Administratie publica

Primăria a reziliat contractul cu firma care reabilita termic blocurile de pe Erupţiei

Eruptiei 5Scandal mare, ieri, pe Strada Erupţiei, la blocurile incluse în Programul Naţional de reabilitare termică (B7, scările A şi B, respectiv B8, scara A). Mulţi dintre locatarii de aici se aflau în stradă, alături de reprezentanţi ai administraţiei locale, ambele părţi fiind în dispută cu firma care execută lucrările de reabilitare termică. Ce s-a întâmplat, de fapt? După ce s-a realizat faţada frumos colorată, lucrările s-au mutat pe acoperiş, iar imediat după aceea, oamenilor a început să le plouă în casă. Au apărut nemulţumirile, iar constructorul a… dispărut o vreme. Cum apartamentele sunt distruse parţial şi cum firma executantă nu se află la prima abatere, Primăria Câmpina a reziliat contractul. 
Lucrările au fost realizate până acum de SC Tacone Com SRL din Şirna. Conform proiectului, lucrările ar fi trebuit să înceapă cu acoperişul, iar după verificările de rigoare se putea demara refacerea faţadelor. Ei bine, firma respectivă a început exact pe dos: întâi s-au refăcut faţadele, lăsându-se impresia că lucrurile merg bine. Apoi, de ceva vreme, lucrările au ajuns la acoperiş. Angajaţii firmei din Şirna au decopertat porţiuni mari din acoperiş, iar pe alte zone au turnat beton, îngreunând nepermis terasa blocului, ceea ce a dus la apariţia crăpăturilor în tavanele apartamentelor de la ultimul etaj. Acolo unde nu s-a turnat beton, s-a infilitrat apa, astfel încât viaţa locuitorilor de aici a devenit un adevărat coşmar – pereţii s-au scorojit, sunt mai mereu umezi, iar apa s-a scurs pe conductele de evacuare a apelor pluviale până la etajul al doilea. Astfel, majoritatea locatarilor din cele trei scări de bloc, care au apartamente la etajele doi, trei şi patru, s-au ales cu pereţii „pictaţi” de Tacone!
Eruptiei 1
Firma în cauză a primit dispoziţii de şantier în două rânduri – pe 27 iulie şi 21 octombrie – prin care era obligată să respecte procedurile de lucru. Apoi, a fost notificată că i se va rezilia contractul. Locatarii de aici au fost de-a dreptul revoltaţi când au văzut că, după ce şi-a bătut joc de lucrare şi apoi a dispărut, Tacone Com şi-a adus mai mulţi oameni şi utilaje cu câteva zeci de minute înainte de ora fixată pentru rezilierea contractului. În ciuda împotrivirilor constructorului, reprezentanţii Primăriei Câmpina au reuşit să impună rezilierea contractului, urmând ca în, în regim de urgenţă, să fie adusă o altă societate care să rezolve problema acoperişului, pentru ca locatarii să aibă o iarnă liniştită. Măcar din acest punct de vedere…
Eruptiei 3
Eruptiei 4
Eruptiei 6

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *