„Biblioteca publică trebuie să fie kilometrul 0 al unei comunităţi”

Categorie: Social 24 septembrie 2011

Biblionet „Biblioteca publică trebuie să fie kilometrul 0 al unei comunităţi”Acesta este mesajul transmis câmpinenilor de Deborah Jacobs, unul dintre directorii Fundaţiei Bill&Melinda Gates. Un mesaj video, prezentat la inaugurarea Centrului de Informare pentru Public (CIP) din cadrul Bibliotecii Municipale „Dr. C.I. Istrati”. Vă reamintim că acest nou serviciu presupune accesul gratuit al publicului la computerele donate de fundaţia celui care a creat Microsoft. Oricine poate merge la Biblioteca Municipală şi poate accesa computerul în baza unui simplu permis eliberat de bibliotecar. 
Deschiderea oficială a Centrului de Informare pentru Public a avut loc ieri şi au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, elevi şi cadre didactice, scriitori, alături de care s-au mai aflat consilierul pentru afaceri europene al Prefecturii Prahova – Codruţ Constantinescu şi coordonatorul Programului Biblionet la nivelul judeţului – Mihaela Sandu. Invitat de onoare a fost vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România, Sorin Burlacu.
Printre informaţiile interesante prezentate la deschiderea CIP s-ar punea număra cea privind reţeaua naţională de biblioteci. În România, există în prezent aproximativ 3.000 de biblioteci publice, mai puţin de 10% dintre ele având calculatoare cu acces la internet. Programul Biblionet, derulat la nivel naţional, are ca scop tocmai introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice, pornind de la faptul că 64% dintre români nu au folosit niciodată internetul. Fundaţia lui Bill Gates a donat celor 2.000 de biblioteci publice din România, incluse în Programul Biblionet, echipamente IT în valoare de 15 milioane de dolari. Biblioteca din Câmpina a primit opt echipamente IT, un videoproiector, un scanner şi o imprimantă în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei.

5 comentarii to “„Biblioteca publică trebuie să fie kilometrul 0 al unei comunităţi””


 1. ion spune:

  Ţara arde, baba se piaptăna! Nu sunt locuri de muncă, proiectul Calea Daciei se poate bloca, asfaltul de pe centru este o mizerie… şi primarul stă la bibliotecă!!!

  RăspundeRăspunde
 2. istria spune:

  se ”cultiveaza” :) )))

  RăspundeRăspunde
 3. Horia Tiseanu spune:

  Vai de tara care nu-si incurajeaza cultura si educatia moderna a tinerilor!
  Pt Ion: pentru cultura ta generala, primaria nu se ocupa cu infiintarea locurilor de munca.

  RăspundeRăspunde
 4. ion spune:

  S-ar putea “cultiva” si pe drumuri, pe puduri, pe sub poduri…

  RăspundeRăspunde
 5. eugenia spune:

  Este foarte trist faptul că încă mai există oameni care nu înțeleg importanța bibliotecii publice într-o comunitate. La bibliotecă poate veni oricine, fie el primar, fie lucrător într-o fabrică. În tările civilzate, oamenii merg la biblioteca de plăcere, doar pentru a socializa. Nu merg neapărat pentru a se ,,cultiva,,! Aveți dreptate, domnule primar! Vai de țara care nu își încurajează cultura. Vă felicit!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF