Administratie publica

Piste pentru biciclişti la… Lipăneşti, Plopeni şi Măgurele

Peste 120 de localităţi din ţară, mai mult de jumătate dintre ele din mediul rural, au depus cereri în vederea obţinerii finanţării nerambursabile pentru realizarea unor piste destinate bicicliştilor. Printre aceste localităţi se numără şi trei din Prahova: oraşul Plopeni, comunele Lipăneşti şi Măgurele. „Programul de realizare a pistelor pentru biciclişti” a fost lansat de Administraţia Fondului de Mediu, care va asigura şi 90% din finanţarea pentru fiecare proiect în parte. Diferenţa de 10% va proveni de la bugetele locale. Sesiunea de depunere a dosarelor s-a încheiat la 20 august, iar suma totală alocată în cadrul acestui program este de 200 milioane lei. Pentru realizarea pistelor destinate bicicliştilor, cele trei localităţi prahovene vor primi:
Plopeni – 2,48 milioane lei
Lipăneşti – 1,436 milioane lei
Măgurele – 1,348 milioane lei
După cum reiese dintr-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu, pistele se pot realiza fie pe un amplasament nou, cu o singură bandă, fie pe amplasamente rutiere preexistente rutiere sau în cadrul trotuarelor. În acelaşi comunicat se menţionează că obiectivele programului privind realizarea pistelor pentru biciclişti vizează diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului şi sănătăţii populaţiei şi încadrarea emisiilor în valorile-limită admise la nivel european, pentru aerul ambiental.

1 Comment

  1. codrut says:

    Confundati „depunerea” cu atribuirea ceea ce este o mare eroare. Din Prahova au DEPUS intr-adevar, cele trei primarii insa nu s-a semnat nici un contract in acest sens. Este posibil sa nu prinda niciuna sau toate trei, vom vedea.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *