Administratie publica

În primul week-end din fiecare lună, circulaţia auto este interzisă în centrul Câmpinei

Până acum, măsura se aplica doar în prima duminică a fiecărei luni şi de sărbătorile legale. La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, s-a decis să mai existe o zi fără maşini prin centru – prima sâmbătă a fiecărei luni. Şi asta pentru că se doreşte organizarea unor manifestări în zona centrală şi „nimeni nu se implică doar pentru o zi, toată lumea (asociaţii, şcoli, ONG-uri) vrea măcar două zile pentru astfel de acţiuni”, după cum a explicat primarul Horia Tiseanu.
Aşadar, primul week-end al lunii este destinat pietonilor. Toţi consilierii locali au fost de acord. Discuţiile s-au aprins, însă, atunci când s-a pus problema manifestărilor care vor avea loc în week-end-ul respectiv.
„Trebuie să fie acţiuni frumoase, care să bucure cetăţenii, nu kitsh-uri, aşa cum s-a întâmplat la începutul lunii iulie. A fost o ruşine pentru Câmpina acţiunea organizată atunci, o ţigănie curată, dacă îmi daţi voie să mă exprim aşa fără să supăr pe cineva. Dar acesta este termenul cel mai potrivit. Aş vrea ca primarul să se impună în organizarea acestor evenimente şi să nu mai permită acţiuni cu care să ne fie ruşine!”, a declarat viceprimarul Ion Dragomir.
„Ultimul eveniment a fost organizat în pripă şi poate nu a ieşit aşa cum a trebuit. De acum înainte, situaţia va trebui să fie alta. Dacă directorii Casei Tineretului şi Casei de Cultură, cei care ar trebui să se ocupe de aceste acţiuni, nu se implică, atunci renunţăm la idee şi lăsăm maşinile prin centru. Se pot organiza multe acţiuni interesante, în special pentru copii, nu doar terase cu mici şi bere. S-ar putea face întreceri pentru copii, cu role, cu biciclete, street basket, aşa cum chiar au propus câţiva tineri din Câmpina, avem formaţii muzicale talentate, se pot face multe lucruri dacă există dorinţă şi implicare”, a spus şi primarul Horia Tiseanu.
Până la urmă, Consiliul Local a decis întocmirea unui regulament care să stea la baza organizării manifestărilor din week-end, iar Comisia de Cultură, Sănătate, Sport a CL să supervizeze acţiunile propuse de directorii Casei Tineretului şi Casei de Cultură.

4 Comments

 1. istria says:

  a opri circulatia in centrul unui oras, indiferent care este acela, mi se pare o absurditate dusa la etrem.Si mai ales in fiecare luna.Sunt perfect de acord si apreciez dorinta de a organiza diverse activitati, etc, insa nu prin a opri circulatia in CENTRUL ORASULUI.Asemena activitati ar trebui organizate in total alte locuri, spatii amenajate…street basket….este un trend american,nu are ce cauta in centrul unui oras.necesita spatiu amenajat.Ideea este buna.Iar de limbajul dlui Dragomir…..asta este,ne conduce cine meritam sa ne conduca!Inacceptabil.Un om ce se pretinde intelectual.Inacceptabil.

 2. ionel says:

  Sunt de acord cu ce a spus dl Dragomir, chiar asa a fost o tiganie.
  Sa vedem ce va iesi luna aceasta 6-7 august Targul de bunatati 3,4 tarabe cu marfa indoielnica si preturi de-ti rup buzunarul.
  Cam atat.

 3. Georgica says:

  Autoritatile locale ne uluiesc pur si simplu cu ideiile si hotararile pe care le iau cu destula usurinta.
  Aceasta hotarare sa se inchida centrul pentru a se da Gigel cu Costel pe role in centrul orasului sau a se organiza tiganiile gen festivaluri ale lui Dom Tiseanu cu mici si bere aduce a aberatie si Campinenii nu vor sa mai suporte asa ceva din cauza unor autoritatii incapabile .
  De ce nu se inchid de exemplu strazile din Carierul Slobozia sau Muscel ca presupun ca mai fac parte din Campina, de ce nu se inchide bulevardul Culturii ca tot l-am asfaltat.
  A inchide circulatia intr-un oras care si asa nu are prea multe variante de ocolire sau tranzitare mi se pare o tampenie.
  Dar mai stiu ca Dom primar are intodeauna un interes si acela trebuie descoperit.
  Intrebati Campinenii daca sunt de acord cu aceasta decizie si o sa aveti o mare surpriza.

  Tot inainte, fratilor!

 4. jonny says:

  Asa este Georigica,asa este Istria.Dupa ce ca e un orasel,pe care il strabati 5 min cu masina de la un cap la altul, si 15 min de mers pe jos, de la un cap la altul, se mai si inchide jumatate ca sa ne dam cu rolele sau a organiza FESTIVALURI.S-a uitat unul : Festivalul Sosetelor 🙂 Pe cand?? Sa mearga toti in sosete pe strada, iar apoi consursul : care are soseta …..mai frumoasa?:))PS: In Mircea Voda se organizeaza si BALCI, asa se numeste:) vin toti satenii:)Putem face si noi, nu?:))Sa nu ne scape ideea!!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *