  Ca de obicei apar si carcotasii……..Parcarea este benefica pentru cadrele didactice si nu numai dar ca de obicei trebuia sa fie si cineva contra. Unii chiar isi merita soarta…

 3. Andreea Dima says:

  Pacat de copacii aia, plantati tot de primarie in urma cu niste ani. Oare printre ei nu se putea amenaja o parcare? Sunt constienta ca e nevoie de parcari in Campina iar in zona aia chiar nu exista parcari, dar sa tai 10 pomi pentru cele cateva masini ale profesorilor de la Petrol parca nu se merita.

 4. Tudor says:

  n*are nici o treaba ministerul culturii, zona protejata e doar cea unde sint copacii seculari, strada si trotuarele nu sint incluse; dar asa ca fapt divers zic eu ca se putea parca si paralel cu trotuarul mai ales ca traficul nu e prea intens in zona; in fine, nu le poti cere celor din primarie sa*si puna mintea la contributie, cel mai usor e sa tai copacii; mai greu e sa plantezi altii…

 5. Doar eu says:

  totusi….jonny cei de pe marasesti vroiau parcare si nu au obtinut-o iar cei de la petrol da? nu ti se pare prea a favoritism? adica un locuitor al aceleasi strazi are mai putina influenta decat un cadru didactic care vine sa isi parcheze „masina” (luata din banii la negru de pe pregatiri) decat 4 ore pe zi(parca atat le e norma)? si totusi chiar nu vedem ca de la an la an ne betonam in loc sa inverzim? chiar tu ai zis ca nu ai vazut alte orase unde se fac atatea trotuare ca in campina
  eu unul vreau aer nu toxine….”didacticii” sa vina pe jos, cu bicicleta, sa dea exemplu tinerilor sa faca sport, sa iubeasca natura, nu trebuie sa ii invatam asta? sau trebuie sa vada ca profu „are audi si eu trebuie sa am”?
  chiar daca am decat un pic peste 30 parca vreau vremurile vechi…

 6. natalia says:

  (2)Autonomia locală conferă autorităţilor administraţiei publice locale dreptul ca, în
  LIMITELE LEGII, să aibă iniţiative în toate domeniile, cu excepţia celor care sunt date în
  mod expres în competenţa altor autorităţi publice. L215/2001 , art.5

 7. Cip says:

  strazi fara copaci = peisaj de…
  Cred ca trebuie renuntat la masina personala pentru 1000 de motive si cateva motive pentru circulatul cu masina personala, printre care e si LENEA :))

 8. Horia Tiseanu says:

  Vad ca acest subiect a starnit comentarii vehemente. Vreau sa va spun ca primaria a plantat in fiecare toamna si primavara sute de arbori. de exemplu pe strada Grivitei, care este alaturi de Marasesti. Nu-i vedeti, Andreea, Tudor, Doar eu, Cip?
  Atunci poate ii vedeti pe cei care rup arborii proaspat plantati si luati atitudine impotriva lor. Pentru ca nu avem in nici un caz politisti care sa pazeasca luni de zile toate strazile pe care am plantat arbori.
  Cat despre locurile de parcare, ce-ar fi sa veniti cu o propunere mai buna?

 9. drapelica says:

  si tisi a facut tot ce a vrut… traiasca parcarile ca aduc voturlie… cine vrea copaci să mearga in padurile dimpejur… sigur că primaria v apune alti copaci ca sa aiba ce sa rupa genialii elevi de la petrol… o adunatura de derbedei…

 10. natalia says:

  Primaria a plantat copaci in locul celor pe care i-a scos tot Primaria la asfaltarea anterioara……!
  Atitudine luam impotriva TUTUROR celor care rup arborii ! Inclusiv a acelor autoritati care desfiinteaza spatiile verzi , in conditiile in care desfintarea acestora lezeaza nu doar conditiile de viata cat si legea care interzice aceasta (art.71 din OUG 195/2005 ) ……Se incadreaza oare la ABUZ IN SERVICIU !?!

 11. Doar eu says:

  Domnule Tiseanu, acei pomisori pe care derbedeii ii rup(cei educati de cadrele didactice) sunt doar niste ramurele care au nevoie de zeci de ani pentru a ajunge la ceea ce dumneavoastra ati taiat….oare asta nu vedeti dumneavoastra?
  Solutia am dat-o la cometariul anterior: cadrele didactice sa vina pe jos, sau cu bicicleta:D , sa nu uitam ca acum cativa ani nu exista problema asta, dar si-au luat profii masinute…
  de ce nu ati realizat parcarea ca pe centru, in dreptul partidului dumneavoastra?
  solutii existau….doar lenea celor responsabili a fost o bariera in gasirea lor…e mai usor asa….

 12. marcel says:

  eu cred ca deviati grav de la subiectul problemei.Nu sunt FAN TISEANU, insa de data aceasta tind sa ii dau dreptate.Aveti voi o idee mai buna?Suntem un oras in expansiune, sau cel putin, asa imi place sa cred.Este absolut normal sa facem locuri de parcare.Este ceva necesar.Masina este o necesitate, inainte de toate.Asta nu inseamna acum sa ucidem spatiileverzi,pentru a crea parcari, dar aici nu este cazul.Iar ideea lui Doar eu,cadrele didactice sa vina pe jos…..este stupida.Nu poti obliga pe nimeni sa vina la servici pe jos,nikci eu nu ma duc pe jos!Mritun oarecare confort, si toti meritam acest confort!….Iarna, Doar eu, vrei sa vina profesori de 50 ani cu bicicleta?Nu crezi ca e stupid?Mai ales ca nu avem tramvai….de metrou nici nu mai vorbesc.Asta nu e solutie.Acum, ca unul vine cu loganul, altul cu audiul,asta e.Nu asta era ideea, marca masinilor.Parcarea este binevenita aolo pentru toata lumea.
  Pt Tiseanu:Discutia a nascut comentarii vehemente, datorita faptului ca orice persoana este bagata in seama.Uneori,mai mult decat e cazul.Aici, vecini de pe Marasesti.Vorba lui Florin, unii isi merita soarta.

 13. marcel says:

  Cip> Nu cred ca este vorba de lene.Eu am facut sacrificii financiare, si am muncit mult ca sa imi pot cumpara o masina.Poate de banii aia ma puteam duce intr-o excursie binemeritata, de altfel, insa AVEM NEVOIE DE MASINI,si de locuri de parcare.

 14. misu says:

  Cadrele didactice sa parcheze in curtea scolii ca este loc destul….

 15. jonny says:

  Asa este, Doar eu, am zis ca nu am mai vazut atatea betonari,flori si targuri.Chiar la un articol despre florile si fata pietei daca nu ma insel:)Acum,suna a ceva favoritism daca s-au luat aceste masuri la cererea profesorilor.Pentru ca, candva, tot aceste personaje din acea zona se”plangeau” ca nu sunt suficiente locuri de parcare, si parcheaza toti anapoda.Asa ca ar trebui sa se bucure ca intr-un final li s-a indeplinit dorinta.Nu cand au vrut ei, ci mai tarziu, dar….este in curs de indeplinire:)Probabil, acum cativa ani nu existau aceste probleme, pentru ca nu aveau toti masini,cum spui tu.Dar,nu este nimeni de judecat sa se inmultesc masinile.Acum, dintr-o familie de 4 persoane care stau la bloc,minim 2 membrii au masini…iar locuri gasesti doar pentru unul.Restul…pe unde nimeresc.Cred ca pot face si parcari, si pot planta si cativa copacei pe langa,estitic,frumos.Cale de mijloc exista in orice situatie.Nu se poate : doar copaci,fara parcari.Dar nici:doar parcari, fara copaci.Asa ca,ramane calea de mijloc.Insa reactiile astea „oamenii au iesit in strada, si au blocat actiunea”…consider ca nu sunt cerebrale.Bine ca nu au iesit cu topoarele si cu gainile la brat,totusi,suntem in 2011,chiar daca am vrea sa traim in 1950,unii dintre noi.

 16. Doar eu says:

  bravo misu…..
  parcarea trebuia facuta insa printre copaci, chiar asa de greu era? pe centru s-a putut..
  pentru marcel: confortul il vrem cu totii, insa pentru 15 min de mers pe jos sa aleg masina este deja ridicol…si totusi e si benzina/motorina care costa….
  cat despre expansiune, ea trebuie facuta pe alte nivele, poate studiu, cultura, EDUCATIE…
  repet : nu parcarea m-a deranjat ci modul cum au gandit sa o faca, spunand ca trebuie sa largeasca o strada care CULMEA! este infundata!!!!!
  pacat de copaceii aceia, care isi aveau si ei rolul…

 17. natalia says:

  Problema este pe cat de evidenta pe atat de complicata ! Pe o strada ( intrare ) pe care proprietarii parcheaza in curti ( toti )- ( puteti verifica ) , s-au taiat 18 copaci la rand , si inca 10 din loc in loc , pentru a face parcare catorva masini care stationeaza 6 ore pe zi ( din 24 ) !
  Exista partid ecologist ! Ma inscriu !

 18. natalia says:

  P.S. Sunt locuri libere de parcare la Teatru – dimineata , sau la Electromontaj ( de curand amenajate) .

 19. Doar eu says:

  Jonny deci esti de acord cu mine ca se puteau face cum sunt pe centru, in dreptul PDL-ului? asa multumeau pe toata lumea…
  cat despre iesitul in strada….mai vedeai alta solutie? din ’90 incoace ne-am obisnuit sa tacem si sa lasam sa faca toti de capul lor, pana si cel mai mare furt(25% din pensii, terenuri „concesionate” pe pile, etc nu stau sa le insir ca oricum deviez de la subiect) a ajuns sa ni se para o normalitate….
  numai mie la stirirle de la ora 17 de pe protv cand aud numai de crime mi se intampla sa nu ma mai sochez? stau si ma gandesc..socat as fi daca nu as mai auzi…..nu vi se pare aiurea ca toate astea au ajuns o „normalitate” , lasandu-ne calcati in picioare de cei care sunt intretinuti din banii pe care ma rup sa ii castig?
  iesitul in strada este solutia…..cat mai avem pana la un razboi civil? sau alegem toti strainatatea?
  ps: scuzati devierea…..dar m-am saturat sa vad copiii politicienilor in mercedes si eu om cinstit cu taxe la zi, sa nu imi pot permite un sejur la mare cu famillia….

 20. Doar eu says:

  bravo natalia

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *