Administratie publica

Cartierul În Luncă s-a umplut ieri de echipaje de intervenţie şi autorităţi

Alarmare 1La Câmpina a avut loc, ieri, un exerciţiu de alarmare, planul acestuia fiind stabilit de administraţia locală şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru a nu produce panică şi nici prea mult deranj locuitorilor municipiului, s-a ales ca temă simularea unei inundaţii în cartierul În Luncă, de la marginea sudică a Câmpinei, în apropierea albiei râului Doftana. 
După o şedinţă la sediul Primăriei Câmpina, la care au participat toţi factorii implicaţi în derularea unui asemenea exerciţiu, a sunat alarma, iar echipajele de intervenţie (pompieri, poliţie, ambulanţă) şi cele ale principalilor furnizori de servicii (Distrigaz, Electrica, HidroPrahova) s-au deplasat în zona menţionată. Bineînţeles că oamenii din cartier au ieşit la porţi, pentru a vedea mulţimea de maşini şi… uniforme de pe strada lor, lucru care nu se întâmplă în fiecare zi. Ba chiar, unii dintre locuitori s-au apucat să fotografieze „exerciţiul”, pentru că nu se ştie când vor mai avea parte de asemenea… atenţie.
Alarmare 2
Concluzia acţiunii i-a aparţinut viceprimarului Ion Dragomir, cel care a coordonat la faţa locului acest exerciţiu: „Am convingerea că, în cazul nedorit al unei intervenţii la o inundaţie… reală, toate instituţiile implicate vor şti să răspundă cu promptitudine, aşa cum, de altfel, s-a întâmplat în această vară, pe 20 iulie, când în urma unei furtuni, furnizarea energiei electrice a fost întreruptă în numeroase puncte, s-au rupt mai mulţi copaci, iar unii chiar s-au prăbuşit peste diverse clădiri. Atunci s-a demonstrat eficienţa intervenţiei tuturor forţelor pe care le-am solicitat. În cadrul exerciţiului de astăzi, ne-am deplasat la faţa locului, am luat o serie de măsuri care s-ar impune în astfel de cazuri, alte măsuri doar le-am trecut în revistă, pentru că n-am vrut să deranjăm populaţia din zonă. Mă refer aici la o posibilă evacuare”.
Alarmare 3
Alarmare 4

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *