Social

„Nu am făcut destul!”, o campanie de informare a femeilor în privinţa cancerului la sân

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a lansat campania socială „Nu am făcut destul!”, menită să informeze femeile cu privire la cancerul la sân şi să le responsabilizeze în vederea efectuării de controale periodice. Mesajul acestui demers naţional este „Ajută-ne! Mergi la control!”, iar pe durata campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuite, în centrele Gral Medical din Ploieşti, Piteşti, Craiova, Focşani şi Bucureşti. De asemenea, pacientele care se programează pentru această ecografie gratuită, pe perioada campaniei, o pot efectua şi după terminarea campaniei, până la finele anului 2011. Mai multe detalii puteţi afla de pe site-ul invingemcancerul.ro.
Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei şi, din păcate, tot mai multe doamne şi domnişoare, din ce în ce mai tinere, trec prin această experienţă tristă. Cancerul mamar înregistrează, în România, o incidenţă de 7.929 de cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 de decese anual. Toate femeile trebuie să ştie că acest tip de cancer curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele şi simptomele cancerului mamar, să înveţe să se automonitorizeze, şi, în cazul în care observă unele dintre aceste simptome, să se prezinte la medic cât mai repede, pentru un consult de specialitate.
Menţionăm faptul că, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a fost înfiinţată în anul 2005, numără peste 30.000 de membri din întreaga ţară (pacienţi, supravieţuitori şi voluntari), iar printre organizaţiile afiliate se numără şi Asociaţia Bolnavilor de Cancer Prahova.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *