Politica

Senatorul George Severin nu şi-a declarat CNP-ul şi… aşteaptă amenda

George Severin„Dacă primesc vreo amendă sau somaţie pentru că am refuzat să-mi declar codul numeric personal la recensământ, o să-i dau în judecată pe cei care mi-o trimit. Recensământul are caracter statistic general, nu personal. Să nu uităm că Institutul Naţional de Statistică nu şi-a asumat răspunderea pentru datele noastre personale. Nu trebuie să fi Einstein ca să-ţi dai seama că această colectare a CNP-urilor are un rol electoral”, a declarat senatorul PSD, George Severin, în conferinţa de presă de vineri. Severin este convins că actuala putere vrea să ştie cine mai e în ţară şi cine nu, pentru a folosi CNP-urile la fraudarea viitoarelor alegeri.
„Eu şi colegii mei din opoziţie suntem suspicioşi mai ales că ne amintim foarte bine declaraţia ministrului de Externe, Teodor Baconschi, cum că vor fi aduse un milion de voturi pentru partid din străinătate. Puterea are CNP-urile tuturor, dar importante sunt cele ale românilor plecaţi din ţară pentru fraudarea alegerilor. Iar cu CNP-urile celor din Spania, Italia şi alte ţări, pot fi aduse voturile de care vorbea Baconschi”, a afirmat George Severin.
Este posibil ca senatorul câmpinean să aibă dreptate. Totuşi, un scurt comentariu s-ar impune la această teorie privind folosirea CNP-urilor în scop electoral. Fără CNP-urile noastre, actuala putere n-ar putea frauda alegerile? Sau poate că opoziţia se gândeşte că frauda ar exista, dar nu s-ar obţine o diferenţă prea mare de voturi. Pe de altă parte, la prezidenţialele din 2009, când Diaspora l-a scos preşedinte pe Traian Băsescu, PDL nu avea codurile numerice personale şi totuşi a avut destule pârghii să influenţeze rezultatele scrutinului, dacă ar fi să ne gândim doar la… cele 14 voturi pe secundă înregistrate la Paris.

2 Comments

  1. ira says:

    Eh da!Fara CNP=urile noastre nu s-ar putea frauda alegerile!Ba cum sa nu!Uite ca tot sistemul este corupt, daca nu tot, cel putin 3 sterturi.Si gasesc ei o varianta in fraudarea viitoarelor alegeri.Asa ca poate sa ii dea linistit in judecata, ca pierde cu certitudine, si pe langa amenda probabil o sa plateasca si cheltuieli de judecata….Oricum,avand in vedere ca aproape toata populatia a acceptat acest recensamant,reactia asta din partea unora nu o pot numii decat ambitie.Pentru ca oricum nu rezolva nimic,chiar daca are sau nu dreptate.Exista evident varianta sa aibe si dreptate,dar prea putin conteaza intr-un sistem de 2 lei,corupt,asa ca mare lucru nu va rezolva, inclusiv cu o posibila judecata….

  2. movv says:

    Acest georgica danseaza dupa muzica ce se canta de la Centru. „Muzica” asta e o diversiune si o speculatie ordinara a acestor carpe de politicieni. Problema nu a fost niciodata doar CNPul, ci colectarea abuziva de date si informatii personale sub amenintare. Turma pasiva si extrem de maleabila nu m-a surprins deloc in atitudine, mai exact, in lipsa de atitudine.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *