Social

Liga Studenţilor Români din Străinătate invită tinerii în pelerinaj la Mănăstirea Putna

Pe 15 august, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) organizează o acţiune specială, un pelerinaj la Mănăstirea Putna, acolo unde, în urmă cu 140 de ani au avut loc Marea Serbare de la Putna şi Primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni. Printre participanţii la congresul din 1871 s-au numărat Mihai Eminescu, A.D. Xenopol, Ioan Slavici, Mihail Kogălniceanu, Ciprian Porumbescu şi alte personalităţi româneşti. 
Pelerinajul este precedat de Forumul România Jună, organizat de LSRS, în perioada 12-14 august, la Banca Naţională a României. Cu această ocazie, tineri români din ţară şi din întreaga lume se reunesc pentru a contura o nouă viziune de dezvoltare a României şi a rememora evenimentele de o importanţă istorică desfăşurate în urmă cu peste un secol.  Mai multe detalii despre acest eveniment putiţi citi pe Romania-juna.ro. 

Liga Studenţilor Români din Străinătate este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *