Din nou despre CT 4. Sau cum se joacă unii consilieri câmpineni de-a administraţia locală…

Categorie: Administratie publica 29 noiembrie 2011

Sedinta CL Din nou despre CT 4. Sau cum se joacă unii consilieri câmpineni de a administraţia locală...Luna trecută, Consiliul Local Câmpina a respins proiectul privind vânzarea prin licitaţie publică a fostei centrale termice nr. 4. Un spaţiu despre care reprezentanţii PSD şi unii ai PDL au spus că ar fi cu dedicaţie, pentru colegul lor din CL, Elvis Arghir. Am scris despre asta la momentul respectiv. La şedinţa de luna aceasta, pe ordinea de zi a apărut un nou proiect referitor la CT 4. De această dată, iniţiator a fost chiar Elvis Arghir, iar proiectul său viza transformarea fostei centrale în locuinţe sociale.
Nu ştim dacă vreun consilier local a luat în serios acest proiect. Probabil că nici iniţiatorul. Senzaţia tuturor a fost că Elvis Arghir a vrut doar să-i taxeze cumva pe consilierii PSD care s-au opus vehement proiectului de luna trecută. De altfel, chiar expunerea de motive a iniţiatorului demonstrează acest lucru: „Propun adoptarea proiectului motivat de faptul că, în şedinţa ordinară desfăşurată în luna octombrie, proiectele de hotărâri ce vizau imobilul CT 4 nu au fost adoptate, construcţiei negăsindu-i-se altă utilizare”. Apoi, în timpul şedinţei, Arghir a completat: „Am iniţiat proiectul în urma a ceea ce au spus Gheorghe Tudor şi Horaţiu Zăgan în şedinţa anterioară, ei s-au opus vânzării centralei spunând că acolo ar trebui făcute locuinţe sociale. Eu am venit în întâmpinarea a ceea ce au spus ei şi am iniţiat acest proiect. Centrala nu trebuie lăsată de izbelişte. Viziunea mea e că trebuie s-o transformăm în locuinţe sociale”.
Cât ar costa punerea în practică a proiectului? „Cam 4 miliarde lei vechi”, după cum consideră Elvis Arghir. Câte persoane ar putea beneficia de locuinţe în fosta centrală termică? „Greu de spus”.
Şi discuţiile au continuat ba în glumă, ba în serios, până când Elvis Arghir şi-a retras proiectul. Un proiect care a reprezentat pierdere de vreme şi pentru cei care l-au făcut, dar şi pentru cei care l-au dezbătut.

Transformarea fostelor centrale termice în locuinţe sociale nu a fost niciodată un subiect serios la nivelul administraţiei locale. A reprezentat doar o temă electorală, o scuză pentru respingerea altor proiecte sau o poliţă de plătit. Pentru că, de fiecare dată când au fost scoase la vânzare, centrale termice au fost date cu dedicaţie, indiferent de „dezbaterile” din CL. Nu a spus nimeni niciodată dacă o centrală termică poate fi transformată în locuinţă, cât ar costa cu adevărat o astfel de investiţie, dacă nu cumva ar fi mai ieftin ca administraţia locală să cumpere de pe piaţa liberă apartamente care să devină locuinţe sociale şi tot aşa. Adică, o discuţie serioasă, despre un subiect serios.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF