Administratie publica

Reabilitarea unei canalizări de pe Erupţiei, prea complicată pentru HidroPrahova

Consilierii locali câmpineni au ajuns la concluzia că aprobă degeaba lista lucrărilor pe care HidroPrahova trebuie să le realizeze anual din cota de dezvoltare. O listă stabilită de conducerea societăţii şi aprobată de CL pentru că aşa prevede legea. Dacă aceste lucrări se realizează sau nu, depinde de operatorul de apă şi canal. Consiliul Local nu primeşte o situaţie a lucrărilor executate şi a celor amânate. E adevărat, nici nu s-a cerut mai vehement, să spunem, o astfel de situaţie. La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, s-a revenit la subiectul lucrărilor executate sau… nu din cota de dezvoltare. Iar consilierii au aflat că una dintre lucrările de pe listă sigur nu va fi realizată în acest an. Este vorba despre reabilitarea canalizării de la blocurile B3 şi B4 de pe Strada Erupţiei.
„M-au sunat cei de la HidroPrahova să mă întrebe unde sunt blocurile la care trebuie să reabiliteze canalizarea, pentru că ei nu le-au găsit. Le-am explicat, apoi, ceva mai târziu, m-au sunat din nou să-mi spună că lucrarea e mai complicată decât credeau ei şi că nu se poate face. Că nici banii alocaţi nu le ajung. Acum, eu întreb: cum au evaluat ei acea lucrare la 32.000 lei, dacă nici nu ştiau unde trebuie să intervină? Că HidroPrahova a stabilit şi executarea lucrării, dar şi suma repartizată. Mai are rost să votăm noi lista care ni se pune în faţă în asemenea condiţii?!”, a afirmat consilierul local Marian Nistor.
Relaţia administraţiei locale câmpinene cu HidroPrahova este departe de ceea ce ar trebui să fie. Dacă nu pentru CL, măcar pentru câmpineni, HidroPrahova ar trebui să prezinte stadiul lucrărilor realizate din cota de dezvoltare, unde sunt probleme, de ce sunt probleme, ce se poate face şi când. Vă reamintim faptul că această cotă de dezvoltare reprezintă 8% din tariful plătit de populaţie pentru apă şi canal.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *