Produse variate, preţuri cam piperate, la Târgul de toamnă „Roadele pământului”

Categorie: Social 3 octombrie 2011

Targ toamna 1 Produse variate, preţuri cam piperate, la Târgul de toamnă „Roadele pământului”În mod sigur, comercianţii care au venit la Câmpina, în week-end, n-au dat lovitura. Şi asta nu din cauza lipsei de potenţiali clienţi. Nu, lume a fost la târg, chiar foarte multă dimineaţa şi seara. Doar că preţurile i-au cam descurajat pe câmpinenii veniţi să vadă şi, eventual, să cumpere. Între 7 şi 10 lei – litrul de must sau vin, 30 de lei – litrul de ţuică, 35-45 lei kilogramul de cârnaţi, 30-40 lei kilogramul de pastramă. În ceea ce priveşte pastrama, e un pas înainte (pentru client), având în vedere că, la Festivalul „Serbările Toamnei”, acest produs ajunsese şi la 70 lei per kg. Preţuri de… producător. Explicaţia unui dintre cei care vindeau cârnaţi, pastramă şi muşchi (50 lei/kg) e simplă şi seacă: „Porcul a fost crescut ecologic!”
Ardeii, roşiile, murăturile, gogoşarii şi fasolea verde – produse frumoase şi aranjate ca la o expoziţie – acelaşi preţ, 3 lei kilogramul. Asta în timp ce, la doi paşi, în Piaţa Centrală, roşiile (la fel de frumoase) costau 1,5-2 lei, iar murăturile 2-2,5 lei. Şi ştim cu toţii că trăim vremuri în care te mai uiţi şi în portofel atunci când ieşi la piaţă. „Lasă, că peste două săptămâni e târgul de la Breaza şi acolo întotdeauna a fost mai ieftin”, se încurajau gospodinele.
Terasele, în schimb, au fost pline. Pentru că micii şi frigăruile de acasă nu se compară cu cele de la târg, pentru că şi grătarul sfârâie altfel, pentru că şi berea pare mai gustoasă, fie ea şi de la dozator.
Targ toamna 2 Produse variate, preţuri cam piperate, la Târgul de toamnă „Roadele pământului”
Targ toamna 3 Produse variate, preţuri cam piperate, la Târgul de toamnă „Roadele pământului”
Targ toamna 4 Produse variate, preţuri cam piperate, la Târgul de toamnă „Roadele pământului”
Targ toamna 5 Produse variate, preţuri cam piperate, la Târgul de toamnă „Roadele pământului”
Targ toamna 6 Produse variate, preţuri cam piperate, la Târgul de toamnă „Roadele pământului”

2 comentarii to “Produse variate, preţuri cam piperate, la Târgul de toamnă „Roadele pământului””


 1. ionel spune:

  Scump doamna, scump…….. dincolo era mai ieftin ….. :) )

  RăspundeRăspunde
 2. Doinita spune:

  Sa stiti ca nici eu nu inteleg de ce la targurile astea de la Campina sunt preturi asa de mari, nicaieri nu e asa scump. Nu sunt preturi de producator cum zic ei, chiar se exagereaza. Dar cum nu poate sa/i controleze nimeni atunci normal ca pun cat vor.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF