Social

Zece copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Pensiunile de la Breaza, unde erau cazaţi, funcţionau ilegal

Zece copii au ajuns, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Municipal Câmpina unde au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară virală, patru dintre ei necesitând internarea. Copiii sunt din Focşani, fac parte dintr-un ansamblu de dansuri şi erau cazaţi la două vile din Breaza. Luni seară, la scurt timp după cină, mai mulţi dintre ei au avut stări de vomă, dureri de cap, ameţeală, dureri abdominale, fiind transportaţi la Spitalul Municipal, unde li s-a administrat tratamentul de specialitate. Astăzi, tot grupul din Focşani a plecat spre casă, renunţând la sejurul de la Breaza. 
Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, pensiunile în care au fost cazaţi copiii funcţionau ilegal. Poliţiştii împreună reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinare Prahova şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, au efectuat un control la vilele respective, ocazie cu care s-a stabilit că locurile de cazare nu sunt autorizate sanitar pentru prepararea hranei, spaţiile de cazare nu corespund cerinţelor legislative în vigoare, iar personalul nu cunoaşte şi nu respectă minimele norme igienico-sanitare.
Mai mult, pensiunile (care aparţin unei persoane fizice – Gheorghe Barna) nu au nici un fel de clasificare turistică şi nici autorizaţie să funcţioneze ca unităţi turistice. Administratorul nu a încheiat contract de închiriere  pentru grupul cazat şi nici nu a putut prezenta vreo factură emisă către reprezentanţii acestora. Gheorghe Barna a fost sancţionat contravenţional de către DSV Prahova cu amendă de 40.000 lei, fiind cercetat în continuare de către Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cei 61 de copii din Focşani erau cazaţi la Breaza din 28 august şi urmau să plece acasă pe 3 septembrie.

1 Comment

  1. cadiz says:

    Eu nu pot sa imi explic cum se poate caza un grup fara nici un fel de act.Chiar nu exista nici un fel de act, sau pur si simplu nu este complet articolul?Factura sa presupunem ca nu s-a emis, deoarece se poate emite si la final, depinde de cum au decis,cred eu.Dar sa nu existe vreun act, contract de inchiriere?Si cum sa nu aiba nici un fel de clasificare?Poate nu era clasificarea corecta, asta este posibil,dar deloc??

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *