Social

„Târgul de bunătăţi” aduce, în week-end, specialităţi italiene, ungureşti şi româneşti

În primul week-end al lunii noiembrie, „Târgul de bunătăţi” revine la Câmpina cu preparate tradiţionale din toate colţurile ţării, dar şi din alte ţări. Vor putea fi degustate şi, eventual, cumpărate specialităţi culinare din Italia (printre care pateu de anghinare, pateu de roşii deshidratate, şunca de Parma, mezeluri şi brânzeturi) şi Ungaria (langoşi cu brânză, cu smântână şi usturoi şi un produs mai puţin cunoscut la noi – pâinea ciobanului, coaptă pe vatră, din aluat de pâine, cu smântână şi usturoi, slănină, cârnaţi, brânză de burduf şi ceapă roşie). 
Dintre produsele autohtone nu vor lipsi dovlecii pentru plăcintă (de la Bucşani de Dâmboviţa), fructele de toamnă, castanele de la Horezu, brânzeturi de la Bran şi Fundata, preparate din carne din Rupea – Braşov, miere din stupinele de la Cărţişoara – Sibiu şi Cozla – Zalău, vin roşu de la Valea Călugărească şi palincă de la Zalău plus multe altele.
În cadrul „Târgului de bunătăţi” va avea loc şi un concurs de… conserve de toamnă, destinat gospodinelor din Câmpina. Se vor acorda două premii: un coş cu bunătăţi în valoare de 250 lei pentru „cele mai gustoase bunătăţi conservate” şi un coş cu 15 kg legume de sezon pentru „cel mai arătos borcan cu bunătăţi conservate”.
În cadrul târgului vor putea fi admirate şi lucrările (desene, fotografii) elevilor de la Şcoala Generală „Ion Câmpineanu”, care au ca temă „Fanteziile de toamnă”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *