Administratie publica

Poliţiştii de la Ordine Publică şi Circulaţie Rutieră trec în subordinea primăriilor. Şi vor fi plătiţi de la bugetele locale…

Politisti CampinaConsiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, în şedinţa de aseară, ca birourile de Ordine Publică şi Circulaţie să fie transferate de la inspectoratele de poliţie în cadrul Poliţiei Locale. Cu alte cuvinte, să treacă în subordinea administraţiilor locale, iar finanţarea să fie asigurată de la bugetele localităţilor. „Este o reconfigurare a sistemului de ordine publică prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale. În acest context, Guvernul României va adopta legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi în domeniile ordinii publice şi circulaţiei rutiere de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală pentru a creşte astfel eficienţa acţiunilor de pe teren”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale imediat după şedinţa CSAT.
Concret, la Câmpina, birourile de Poliţie Rutieră (condus de Cornel Dăncescu) şi cel de Ordine Publică (şef Gabriel Bădiceanu) vor fi transferate din cadrul Poliţiei Municipale la Poliţia Locală (instutiţie subordonată administraţiei publice). Acest transfer presupune mai multe lucruri, printre care mărirea organigramei Primăriei Câmpina cu vreo 15 persoane, creşterea cheltuielilor de la bugetul local, probabil şi… reducerea salariilor poliţiştilor transferaţi, având în vedere faptul că la Poliţia Locală lefurile sunt ceva mai mici decât la Poliţia Municipală.

9 Comments

 1. drapelica says:

  încă o porcăria!!!! asa trece ei tzara prin boc si sabie!

 2. Paul says:

  si Dancescu va fi subordonatul lui Carmen Gheorghe de la comunitari??? vaaaaai de mine! :)))))))))))

 3. pub says:

  dar pe badiceanu pot sa il iau eu in subordine?:))))

 4. marius says:

  asa vrea basescu o sa fim la picioarele primarilor si a neamurilor acestora o sa le pazim garajele si turmele de oi in timp ce infractorii vor fi liberi si vor face ceea ce ei le ordona, totul este o manevra de sus

 5. Sorin Radu says:

  La prima vedere pare amuzanta situatia dar este mai rea decat credem noi. Sunt segmente importante ale politiei care vor fi controlate de primari deci vor fi controlate politic. Asta nu inseamna restructurarea politiei romane.

 6. jonny says:

  cica suntem in democratie……vai de capul nostru.Sorin Radu are dreptate….chiar pare amuzant la prima vedere…..dar de fapt vom fi controlati politic, de fapt ca si pana acum, doar ca acum e pe fatza, fara sa ne mai ascundem dupa degete.Sa vedeti acum SC-uri favorizate, si sa vedeti acum tot SC-uri controlate pana peste cap!Asa,de dimineata pana seara, in spiritul ”legii”, ca sa se stie cum e treaba!de acum incepe adevarata ”distractie”…pentru ca si aceasta zisa restructurare, are de fapt un scop….

 7. Nicoleta M says:

  Ramane Carmen Gheorghe sefa la politia locala? Ar fi o mare prostie! Mare de tot!

 8. md says:

  nu este posibil asa ceva. o mare prostie!!!

 9. ira says:

  din pacate sau din fericire pentru unii ….orice este posibil in Romania

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *