Eveniment

Festivalul „Serbările Toamnei” – Câmpina 2011 a avut aproape de toate pentru toţi

Festival 14A patra ediţie a Festivalului „Serbările Toamnei” a fost o reuşită. Mai puţin partea… medievală, cu care localitatea chiar nu are nici o legătură. „Câmpina medievală” a constituit o temă mai puţin inspirată, reflectată în costumele unor cavaleri şi domniţe, în armura expusă pe scenă şi în câteva acţiuni. Pentru că parada a fost clasică, discursurile la fel, micul, berea şi pastrama idem. Dar când spunem că festivalul a fost o reuşită ne referim în primul rând la numărul foarte mare al participanţilor. Mii de oameni au ieşit în stradă, au cântat, au dansat şi s-au distrat.  

Festival 1
Festival 2
Festival 3
Festival 4
O bilă albă pentru cei care au stabilit organizarea festivalului la jumătatea lunii septembrie şi nu undeva în octombrie, aşa cum s-a întâmplat în alţi ani. Vreme frumoasă, un început frumos de toamnă, care a permis organizarea tuturor acţiunilor din program în locaţia stabilită pentru fiecare. Norocoşi, aşadar, la acest capitol, am fost cu toţii.
Tot la capitolul bile albe ar mai putea figura: respectarea programului (în cea mai mare parte); prezenţa şi intervenţiile prompte ale poliţiştilor locali (intervenţii destul de subtile, fără circ, în special pentru îndepărtarea tinerilor care au băut peste măsură); prezenţa pe scenă, împreună, a reprezentanţilor puterii şi opoziţiei (într-o perioadă dificilă din punct de vedere politic, la nivel naţional); organizarea în acelaşi week-end a concursului „Câmpina 24 h” (a fost o reală plăcere să vezi la tot pasul pictori care redau imaginea localităţii).
Festival 5
Festival 5 bis
Foarte bună şi ideea invitării „fraţilor” de la Silivri (Turcia) şi Kumanovo (Macedonia) la festival. Se pare că oaspeţii s-au simţit foarte bine la Câmpina, cel puţin aşa au spus, iar după cum au dansat turcii lângă scenă, chiar că avem motive să-i credem. Nu credem, însă, că se impunea prezenţa prefectului Adrian Dobre. Oricum, nu l-a recunoscut prea multă lume. Şi, spre satisfacţia celor prezenţi la deschiderea oficială a manifestărilor, prefectul a vorbit puţin, a înmânat premiile pentru elevii olimpici şi sportivii cu performanţe deosebite (împreună cu deputatul Florin Anghel), apoi a plecat spre Ploieşti.
Festival 8
Festival 9
Festival 7
Festival 10
Festival 11
În ceea ce priveşte artiştii invitaţi la festival, ei au fost pe placul publicului. De la Elisabeta Turcu, până la Corina şi Voltaj. Mai ales Voltaj, normal… De altfel, Câmpina a cântat cu Voltaj. A fost un recital comun, foarte frumos. O impresie foarte bună a lăsat şi ploieşteanul Valentin Dinu, cel care a demonstrat încă o dată că ar fi meritat să câştige concursul „Românii au talent”… N-a fost să fie, dar iată că acum „câştigă” aplauze şi din ce în ce mai mulţi fani.
Festival 12
Festival 13
Festival 15
Festival 16
Una peste alta, Festivalul „Serbările Toamnei” 2011 (organizat pentru câmpineni şi plătit cu 150.000 lei din banii câmpinenilor, să nu uităm) a fost o reuşită. Cea mai bună ediţie din ultimii trei ani…
Festival 17

6 Comments

 1. Doar eu says:

  in ziua de azi cand 99,9 % din problemele pe care le intampinam pleaca de la lipsa banului, tin sa imi spun parerea.
  festivalul medieval(ideea o fi venit uneia din „donsoarele consielier personali ai primarului” dupa vreo vizita la sibiu) m-a marcat intr-un mod incredibil….incepand de la politistii locali care patrulau (chipurile pentru linistea publica), cainii comunitari care uitandu-se in gura ta in timp ce infulecai un mic (servit pe mesele acelea infecte de altfel) pentru a nu inghiti cu noduri le azvarleai cate-o bucatica(sunt si ei ai orasului, si ei trebuiau sa sarbatoreasca), copii de romi stransi in fata leaganelor si visand si ei cu ochii deschisi la o tura dar din lipsa de bani doar priveau, din cand in cand mai si cerand bani oamenilor, romii adulti care erau „alergati” de politisti nelasandu-i sa isi vanda marfa contrafacuta, macar atunci in zi de sarbatoare(stiu ca e ilegal si ca nu platesc taxe, dar sunt altii care fura de rup si nimic nu li se intampla), wc urile publice care de la 5 metri te asteptau cu un miros imbietor de iti venea sa versi toti micii mancati(2 cabine la zeci de mii de oameni),muzica deprimanta a celor de la compact(nu le contest valoarea), si dansul corinei pentru care am asteptat mai bine de 20 de minute sa isi monteze BARA m-au facut sa ma gandesc serios incotro ne ducem….totusi au fost cheltuiti BANI
  PS nu a observat nimeni ca artificiile au durat mai mult decat cele de revelion? sau ca majoritatea au fost galben cu mov(sa dea iluzia de portolaliu cu albastru)…sau sunt eu tampit?

 2. Georgica says:

  Buna observare,ptr. Doar eu–– ai dreptate dar gasca celor din institutiile locale printre care enumaram ( Primaria Campina, Politia Comunitara,,(sic-Plo.Locala),Administratia Financiara ,Casa Stiintei si Muzeul Hasdeu si multi altii) nu au stres ca din acesti bani facem cred ca mai multe lucruri folositoare si unele proiecte care din lipsa banilor puteau fi terminate.
  Bafta baieti si la mai mare – spor la treaba!

 3. istria says:

  Ba da, am observat eu ca au durat mai mult decat cele date revelion, si am mai observat ca s-au dat si peste 22;15, deci nu s-au incadrat in program,in autorizatie ;))

 4. iulian says:

  Nu stiu cu ce am gresit?
  Primarul si staful sau nu cred ca vor intelege intrebarea mea(retorica de fapt). Nu stiu cu ce am gresit si mi-am cumparat apartament in buricul targului In fiecare duminica din luna sunt in mijlocul fumului si al prajelilor, al zgomotului si al prostului gust pentru ca primarul a inceput sa-si faca campanie electorala si are bani de cheltuiala pe chefuri si pomeni electorale (ne-a marit impozitele cu 20%)
  Locatarii cu apartamente din centru s-au saturat sa nu aiba liniste in fiecare duminica din luna, sa fie afumati non stop de la gratare. Avem rugamintea si propunerea sa mai fie schimbata locatia acestor pomeni electorale si venim cu propunerea in Slobozia zona curata, linistita

 5. jonny says:

  Da georgica!Chiar se pot face multe din zecile de mii de euro cheltuite!

 6. Georgica says:

  Pentru Iulian
  – ai dreptate Iulian acest balci organizat pe banii nostrii de catre autoritati ,ptr. ca trebuie sa recunoastem nu numai primarul este vinovat de acest lucru cat si cei care il inconjoara si sti la cine ma refer ,am spus-o mai sus .
  Acest gen de manifestari nu-si au rostul cat noi cetatenii orasului platim cele mai mari taxe,impozite ,utilitati (gunoi si apa) din tara,dar intodeauna cineva are de castigat si se stiu foarte bine aceeia care profit dupa urma acestor manifestari.
  De ce nu se asfalteaza decat pe anumite strazi ,anumite cartiere ,de ce intrarea in orasul nostru indiferent din ce parte semana cu o aratura,sunt multe probleme in urbea noastra dar conducatorii acestui oras nu au probleme de constiinta si fac exact ce-au invatat ,( se stie ce).
  De un singur lucru nu se pot atinge si acela este votul nostru pe care speram sa aduca schimbarea,respectul fata de cetateni orasului si bunastarea in acest oras care a fost ca o floare dar care a ajuns un fel de oras fantoma,cu interlopi in centrul orasului,cu masini care fac liniute dar nimeni nu se sesizeaza,cu magazine care isi scot marfa pe strada,etc.
  Imi pare rau dar asta este realitatea si observ ca viitorul lasa de dorit cu acesti gospodari care nu se gandesc decat la interesul lor si a cunostiintelor.
  Poate in ultima clipa se vor redresa ,ceea ce nu prea cred si vor lasa privirea in pamant pentru ceea ce au distrus in orasul nostru si mai ales pentru ceea ce nu au facut pentru acest minunat oras .
  Bafta domnilor si privirea sus,daca nu aveti de ce sa va rusinati !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *