După cum reiese dintr-o situaţie transmisă Consiliului Local Câmpina de firma care administrează bazinul de înot didactic, veniturile la acest obiectiv s-au ridicat la 7.554 lei în primele două săptămâni ale lunii septembrie. Pentru aceeaşi perioadă, apar cheltuieli de 6.093 lei cu salariaţii (inclusiv contribuţiile la stat) şi de 200 lei cu consumabilele. La acestea se adaugă cheltuielile cu utilităţile – 4.800 lei pe lună, din care firma respectivă plăteşte 20%, conform contractului încheiat cu administraţia locală, adică în jur de 960 lei lunar. Diferenţa de 3.840 lei se achită de la bugetul local, conform aceluiaşi contract.
Situaţia transmisă municipalităţii nu este cea mai concludentă. Veniturile şi unele cheltuieli sunt raportate la jumătate de lună, în timp ce utilităţile sunt menţionate la valoarea pe întreaga lună. Să încercăm să calculăm sau, mai degrabă, să aproximăm, pornind de la datele oficiale.
Dacă pe parcursul a două săptămâni, la bazin s-au încasat 7.554 lei, într-o lună veniturile ar ajunge undeva la peste 15.000 lei, adică 150 milioane lei vechi.
În acelaşi timp, s-ar cheltui lunar în jur de 12.200 lei cu salariaţii şi vreo 400 lei cu consumabilele. Am rotunjit puţin sumele, pentru un calcul mai simplu. Asta înseamnă un total de 12.600 lei. La această sumă adăugăm utilităţile (960 lei) şi avem un total lunar al cheltuielilor de 13.560 lei. Raportat la venituri, ar rezulta un profit lunar de 1.440 lei.
Este doar un calcul teoretic. Pentru că, în mod cert, veniturile diferă de la o lună la alta. Poate şi cheltuielile. La aceste capitol, cheltuielile cu utilităţile sigur vor creşte, având în vedere că vine iarna.
În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Câmpina, consilierii au aprobat un act adiţional la Contractul de asociere dintre municipalitate şi firma care administrează bazinul de înot. Concret, firma a fost scutită de la plata impozitului pe teren şi clădiri (care ar fi însemnat cam peste 10.000 lei anual) şi asta pentru că atât terenul pe care se află baza sportivă, cât şi construcţiile propriu-zise aparţin Consiliului Local Câmpina, ca unic proprietar.
„Activitatea de la bazinul de înot didactic asigură venituri modeste, cu mult sub ceea ce se vehicula pe plan local la un moment dat. Cu aceste venituri abia reuşim să acoperim cheltuielile lunare cu utilităţile, salariile, consumabilele, materialele de curăţenie şi lucrările de întreţinere şi reparaţii. Bazinul de înot nu este o mare afacere, aşa cum credeau unii. Să nu uităm că, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 15.00, la bazin vin doar elevii câmpineni, nu şi alţi doritori, iar elevii au gratuitate în acest interval”, a afirmat George Armaşu, patronul firmei care administrează bazinul de înot.
stati sa vedeti cat o sa coste la iarna, in dec ianuarie…..insa sa achite primaria cota parte la utilitati mi se pare o mare ………,dupa cum am mai spus si in trecut.atata timp cat au stiut sa il instraineze, trebuiau sa il dea in folosinta intru totul!cu incasari,cheltuieli,profit,etc!
Mai mult decat atat,perioada de GRATUITATE este extrem de mare,6 ore pe zi.Daca tot vroiau sa ofere ceva GRATUITsi totodata de ”ochii lumii” (pentru ca avand in vedere ca se achita diferenta de fatura din bugetul local,deci de la NOI, este clar ca nu este gratuit,ci doar cotizam noi ca si populatie sub alta forma) puteau sa o faca intr-o perioada mai redusa indeosebi in orele de sport ale elevilor!Si as propune mai multa atentie la modul de incasare a banilor la intrare!
O abrambureala de ”afacere”.
Nici nu pot sa inteleg cum nu au tinut „ei” cont de sfaturile tale, doar te pricepi la toate… Apropo, nu vrei sa-ti declini identitatea? Si apartenenta politica?
nici nu pot sa inteleg comentariul tau,avand in vedere ca nu era indreptat catre persoana ta.Opinia mea…..vreo problema?Din cate stiu,inca pot sa imi exprim opinia intr-un mod civilizat de altfel.Deranjez?Sau poate adevarul deranjeaza?Nu asta a fost intentia,deci nu trebuie sa o interpretezi asa de personal.Si ca sa iti raspund, nu am nicio apartenenta politica,dar,repet,am dreptul ca imi exprim opinia.Si daca vrei,imi poti explica unde consideri ca am ”gresit” in legatura cu comentariul meu de mai sus,sau cel putin daca am analizat eronat situatia din punctul tau de vedere.Oricum,ar fi mai constructiv decat ironiile,nu crezi?