CJAS a „îmbolnăvit” Spitalul Municipal Câmpina de subfinanţare. În noiembrie, vor fi plătite doar 10% din externări…

Categorie: Social 10 noiembrie 2011

Spitalul Municipal Campina CJAS a „îmbolnăvit” Spitalul Municipal Câmpina de subfinanţare. În noiembrie, vor fi plătite doar 10% din externări...De mai mulţi ani, contractele de finanţare dintre Spitalul Municipal Câmpina şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate se încheie, practic, doar pentru primele trei trimestre ale anului. Ultimul trimestru rămâne la mâna… rectificărilor bugetare. Este o situaţie departe de normalitate, dar pe care CJAS a impus-o spitalului câmpinean. În acest an, situaţia se repetă. La jumătatea lunii octombrie, Spitalul Municipal Câmpina a încheiat actul adiţional la contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. A fost momentul în care conducerea unităţii şi cadrele medicale au aflat că CJAS nu asigură finanţarea necesară nici măcar pentru achitarea integrală a salariilor.  
Concret, Spitalul Municipal Câmpina are un fond lunar de salarii de peste un milion lei. Cea mai mare parte a fondului de salarii este asigurată prin prestarea serviciilor către CJAS, unul dintre cei mai importanţi indicatori fiind cel al externărilor. Iar la acest capitol, în loc de 1.200 câte sunt în medie pe lună, CJAS a decis să plătească în noiembrie, atenţie, 129 de externări, lucru care afectează grav actul medical, de la medic până la pacient. „Pentru Spitalul Municipal Câmpina, numărul de externări care să ne asigure fondurile necesare existenţei ar fi de 1.200-1.300 pe lună. Ei bine, pentru ultimele trei luni ale acestui an, CJAS ne-a impus, prin actul adiţional la contractul dintre noi, o sumă de aproximativ 1,8 milioane lei, unde cel mai important indicator, externările, înseamnă 983 – 512 externări în octombrie, 129 în noiembrie şi 342 în decembrie. Acestea sunt singurele externări care vor fi plătite de CJAS!”, ne-a declarat directorul medical al Spitalului Municipal, dr. Elena Dumitrescu.  

Salariaţii spitalului, obligaţi să-şi epuizeze zilele libere şi concediile
Banii sunt insuficienţi, mai ales că, de fiecare dată când stabileşte câte internări şi, implicit, externări are voie Spitalul Municipal, CJAS raportează situaţia doar la municipiul Câmpina, fără localităţile din jur, pe care le deserveşte unitatea medicală.
Situaţia a fost prezentată şi administraţiei locale, administraţie care, să nu uităm, a preluat spitalele în vara anului trecut, pentru că aşa a hotărât Ministerul Sănătăţii, dar care nu poate decide mare lucru pentru că aşa a stabilit tot ministerul. La ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie, la care au participat şi reprezentanţii Primăriei, s-a discutat pe larg despre problema finanţării. Iar reprezentanţii municipalităţii au fost de acord să se achite integral, de la bugetul local, contravaloarea facturilor la utilităţi, astfel încât, cu banii primiţi de la CJAS şi cu cei încasaţi din venituri proprii, spitalul să poată acoperi salariile pentru luna octombrie.
„S-a mai decis limitarea numărului de internări şi, practic, impunerea tuturor salariaţilor să-şi ia toate zilele libere pe care le au de luat, să se ia toate concediile, astfel încât să reducem la maximum cheltuielile, dar păstrând calitatea actului medical şi grija faţă de pacienţi la cele mai bune cote posibile în aceste condiţii de finanţare”, a mai afirmat directorul medical, dr. Elena Dumitrescu.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF