Administratie publica

Concesionarea serviciului de gestionare a câinilor comunitari, din nou pe ordinea de zi a şedinţei CL

În urmă cu câteva luni, Primăria Câmpina a întocmit un proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. Discuţiile din Consiliul Local au fost amânate atunci, deoarece în dezbaterea Parlamentului tocmai intrase o nouă lege referitoare la această problemă. Cum actul normativ s-a împotmolit pe undeva prin Casa Poporului, administraţia câmpineană a revenit asupra proiectului iniţial, care va fi dezbătut în şedinţa de astăzi a CL.
Conform proiectului, se intenţionează concesionarea pe 5 ani a acestui serviciu, iar firma care va câştiga licitaţia se va ocupa de strângerea, îngrijirea, deparazitarea şi sterilizarea câinilor comunitari din Câmpina. S-a întocmit şi un studiu de oportunitate, potrivit căruia Primăria asigură terenul şi clădirile pentru amenajarea centrului, de restul activităţilor urmând să se ocupe câştigătorul licitaţiei. Temporar şi contra-cost, la acest centru vor putea fi adăpostiţi şi câinii care au stăpâni.

5 Comments

 1. Mihai says:

  Amin !

 2. Doar eu says:

  in sfarsit ceva bun, sper doar sa se ocupe de ei si nu sa ii maltrateze….au si ele sufletele

 3. Georgica says:

  De ce nu se vorbeste si despre pisicile comunitare care sunt pline de paraziti,crescute prin scarile blocurilor urinand si lasand in urma mirosuri urate.
  De ce nu se i-au masuri pentru acei cetateni care sub paravanul de iubitori de caini sau pisica strang 5-10 asemenea animale ,le dau de mancare si ii aduna in scarile blocurilor si prin fata lor,scapati-ne de acesti senili care nu se gandesc si la ceilalti cetateni.
  Nu va doresc si mergeti noaptea prin Campina ,mai ales prin cartierele Democratiei, Milcovului si chiar in centru orasului ,trebuie sa fiti inarmati astfel ajungeti la urgente,sunt adevarate haite.
  Scapati-ne de pisici si caini comunitari care sunt peste tot ,pe scarile blocurilor ,pe strada etc.

 4. jonny says:

  acum 2 zile, pe muscel, un caine a atacat un baietel de 5 ani.Noroc ca eram in zona, mai multi adulti, inclusiv parintii copilului,si am gonit imediat fiara,care se pregatea sa se napusteasca asupra copilului…altfel, probabil s-ar fi produs o tragedie.nu sunt de acord cu maltratarea lor,dar nici cu libertatea pe care o au pe strazi.Sunt periculosi.Aceasta situatie chiar reprezinta un pericol real.Exista persoane mutilate efectiv, de caini.
  Nu sunt de acord sub nicio forma cu cei ce ii aduna in scarile blocului, cum spune georgica.Cine ii doreste, sa ii ia in casa.

 5. istria says:

  da georgica!am vrea noi sa scapam de caini vagabonzi!!exista intradevar acest fenonem, cum il denumesti tu, cetateni sub paravan de iubitori de patrupezi.masina e ceva la care nu mai poti renunta in zilele noastre, nici macar pentru cateva strazi, de frica animalelor.Imi plac cainii,iubesc animalele.Dar chiar ajungi sa umbli inamat (cu cate-un bat,etc) ca sa poti sa treci printre ei.Asta daca ai curaj!Ar fi o mare realizare sa se rezolve povestea animalelor fara stapan!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *