Administratie publica

Administraţia locală schimbă „tactica” pentru iluminatul de sărbători – nu mai cumpără instalaţii, ci le închiriază

Ornament Craciun 1Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă şi pentru că oraşul trebuie „împodobit” ca atare, la nivelul Primăriei Câmpina s-au purtat unele discuţii legate de asigurarea unui iluminat stradal cât mai frumos. Până acum, se achiziţionau diverse instalaţii, care erau mutate ulterior de la centru spre periferie pe măsură ce se cumpărau altele noi. Anul acesta, însă, s-a luat decizia închirierii instalaţiilor pentru sărbătorile de iarnă. Pe lângă faptul că s-ar cheltui mai puţini bani, există şi avantajul de a avea în fiecare an un iluminat stradal diferit de anul precedent. 
„Pentru zona centrală, de la ABC şi până la Policlinica Municipală, vom închiria instalaţii de iluminat pentru sărbători. Am ajuns la concluzia că este mai ieftin, mai eficient, pentru că am obţinut un preţ de aproximativ 30% din preţul lor de vânzare. Oricum, o astfel de instalaţie în trei ani, cât ar fi perioada de amortizare, nu numai că se strică iremediabil în proporţie de mai bine de 25%, dar se şi uzează moral, lumea plictisindu-se de aceleaşi modele. Prin închirirea în fiecare an a acestor ornamente, cel puţin pentru zona centrală, vom avea de fiecare dată alte instalaţii. Este o practică în majoritatea oraşelor mari, iar pentru această iarnă pot să vă spun că în Câmpina vor fi instalaţii de iluminat cum nu au mai fost până acum”, ne-a declarat viceprimarul Ion Dragomir.
Montarea noilor instalaţii de iluminat va începe chiar în aceste zile şi se va încheia în jurul datei de 25 noiembrie, astfel încât, pe 27 noiembrie, să aibă loc „aprinderea” oficială a luminilor de Crăciun pe întreaga zonă centrală – de la IRA până la calea ferată. Apoi, până în jurul datei de 10 decembrie, vor fi montate şi celelalte instalaţii de iluminat ornamental, în restul cartierelor.

1 Comment

  1. Ady Dragnea says:

    O idee interesanta, stiu ca se practica in unele orase, parca la Timisoara am auzit ca se inchiriaza instalatiile de sarbatori. Orice s*ar spune despre iluminaul de sarbatori, ca e scump, ca e prost, ca e nu stiu mai cum, eu cred ca trebuie sa*l avem, ne da o stare de bine cand mergem printr*un oras luminat frumos. Avem destule probleme pe cap, macar prin oras sa simtim sarbatorile daca prin buzunare cam bate vantul.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *