Mâine începe recensământul. La noi şi în toate ţările UE

Categorie: Administratie publica 19 octombrie 2011

Lume 1 Mâine începe recensământul. La noi şi în toate ţările UEDe mâine şi până la 31 octombrie, recenzorii vor bate din uşă în uşă şi vor număra persoană cu persoană. Plus locuinţă cu locuinţă. Este al 12-lea recensământ din istoria României şi primul realizat după integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană. Este cel mai complex studiu de acest gen făcut vreodată şi se va desfăşura simultan în toate statele membre UE. În general, chestionarele conţin întrebări comune pentru toate ţările, dar sunt şi întrebări care ţin cont de specificul naţional. De exemplu, declararea dublei cetăţenii, apartenenţa la o anumită etnie sau cult religios şi migraţia temporară sunt subiecte introduse pentru prima dată la un recensământ din România. Practic, vor fi strânse primele date statistice oficiale legate de minorităţi, dar şi de persoanele plecate la muncă în străinătate. O altă noutate o reprezintă faptul că se pot folosi şi surse indirecte mai ales în cazul celor plecaţi din ţară. Mai exact, legea permite ca informaţia să poată fi furnizată de rude, vecini, primar, secretarul Primăriei sau preot. În cazul în care, din diverse motive, nu sunteţi acasă atunci când vin recenzorii, puteţi merge la Primărie, acolo aflându-se comisia locală de recensământ. Conform legii, toţi cetăţenii sunt obligaţi să răspundă la întrebări, altfel vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 5.000 lei.  

Câteva informaţii privind organizarea recensământului la Câmpina:
- în această activitate vor fi implicaţi 218 recenzori, din care: un coordonator şef (secretarul Paul Moldoveanu), doi responsabili de circumscripţie, 27 de recenzori şefi şi 188 de recenzori simpli.
- nu a fost „bătaie” pentru posturile de recenzori, aşa cum, poate, se aşteptau autorităţile locale. Din contra. Iar pe parcursul instruirii, câţiva recenzori au renunţat şi s-au retras, fiind înlocuiţi cu alte persoane.
- pentru perioada recensământului, recenzorii au încheiat convenţii civile cu Prefectura, în bază cărora vor fi plătiţi: 560 lei net pentru un recenzor (15 zile calendaristice), 672 lei net pentru recenzorii şefi (18 zile calendaristice) şi 785 lei net pentru responsabili şi coordonatori (21 zile calendaristice).
- vă reamintim că recensământul se încheie la 31 octombrie, dar comisia locală nu-şi termină activitatea deoarece 10 zile după aceea are loc centralizarea datelor.

Iată chestionarele cu întrebările la care trebuie să răspundeţi:
Chestionar recensamant populatie
Chestionar recensamant locuinte
Chestionar recensamant gospodarii

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF