Politica

„În noua sesiune parlamentară, puterea va declanşa un taifun legislativ”

SeverinCu câteva zile înaintea deschiderii unei noi sesiuni parlamentare, senatorul câmpinean George Severin (PSD) a susţinut o conferinţă de presă, în care a prezentat principalele direcţii pe care se va axa USL. În opinia lui Severin, va fi o sesiune foarte importantă, dar şi foarte grea, în care actuala putere va genera un „taifun legislativ” cu scopul de a-şi optimiza rezultatele la viitoarele alegeri. „Mă refer aici la mai multe modificări care, cu siguranţă, vor fi discutate. Probabil că vor continua intenţia de regionalizare, iar colegiile vor fi redesenate astfel încât candidaţii lor să aibă cele mai mari şanse, dar vor întâmpina o opoziţie şi din partea UDMR… Ultima găselniţă este comasarea alegerilor, care încalcă un principiu european, dar şi unul logic, pentru că nu poţi impune o astfel de comasare decât dacă vrei să bulversezi total electoratul. Comasarea este o mare problemă pentru democraţie şi nici nu aduce vreo economie. Nu în ultimul rând, se încearcă oficializarea fraudei sub toate formele, inclusiv prin mult mediatizatul vot prin corespondenţă. În schimb, doar ca să mă refer la acest capitol, USL are un proiect legislativ prin care se poate ajunge până la retragerea dreptului de candidatură aceluia care împarte şi altceva decât pliante electorale. Normal că reprezentanţii puterii nu vor dori o astfel de lege…Din păcate, totul denotă că ne îndreptăm spre dictatură!”, a declarat senatorul câmpinean.

Întrebat în ce măsură reprezintă pentru USL o prioritate strângerea majorităţii necesare pentru schimbarea Guvernului şi, eventual, suspendarea preşedintelui Băsescu, Severin a spus doar că „USL îşi menţine la acelaşi nivel interesul pentru strângerea unei majorităţi”. Un nivel destul de scăzut, am zice noi, dacă ar fi să ne raportăm doar la sesiunea parlamentară anterioară şi la declaraţiile liderilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, care au spus de mai multe ori că suspendarea preşedintelui Băsescu nu este o prioritate.

2 Comments

  1. horia says:

    Dle Severin,ce ne facem ca PSD e mort,nu misca…in felul asta,tiseanu castiga fara drept de apel.

  2. vasile grigore says:

    principiul european, al moralitatii, al bunului simt, cat si legea le incalci tu proletare, care ai cea mai mare influenta negativa, peste tot pe unde treci! ce ai facut in campania electorala ca sa iesi senator? exact pentru ce ii condamni tu pe cei de la pdl ca vor face! asa iti acoperi tu lucrurile necinstite pe care le-ai facut tu in pdl! ca sa speli macar 1% din mizeriile care le-ai lasat si le lasi in continuare in jurul tau, ai curaj sa propui si sa votezi legea lustratiei in parlament, ca sa dispari definitiv din viata politica?imi aduc aminte ca a fost discutata in parlament si propusa la vot, si daca nu ma insel ai facut un pre infarct, pacat ca nu s a adoptat legea! spune aceste lucruri in conferintele de presa, proletare!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *