Social

Forestierul a devenit colegiu tehnic

Forestier
Grupul Şcolar Forestier din Câmpina are, de luna aceasta, odată cu începerea anului şcolar, o nouă denumire şi un nou statut. Se numeşte Colegiul Tehnic Forestier, iar anunţul a fost făcut, astăzi, de directorul instituţiei, la inaugurarea oficială a atelierului-hală în care se va desfăşura practica elevilor. La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, ai Prefecturii şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, directorii altor licee din municipiu, cadrele didactice de la Forestier, foşti directori ai unităţii, lideri de sindicat din învăţământ. 
Forestier 1
Forestier 2
Atelierul-hală a fost realizat cu bani de la bugetul local, amenajarea acestuia şi a anexei costând 740.000 lei. În atelier au fost montate echipamentele achiziţionate din fonduri europene câştigate de Forestier (aproximativ 385.500 euro) prin Programul Phare. Este vorba despre echipamente tehnice pentru industrializarea lemnului, care vor fi folosite la instruirea practică a elevilor. 
Revenind la schimbarea denumirii şi statutului liceului, trebuie precizat faptul că demersuri s-au făcut de mai multă vreme, dar această schimbare are la bază o metodologie destul de complicată. Se ţine cont în principal de baza materială, de proiectele întocmite, de performanţele obţinute în plan educaţional, numărul de elevi, tradiţia şi prestigiul şcolii, dar şi multe alte criterii.

1 Comment

  1. Cria Cria says:

    Am fost eleva acestui liceu, si ma bucur foarte mult de aceste realizari.
    Foarte tare!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *