Politica

Şi totuşi, cine candidează la Primăria Câmpina din partea USL?

În momentul de faţă, s-ar putea ca nici USL să nu ştie. Sau să nu vrea să spună. Liberalii susţin că e al lor candidatul. Pesediştii zic că da, aşa e, dar că, atenţie, nu e obligatoriu să fie liberal. Poate fi şi un… independent. Fiecare înţelege ce vrea de aici şi oricine poate da frâu liber speculaţiilor. Pe de altă parte, dacă alegerile locale se vor organiza odată cu parlamentarele, în noiembrie 2012, opoziţia ar avea destul timp la dispoziţie să-şi desemneze candidaţii potriviţi şi să-şi rezolve problemele interne. Sau să le complice pe cele deja existente.

Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, a anunţat oficial că, la Câmpina, candidatul la funcţia de primar va fi liberal, decizia fiind luată la nivelul USL. O decizie previzibilă în condiţiile în care PSD va avea candidaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean şi la Primăria Ploieşti. La câteva zile după anunţul lui Semcu, senatorul PNL Teodor Meleşcanu este invitat la o emisiune televizată şi spune că USL va avea candidaţi liberali în municipiul Câmpina şi oraşele Breaza, Comarnic, Sinaia, Buşteni, Azuga, Urlaţi şi Vălenii de Munte.
Vineri, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD George Severin a afirmat că PNL are prioritate la desemnarea candidatului de la Câmpina, dar… „eu sunt convins că vom avea drept candidat al USL o persoană cu şanse reale să-l învingă pe actualul primar, Horia Tiseanu,  o persoană care să fie agreată atât de PNL, cât şi de PSD”. Nimic despre Virgil Guran, preşedintele PNL Câmpina, care şi-a anunţat de câteva luni bune intenţia de a candida la Primărie. Nimic despre sondajele de opinie pe senatorul PSD le-a invocat din primăvară până în toamnă.
Pe de altă parte, Virgil Guran, doreşte să candideze la funcţia de primar, dar spune că, în cazul în care USL găseşte un candidat cu şanse mai mari decât el, se va da la o parte fără probleme.
Tiu si Guran
Cum afirmaţia lui George Severin ridică unele semne de întrebare şi cum răspunsul lui Virgil Guran pare a întări, într-un fel, spusele senatorului, n-ar fi exclus ca USL să pregătească o surpriză. Dar care ar putea fi candidatul cu şanse mari să-l învingă pe actualul primar, Horia Tiseanu? Medicul Călin Tiu, despre care se tot vorbeşte în ultima vreme? Şi despre care se spune că n-ar mai fi în PSD, ci independent?! Sau poate altcineva… Oricum, Tiseanu va fi greu de învins fie şi pentru simplul motiv că legislaţia a fost modificată în sensul alegerii primarului dintr-un singur tur de scrutin, indiferent de prezenţa la vot. O modificare care-i avantajează pe primarii în exerciţiu.
În ceea ce priveşte listele pentru Consiliul Local, se pare că s-a ajuns la o înţelegere între partidele din USL şi că va fi o listă comună. Oricâte necunoscute ar fi în legătură cu viitoarele alegeri locale, un lucru e cert. Chiar dacă va câştiga un nou mandat de primar, Horia Tiseanu nu va mai avea Consiliul Local pe care-l are acum. Un consiliu în care puterea deţine majoritatea, iar primarul îşi poate trece proiectele fără nici o emoţie.

8 Comments

 1. Diana says:

  Daca Tiu se baga in mizeria asta de politica fie ea si locala, atunci e un mare prost! N-am inteles niciodata de ce unii oameni, meseriasi de nota 10 acolo unde lucreaza, profesionisti adevarati, s-ar baga in mocirla asta care poarta numele de politica romaneasca. Ce a avea de castigat, ca de pierdut au destule!

 2. Sorin Radu says:

  Sa inteleg ca se cauta un candidat USL care sa*l bata pe Tiseanu. Vestea buna e ca se cauta. Vestea proasta e ca nu se va gasi. Eu zic altceva, ca se cauta un candidat care sa ridice lista de consilieri iar Tiu este un astfel de candidat. La PSD s*ar mai gasi cativa bunicei dar la PNL nu exista asa ceva cu exceptia lui Guran. Asta e marea problema a lui Guran e fapt, ca nu are oameni credibili, cunoscuti si puternici. Poate sa zica ce o vrea, sa se uite pe langa el si o sa vada ca am dreptate. La PSD sunt astfel de oameni tinuti in umbra intentionat.

 3. Jonny says:

  Dr. Tiu este o varianta foarte buna, numai ca Tiseanu este mai disperat sa iasa din nou primar ptr. ca altceva nu mai stie sa faca! Dr. Tiu este doctor bun, are firma lui, stie ce inseamna economia de piata… Tiseanu are avantajul ca este un tur si dezavantajul ca se pare ca alegerile locale vor fi o data cu cele parlamentare. Adica nu se poate preface ca nu face parte din PDL!

 4. jonny says:

  Buna Jonny! :)))Nu vrei sa iti alegi alt nickname, ca sa nu creem confuzii?Stii….eu sunt jonny ala vechi…..care tot scrie pe campinaph.ro :))))ultimul meu coment a fost la bazinul de inot :)))Acum, daca e, tu poti sa ramani cu Jonny cu majuscula…..:)))

 5. Doar eu says:

  ahahaha duble jonny…daca nu scriai nu stiam ca esti un altul….revenind la dr tiu….sa fim seriosi!!!!!!!

 6. jonny says:

  Salutare Doar eu! :))Da, ma gandeam eu ca se va crea o mica confuzie:)Asa ca eu raman jonny…..nu Jonny:))asta in cazul in care nu isi alege un alt nickname pt viitor:))

 7. Doar eu says:

  🙂

 8. Stan Elena says:

  Sa fim seriosi, ideea cu candidatura dl dr Tiu nu poate fi decat a lui Georgica Severin, senatorul care reformeaza psd, adica il face praf. Dl Tiu este un om deosebit pe careSeverin vrea sa/l manevreze in stilul binecunoscut. Da Jonny, dl Tiu stie ce e economia de piata dar sa nu uiti ca in economia asta a doctorului Tiu deconturile de la casa de asigurari sunt fff importante si consistente… pentru o firma privata. Sa/l arunci pe Tiu in lupta asa devreme e mana cereasca pentru PDL si o mare prostie pentru PSD. Dl Tiu ar deveni un pion de sacrificiu si nu merita asa ceva.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *