Social

Schimb de experienţă româno-francezo-turc, la Jandarmeria Sinaia

Jandarmi Sinaia 2La Centrul Montan Sinaia s-a încheiat recent cursul de salvare-evacuare din mediul alpin, la care au participat ofiţeri din cadrul Jandarmeriei Turce şi jandarmi ai posturilor montane din România. Cursul s-a desfăşurat pe parcursul a două săptămâni perioadă în care doi experţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze, de la Centrul Montan Chamonix, împreună cu profesorii Centrului Montan Sinaia, au efectuat un schimb de experienţă privind tehnicile şi procedurile alpine. 
Acţiunile de salvare-evacuare în mediul montan, executate de jandarmi, sunt din ce în ce mai complexe, deoarece solicitările vin nu numai pentru accidentele alpine sau pe pârtii, ci şi la transportul pe cablu sau chiar în peşteri. Aceste intervenţii presupun un risc ridicat, deoarece condiţiile de salvare sunt improprii, se intervine la înălţimi foarte mari, în locuri înguste şi pline de capcane.
Jandarmi Sinaia 1„Intervenţia montană presupune a lucra sub presiunea timpului, a condiţiilor meteo vitrege şi, de multe ori, a dualităţii viaţă-moarte. Având în vedere aceste riscuri, este evident că pentru îndeplinirea misiunilor nu poate lucra orice persoană şi, pentru a se forma, sunt necesare multe ore de muncă. Pregătirea la Centrul Montan din Sinaia dezvoltă la cursanţi calităţi indispensabile meseriei de salvator, respectiv determinare, forţă fizică, încredere în sine şi în colegii de echipă, orientare în teren etc”, se menţionează în comunicatul de presă remis de Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *