Politica

USL a anunţat oficial: candidaţii la CJ Prahova şi Primăria Ploieşti sunt de la PSD. La Câmpina, nu se ştie, încă se mai… sondează

Candidati USLPreşedinţii celor trei partide care formează USL – Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL) şi Daniel Constantin (PC) – au anunţat ieri, oficial, cum şi-au împărţit candidaţii pentru consiliile judeţene şi primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ. În Prahova, nu avem nici o surpriză. Candidaţii stabiliţi de USL sunt de la PSD: Mircea Cosma, la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Iulian Bădescu, în prezent senator, la funcţia de primar al Ploieştiului. În ceea ce priveşte restul localităţilor, candidaţii la primării vor fi stabiliţi pe baza unor sondaje. Asta spun liderii USL. Dacă se va ţine sau nu cont de rezultatele sondajelor, rămâne de văzut. 
USL a dat publicităţii ieri şi rezultatele unui sondaj naţional (realizat de patru institute de sondare) cu privire la intenţia de vot la alegerile din 2012 pentru consiliile judeţene. În Prahova, USL ar obţine, potrivit sondajului, 57% din voturi, în timp ce PDL ar avea 25%. 

În ceea ce priveşte Câmpina, aici continuă să se facă sondaje sau, cel puţin, aşa spun liderii politici. PSD nu a anunţat nici până acum rezultatele acelui sondaj intern care nu vizează intenţia de vot, ci notorietatea, dar care este gata de mai mult timp. Pe listă au fost trecuţi şapte dintre cei mai cunoscuţi social-democraţi: Ion Dragomir, Gheorghe Tudor, Mihaela Neagu Petrovici, Horaţiu Zăgan, Călin Tiu şi Mihail Şerbănoiu. Surse din PSD spun că doctorul Tiu a obţinut cel mai mare procent, dar o decizie clară cu privire la viitoarea candidatură nu este luată. La PNL, lucrurile sunt ceva mai simple. Virgil Guran şi-a anunţat de mai multă vreme intenţia de a candida la Primăria Câmpina. Poate mult prea devreme decât ar fi trebuit.
În teorie, candidatul USL la funcţia de primar al Câmpinei ar veni de la PNL, în condiţiile în care, la Consiliul Judeţean şi Primăria Ploieşti au fost stabiliţi candidaţi de la PSD.
Oficial, liderii PSD şi PNL Câmpina par a vorbi aceeaşi limbă. Neoficial, toată lumea ştie că nu au nimic în comun. Social-democraţii şi liberalii şi-ar dori să meargă separat la alegeri, mai ales că nu se iubesc deloc. Din contra… Şi n-ar fi deloc exclus să avem candidaţi de la ambele partide pentru alegerile locale de anul viitor. Dezbinarea USL este un motiv în plus pentru ca actualul edil, Horia Tiseanu, să candideze liniştit, fiind favorizat şi de modificarea legislaţiei în sensul alegerii primarului dintr-un singur tur de scrutin.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *