Administratie publica

Îngheaţă anul la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina?

PolitistiEste un zvon care circulă de câteva zile bune şi care, dacă s-ar adeveri, le-ar crea numeroase probleme actualilor elevi ai instituţiei. Surse din cadrul Şcolii de Poliţie ne-au declarat că una dintre soluţiile găsite de Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru reducerea cheltuielilor din sistem ar fi îngheţarea anului şcolar la unităţile de învăţământ subordonate, printre care şi unitatea câmpineană. Ce ar presupune acest lucru? Că elevii vor fi trimişi acasă până la… noi ordine. Nu există, încă, o hârtie oficială în acest sens, dar au avut loc unele discuţii între conducerea Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” şi reprezentanţi ai ministerului. Dacă măsura va fi pusă în practică, MAI ar economisi cheltuielile cu masa, cazarea, solda şi pregătirea celor aproape 2.000 de elevi (anul I şi anul II), plus cheltuielile cu utilităţile. În şcoală ar rămâne doar cadrele, dar fără obiectul principal de activitate, lucru fără precedent în unităţile MAI.
La examenul de admitere din vară au fost scoase la concurs 650 locuri, cel mai mic număr din ultimii 15 ani. De ce a mai organizat MAI admitere în condiţiile în care se ştia că sunt probleme de finanţare? E greu de spus. Mai ales că, să nu uităm, absolvenţii promoţiei 2011 stau şi acum pe tuşă în aşteptarea ordinului privind încadrarea. Li s-a spus că vor fi repartizaţi la unităţile din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor în perioada 28-30 decembrie 2011 şi numiţi în funcţie începând cu data de 1 ianuarie 2012. Dar nu se ştie dacă va fi aşa…  

Interesant este faptul că, la sfârşitul săptămânii trecute, când a prezentat public bugetul alocat MAI în 2012, ministrul Traian Igaş nu a pomenit nimic despre problemele existente. A anunţat că suma alocată asigură plata salariilor pentru anul viitor, că vor fi asigurate indemnizaţiile pentru persoanele aflate în concediu de creştere a copilului, plata contribuţiilor şi cotizaţiilor la organismele internaţionale şi sumele necesare pentru cei care vor solicita azil în România şi că, în cadrul proiectului de buget pe anul 2012, figurează ca priorităţi anumite investiţii cum ar fi contractele de leasing auto aflate în derulare, achiziţionarea laboratorului de date genetice pentru Poliţia Română şi consolidarea sediilor la nivelul inspectoratelor judeţene.

5 Comments

 1. Mike says:

  Sistem slab. Ma Mir ca mai sunt oameni care se inscriu la Sc de Politie

 2. Paula says:

  O mare porcarie! Verisoara mea a terminat in vara scoala de politie si a auzit un zvon cum ca abia prin martie vor primi repartizarea. Daca se deblocheaza posturile din administratie pana atunci dar cum s/au anuntat alte disponibilizari in 2012 in sectorul bugetar ma gandesc ca nu prea sunt sanse de angajare.
  Sa inghete anul scolar la 3 luni dupa ce a inceput ar fi bomboana de pe coliva.

 3. voinea says:

  ne meritam soarta.astia st oamenii pe care ni i-am ales

 4. elev says:

  daaa frumoss..tare frumos..eu spun sa inghete tot Mai asa vreo cateva luni ca sa mai economiseasca ceva pentru niste masinnute…vile de vacanta au..le mai trebuie niste masinute..

 5. rick says:

  acelasi zvon si la academia de politie… nu e insa nimic oficial .

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *