CT4 a tulburat apele în Consiliul Local Câmpina

Categorie: Administratie publica 31 octombrie 2011

CT4 CT4 a tulburat apele în Consiliul Local CâmpinaUltima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, cea de la sfârşitul săptămânii trecute, n-ar fi avut istoric dacă pe ordinea de zi n-ar fi existat un proiect referitor la vânzarea prin licitaţie publică a fostei centrale termice nr.4, situată pe Strada 1 Mai. Iar asupra acestui proiect probabil că nu s-ar fi discutat atât de aprins, mai bine de jumătate de oră, dacă în spatele firmei care doreşte să cumpere centrala nu s-ar fi aflat un consilier local. Nu i s-a rostit numele, dar toată lumea ştie că este vorba despre Elvis Arghir. 

Proiectul de hotărâre privind vânzarea prin licitaţie publică a fostei CT4 a fost iniţiat de consilierul Daniel Telegescu şi are la bază o cerere scrisă depusă de SC Del Logistic System SRL Băneşti, cu sediul în Urleta şi cu obiect principal de activitate transportul rutier de mărfuri. În solicitarea înaintată Primăriei şi Consiliului Local Câmpina, reprezentanţii firmei în cauză doar fac cunoscut „interesul pentru achiziţionarea/ concesionarea centralei termice de pe Strada 1 Mai”, fără a preciza cu ce scop doreşte obiectivul, aşa cum se procedează de obicei. Iniţiatorul a propus ca preţul minim de pornire a licitaţiei să fie echivalentul în lei a 19.324 euro (fără TVA), cu plata în şapte rate egale anuale (deci pe parcursul a şapte ani) şi cu un avans minim de, atenţie, 1%, adică vreo 119 euro. Aproape jenant…  

Cum a alimentat Elvis Arghir suspiciunile pesediştilor
Consilierul independent Elvis Arghir a fost preşedinte de şedinţă. Până la proiectul cu centrala, n-au existat probleme. Când au început discuţiile asupra CT4, tensiunea a crescut, viceprimarul Ion Dragomir şi consilierii PSD şi PNL fiind cei care s-au opus vehement proiectului. Cu excepţia Elenei Albu, care a cerut o situaţie a preţurilor cu care au fost vândute celelalte centrale, consilierii PDL au tăcut complice, fiind clar faptul că votul asupra proiectului fusese stabilit la partid, în favoarea vânzării centralei.
Gheorghe Tudor: „Cea mai mare greşeală a noastră este că vindem din casă. Am dat în stânga şi în dreapta aceste centrale termice, în loc să le folosim noi, să investim în ele şi să le transformăm în locuinţe sociale aşa cum s-a întâmplat în alte localităţi. Sau măcar în locuinţe de urgenţă, unde să putem muta familii afectate de eventuale inundaţii, de un cutremur sau de altă nenorocire”.
Ion Dragomir: „Ne facem că nu ştim ce votăm, dar ştim cu toţii foarte bine că votăm pentru un consilier local, unul dintre noi care are interese legate de această centrală. Eu am un amendament – să se interzică participarea la licitaţie a celor care sunt rude până la gradul patru cu consilierii locali”.
Un amendament pe care Elvis Arghir, în calitate de preşedinte de şedinţă, nu l-a supus la votul colegilor săi împreună cu celelalte amendamente, lucru care i-a supărat şi mai tare pe pesedişti şi a alimentat şi mai mult suspiciunile acestora.  

CL 1 CT4 a tulburat apele în Consiliul Local Câmpina
Proiectul nu a întrunit cele două treimi necesare aprobării
Elvis Arghir nu a negat nici un moment că nu are interese legate de centrala în cauză, situată la doi paşi de sediul firmei sale. Din contră, prin afirmaţia sa, Arghir îi taxează pe pesedişti şi dă de înţeles că vrea centrala: „Când eu am propus, patru şedinţe la rând, cumpărarea Căminului IRUE şi transformarea lui în locuinţe sociale, ştim cu toţii cine s-a opus. Excat cine vrea azi locuinţe sociale în centralele termice. Eu cred că vânzarea acestor centrale e un lucru bun. Uitaţi-vă la cele care au fost deja vândute, erau adevărate focare de infecţie, acum arată cu totul altfel, situaţia lor s-a schimbat radical. Şi asta pe lângă banii aduşi la bugetul local din vânzarea lor”. Intervenţia lui Arghir nu a schimbat, însă, intenţia de vot a colegilor săi. Consilierii PDL (cu excepţia Elenei Albu) şi consilierul PIN Adrian Piţigoi au votat în favoarea proiectului, în timp ce consilierii PSD, Enache Dragomir (PNL) şi Luminiţa Dumitrescu (PIN) au votat împotrivă ori s-au abţinut. Au fost 11 voturi pentru şi 7 împotrivă. Cum nu s-au întrunit cele două treimi necesare, proiectul a picat.  

Îşi caută Elvis Arghir partid? Cam da…
Să fi fost povestea cu centrala termică doar o chestiune economică sau există şi implicaţii politice? Se aude că Elvis Arghir are unele probleme financiare şi chiar s-ar afla în căutarea unui alt sediu pentru firmele sale, din motive care ţin de datorii. În acelaşi timp, devine tot mai clar că, în perspectiva viitoarelor alegeri locale, Arghir caută o „umbrelă” politică. În PNL nu mai are loc, acest partid retrăgându-i, de altfel, sprijinul politic. Relaţiile cu PSD, în special cu preşedintele organizaţiei locale, Ion Dragomir, sunt foarte tensionate, ca să nu zicem foarte proaste. PDL îi permite unele ieşiri, ba chiar şi unele… lucrări pe la şcoli şi grădiniţe, pe la Casa de Cultură, îl ţine destul de aproape, pentru că, uneori, la anumite proiecte care necesită două treimi din voturi, e bun şi votul lui Arghir. Dar pe listele PDL, e greu de crezut că ar avea loc. Nici ai lor nu au loc toţi. S-ar putea duce la PIN, partid care s-ar fi bucurat de banii mulţi pe care Arghir i-ar fi investit în campania electorală, dacă îi mai avea. Elvis Arghir ar putea negocia pe la judeţ şi ar putea fi impus pe vreo listă. Depinde ce oferă şi cui. În momentul de faţă, cărţile nu sunt făcute, asta este clar. La fel de clar ca şi conflictul tot mai puternic dintre Arghir şi viceprimarul Dragomir, conflict fără precedent la nivelul Consiliului Local Câmpina.

5 comentarii to “CT4 a tulburat apele în Consiliul Local Câmpina”


 1. elvis arghir spune:

  Ca niste ziaristi impartiali ar fi fost normal sa fiu intrebat inainte de a se scrie astfel de aberatii despre mine. Ma gandesc daca nu este cazul sa va dau in judecata si sa va cer daune morale si materiale.
  NU MA INTERESEAZA CENTRALA TERMICA SI VA ADUC AMINTE CA SI LA CELELALTE CENTRALE TERMICE AM FOST TOT EU ACUZAT CA AM INTERESE.
  INTERESELE PE CARE LE INVOCATI IN DREPTUL MEU AR TREBUII SA LE CAUTATI LA UNII DIN SPONSORII VOSTRII. Pentru CAMPINENII DESTEPTI ESTE FOARTE CLAR CINE SUNT SFORARII ACESTUI ORAS SI CINE SUNT SLUGILE LOR.

  RăspundeRăspunde
 2. admin spune:

  Domnule Arghir, avand in vedere cele intamplate joia trecuta, inaintea sedintei, dupa sedinta, dar mai ales in timpul acesteia, trebuie sa recunoastem ca aveti foarte mult tupeu. Noi am mai avea de spus un singur lucru in aceasta poveste: va rugam frumos, dati-ne in judecata!

  RăspundeRăspunde
 3. jonny spune:

  Ma asteptam sa existe o limita a bunului simt …dar cred ca astept imposibilul…Daca s-a ajuns la ”amenintari” pe net cu judecata ( ca de parca s-ar rezolva ceva, mai ales cu motivul :daune morale si materiale :) )))), si sfidare totodata din partea adminului,ironica chiar…….mai ramane sa aruncati cu oua si cartofi pe strada cand va vedeti.Nu este exclus…..Urat, ft urat!Este foarte usor pentru noi oamenii sa ”maturam” pe jos unii cu altii………Nu sunt fan ”Elvis”, insa profesional ar fi fost sa luati si punctul de vedere al individului, si sa il publicati….oricare ar fi fost acesta.Ca il intereseaza sau nu centrala termica….oricum toti cei ce fac parte din Consiliul Local,cred ca ii intereseaza cate ceva, ca nu fac munca voluntara,ci cred ca au interese!Orice padure isi are si uscaciunile ei!Insa cred ca noi locuim mai degraba intr-o uscaciune, cu ceva urme de verdeata……

  RăspundeRăspunde
 4. Florin spune:

  Pentru cine nu stie, mai e si un conflict de interese la mijloc. Initiatorul proiectului Dan Telegescu lucreaza la una din firmele lui Arghir. Mi se pare foarte grav acest lucru. De la Telegescu maastept la orice dar in tot consiliul ala nu s-a gasit chiar nimeni care sa se sesizeze??? Normal ca nu, ca doar sunt toti la fel. Nu ma mira nici ca Arghir scrie aici ca nu-l intereseaza centrala ca si el e in stare de orice pentru interesele lui. As fi vrut sa aud ce are de spus primarul Tiseanu dar ma indoiesc ca va spune ceva stiind bine cum stau lucrurile.

  RăspundeRăspunde
 5. jonny spune:

  Ai dreptate.Pai, evident ca unde e un scandal este si un conflict de interese…….Evident.Ca nu se cearta nimeni pe ochi frumosi,indiferent de motiv.Ca acum unii se cearta pe 100 euro,iar altii pe 10 000 euro, e alt subiect.Si probabil nu va spune nimeni nimic…..fiecare isi vede tacit de treaba lui,pt a-si urmari interesele ascunse,si a nu fi luat in colimatoriu.Deh….intr-un orasel micut,pardon ”Municipiu”….scuze ;) cu 33 000 locuitori……zvonu circula repede si barfa iia amploare.Mi-ar placea sa se ”conceapa” si lucruri frumoase in Campina, sa ne mai delectam psihicul…..ca m-am saturat sa aud numai de bani,interese si relatii…..

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF