Administratie publica

Ţiganii din piaţă vor fi mutaţi de pe aleea centrală şi vor plăti taxă de tarabă

Comercianti aleeDupă luni bune în care au ocupat aleea din faţa complexului Mercantis din apropierea Pieţei Centrale şi nu au plătit nici un ban pentru tarabele amplasate pe domeniul public, comercianţii de fructe de pădure şi plante medicinale vor intra în legalitate. Primăria şi Consiliul Local Câmpina au reacţionat, în cele din urmă, la numeroasele sesizări venite din partea populaţiei şi agenţilor economici în privinţa mizeriei şi aspectului dezolant al zonei. În cadrul şedinţei de ieri, Consiliul Local a aprobat  un proiect de hotărâre care prevede amplasarea, cu caracter provizoriu, a tarabelor acestor comercianţi în partea stângă a pieţei, pe aleea care face legătura cu Strada 1 Mai. Acolo vor fi amplasate 15 tarabe pentru vânzătorii sezonieri, iar aceştia vor plăti 3 lei/tarabă/zi, cu tot cu TVA. Tariful de închiriere va fi achitat către Serviciul Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale.
Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de primarul Horia Tiseanu şi aprobat în unanimitate de consilierii locali. Expunerea de motive a fost însoţită de o adresă înaintată Primăriei şi Consiliului Local încă din luna iunie şi semnată de reprezentanţii a 25 de firme care îşi desfăşoară activitatea în zonă. Aceştia îşi exprimau nemulţumirea cu privire la amplasarea tarabelor pentru ţigani chiar pe aleea centrală de acces şi la „transformarea zonei într-un adevărat bâlci”.

Citiţi şi http://www.campinaph.ro/2011/06/comerciantii-ambulanti-au-aleea-lor-ultracentrala-si-i-multumesc-lui-florin-anghel-pentru-tarabe.html

8 Comments

 1. Mike says:

  Ok corect au facut au dres etc!!! Dar sa scrieti tigani in articol…e discriminare pe Fata…. Nu e un exemplu bun am inteles deranjul provocat…da putea fi scris altfel….

 2. admin says:

  Ne scuzati, dar unde e discriminarea? Ca am scris ca sunt tigani? Discriminarea poate fi alta, de exemplu ca la tarabele respective nu au avut acces decat ei, nu si alti comercianti. Sau poate faptul ca jumatate de an nu au platit nimic pentru tarabe, spre deosebire de ceilalti comercianti. Nu mai vorbim de legalitatea comertului facut de ei, de provenienta produselor vandute (de unde credeti ca au atatea nuci, cirese, visine etc?). Sa nu ne intelegeti gresit. Stim ca multi dintre ei sunt oameni necajiti, care din asta traiesc. Iar altii profita pentru a-i manipula electoral. Dar trebuie sa existe niste reguli valabile pentru toata lumea.

 3. Mike says:

  Da ok aveti dreptate nu zic ca nu. Insa denumirea , tigani, e …. Urata, ca sa fiu finut in exprimare. Spre example e ca Si cum iai spune unu negru in sua Negro…jignitor, apelativ jignitor. Adica ii puteati denumii persoane de Etnie roma, ajunge marginalizarea lor, probabil si asta e un motiv pentru neadaptarea lor in societate Si faptul ca nu reusesc sa evolueze deloc ….

 4. Mike says:

  Oricum este totusi o discriminare rasiala orice ar spune oricine. Eu va dau dreptate Cu continutul articolului, insa nu Si un exprimare, atata tot.

 5. Paula says:

  Sunt tigani, Mike. Si nu sunt tigani ptr ca au pielea colorata ci datorita comportamentului. Totusi greseala nu a fost a lor ci a celor care au permis ca ei sa vanda in zona aia. Ai vazut vreodata ce lasau in urma lor? Ce mizerie ramanea acolo si pe bancile din fata complexului Carefour? Nu puteai trece spre piata de copiii lor care cerseau si te injurau. Toata vara si toata toamna am crezut ca innebunesc din cauza lor. De aia sunt tigani, oricat de urata ti s/ar parea exprimarea. Au fost adusi in centru, li s/au dau tarabe iar ei tot ce stiau au facut. Dl Anghel trebuia sa/i duca la Fibec in piata lui privata! Se foloseste de ei dar pe nervii nosrti. Primaria a tacut toate lunile astea. Oare primarul si viceprimarul nu/si fac cumparaturile in piata cetrala? Bine ca i/a mutat dar nu a fost in regula tot ce s/a intamplat. Pentru niste voturi… parerea noastra nu a contat sau a contat prea tarziu.

 6. tiganu says:

  Ce o mai ardeti atata??? Sunt tigani si punct…ia uite mai frate ce tupeu pe ei….

 7. Nik says:

  @Mike– Te rog sa nu te superi dar esti ridicol, omule! Mai studiaza si ai sa vezi cine sunt autorii inlocuirii denumirii de TIGAN cu cea de RROM! Si mai ales de ce? Sa nu crezi ca sunt rasist, NU! Categoric! Pai sa-i reinviem pe toti scriitorii, poetii, compozitorii care au scris despre TIGANI pt. a modifica operele lor cu denumirea de rrom. Ion Budai Deleanu sa modifice titlul „Tiganiadei” si sa-i spuna „Rromaniada”, da? Johan Strauss (fiul) sa modifice titlul operei „Voievodul tiganilor” si sa-i zica „Voievodul rromilor”, etc. Stii cum ii numesc vest europenii? Ai auzit de gitani si stii cum se traduce in Limba Romana? Eu sunt ROMAN si nu-mi convine ca pot fi asimilat de catre unii straini ignoranti, unei etnii de TIGANI careia de fapt si de drept nu-i apartin.

 8. Mike says:

  Nik- tu vb de cultura de literatura. Ce nu are legatura cu ce vb eu. Literature e alt subiect. discriminare exista, este recunoscuta Si din pct de vedere legal, nu are nicio legatura Cu literatura. Asa ca tu mai studiaza Si nu mai compara. Si Pana la urma ce ati sarit Asa Cu remarcile? Eu MiaM exprimat Opinia pentru cuvantul tigan.Si nu mai compara anii 2011 Cu lumea prezentata de scriitorii Romani, ca iar nu are legatura. De ce nu zici barabule la cartofi cum scria eliade atunci?mai mult decat atat au aparut legi ce in 1980 spre ex nu erau.in fine, sper ca ati inteles acum pe scurt la ce Ma refeream. Sper.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *