Administratie publica

Graba cu care se introduc unele proiecte în dezbaterea CL Câmpina, în atenţia Prefecturii

Paul MoldoveanuÎn şedinţa ordinară din luna iunie a Consiliului Local Câmpina, secretarul Paul Moldoveanu a atras atenţia că nu va contrasemna cinci proiecte de hotărâri care au fost introduse pe ordinea de zi în ultimul moment şi se va adresa Prefecturii. Atunci, consilierii câmpineni au trecut destul de uşor peste atenţionarea secretarului. La şedinţa de la sfârşitul lunii august, însă, aleşii locali s-au văzut nevoiţi să răspundă la o adresă a Prefecturii referitoare tocmai la problema sesizată de Paul Moldoveanu.

Discuţia a fost deschisă de consilierul Elvis Arghir, care s-a adresat secretarului Paul Moldoveanu pe un ton destul de tăios: „Urgenţa unui proiect n-o stabiliţi dvs, ci noi, Consiliul Local!” Apoi, Arghir, a mai îndulcit tonul, adresându-se aceluiaşi secretar: „Învăţaţi-ne ce trebuie să facem acum!” Paul Moldoveanu a spus clar că şi-a exprimat punctul de vedere la momentul respectiv: „Eu nu sunt de acord ca în ziua şedinţei să-mi fie aduse cinci proiecte noi, iar eu, într-o oră-două, să dau avize de legalitate pentru fiecare în parte. Aceasta este o muncă seriosă, de maximă responsabilitate şi nu vreau să fiu pus în situaţia de a greşi doar pentru că se grăbesc din diverse motive unii sau alţii. Şi haideţi să fim serioşi, printre cele cinci proiecte sunt unele care nu au absolut nici o urgenţă!” Elvis Arghir a venit apoi cu următoarea idee, aproape… genială: „Putem să le trimitem celor de la Prefectură un răspuns că altădată nu mai facem?”
Sedinta CL
După ce şi Gheorghe Tudor a insistat că „nu este normal să ne batem joc şi să călcăm în picioare propriul nostru regulament”, primarul Horia Tiseanu a fost cel care a oferit soluţia: „Eu am sesizat o oarecare diferenţă de abordare din partea Prefecturii faţă de alte scrisori şi situaţii similare. Nu ni se cere în mod expres abrogarea sau modificarea hotărârilor respective, sub sancţiunea atacării lor în instanţa de contencios administrativ, ci doar un punct de vedere. În această situaţie, eu vă propun să le trimitem un răspuns în care să ne referim doar la problemele urgente care au fost printre acele proiecte, pentru că, într-adevăr, s-au mai strecurat şi altele care nu erau urgente. Vă reamintesc că unul dintre aceste proiecte este chiar cel privind aprobarea împrumutului de 8 milioane lei, pentru care am făcut deja licitaţia, iar atacarea acestei hotărâri ar putea avea efecte greu de precizat”.
Punctul de vedere al primarului Horia Tiseanu a fost însuşit de Consiliul Local, dar acum rămâne de văzut dacă măcar în ultimul sfert al acestui mandat se vor respecta nişte norme minime privind introducerea unor proiecte pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local.

2 Comments

  1. ion says:

    Totul e lucrat la urgenta pentru ca trebuiesc satisfacute interese de grup. Cetatenii daca e, sa plateasca noi suntem pusi aici doar sa-i reprezentam…. lucru pe care alesii locali parca l-au uitat si fac numai ce-si doresc ei si acolitii de parca ar fi pe mosia lor.

  2. jonny says:

    toti platim de toate pentru toti de ne usuca buzunarele….nu conteaza ca esti PF,PFA,SC,etc….traim intr-o tara scumpa din pct de vedere economic,dar ”ieftina” din alt punct de vedere…..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *