Eveniment

Spectacol aviatic de excepţie şi public pe măsură, la aerodromul din Băneşti

Miting aviatic 5În comuna Băneşti, în zona fostei unităţi militare de la Ciuperceasca, a fost inaugurat sâmbătă cel de-al treilea aerodrom din judeţul Prahova. Iar cu această ocazie, a fost organizat un miting aviatic de excepţie, mii de oameni urmărind zboruri de măiestrie şi acrobaţie aeriană realizate de piloţi români şi străini. Nici organizatorii nu se aşteptau la un public atât de numeros, estimativ, la aerodrom fiind prezenţi peste 5.000 de spectatori. 
Evenimentul a fost dedicat memoriei lui Aurel Vlaicu. Luna aceasta se împlinesc 101 ani de la primul zbor al lui Vlaicu, iar luna viitoare, pe 13 septembrie – 98 de ani de când Aurel Vlaicu se prăbuşea cu avionul său în apropiere de localitatea Băneşti, în ceea ce avea să reprezinte una dintre cele mai mari tragedii din faza de pionierat a aviaţiei din România.
Revenind la noul aerodrom de la Băneşti, reamintim faptul că este cel de-al treilea din judeţ, după cele de la Şirna şi Strejnic. Realizarea lui reprezintă o dorinţă mai veche a autorităţilor din Băneşti, primarul comunei, Petre Ion Costache, şi reprezentanţi ai Aeroclubului Român anunţând încă din 2009 intenţia privind amenajarea aerodromului. Ce înseamnă, de fapt, acest aerodrom? Un spaţiu foarte întins, delimitat, practic, un câmp. Praful şi buruienile (cosite, probabil, la un moment dat, dar crescute la loc pe porţiuni mari) au creat un oarecare disconfort spectatorilor. Însă spectacolul aviatic, care a durat mai bine de cinci ore, a plăcut tuturor şi i-a făcut pe cei prezenţi să treacă mai uşor peste neplăcerile cauzate de căldură, aglomeraţie, praf şi ciulini. 
Miting aviatic 1
Miting aviatic 2
Miting aviatic 3
Miting aviatic 4
Miting aviatic 9
Miting aviatic 6
Miting aviatic 8
Miting aviatic 7

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *