Politica

USL Câmpina, între Călin Tiu şi Virgil Guran

Tiu-si-GuranLa nivelul USL Câmpina, lucrurile sunt clare. Liberalii îl vor candidat la Primărie, în 2012, pe Virgil Guran, în timp ce PSD îl susţine pe medicul Călin Tiu. La ultima întâlnire locală dintre cele două părţi, nu s-a bătut nimic în cuie. Oricum, e devreme, mai ales dacă alegerile locale vor avea loc odată cu parlamentarele, în noiembrie 2012. „Din punctul meu de vedere, nu este nici o problemă. PSD îl vrea pe Călin Tiu, iar dacă el va sta mai bine decât mine în sondaje, atunci e liber să candideze”, a declarat preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, în conferinţa de presă de ieri.
Pe de altă parte, la nivel judeţean, PNL nici nu vrea să audă de varianta PSD. „Pentru Câmpina, în cadrul întâlnirii liderilor USL, s-a stabilit foarte clar că Virgil Guran va fi candidatul la Primărie”, a precizat preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu.
În ceea ce priveşte listele pentru Consiliul Local, Virgil Guran spune că s-a căzut de acord asupra unei parităţi de 1:1 pentru primii zece candidaţi. Adică, ceva de genul: locul 1 pe lista pentru CL – candidatul la Primărie, locurile 2-3 – candidaţii celuilalt partid (care nu dă „primarul”), apoi câte o persoană de la fiecare partid. PSD n-ar prea agrea această variantă, considerând că, totuşi, e mai puternic decât PNL pe plan local şi ar merge pe 2:1. Nici în acest caz, nu e nimic bătut în cuie. Clar este că PC nu apare în schema… primilor zece, lucru care nu miră pe nimeni.
Virgil Guran a precizat că, în cazul în care nu va fi candidatul USL la Primăria Câmpina, se va reorienta spre… Camera Deputaţilor. În legătură cu alegerile parlamentare, la nivelul USL s-a stabilit că, în cazul menţinerii actualelor colegii, parlamentarii în exerciţiu au prima opţiune. Iar în colegiile în care nu există parlamentari PNL sau PSD, vor candida cei care stau cel mai bine în sondaje.  

Revenind la candidaturile pentru alegerile locale, ar mai trebui menţionate câteva lucruri. La întâlnirea de săptămâna trecută, de la Ploieşti, dintre liderii USL, desfăşurată în prezenţa preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, s-au stabilit candidaţii pentru 94 din cele 104 localităţi prahovene. „La Buşteni, Comarnic, Măgurele, Lipăneşti, Starchiojd, Proviţa de Sus, Berceni, Târgşoru Vechi, Măneşti şi Cocorăştii Mislii se vor organiza sondaje de opinie, persoana cea mai bine plasată urmând să fie desemnată candidat la funcţia de primar”, după cum a declarat preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma.
S-a mai stabilit că Mircea Cosma (PSD) va candida din partea USL pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean, senatorul Iulian Bădescu (PSD) va fi candidatul USL la Primăria Ploieşti, va fi paritate 1:1 pe listele de consilieri pentru CJ şi CL Ploieşti, aceste liste urmând să fie aprobate până la sfârşitul anului.
La Bucureşti, la conducerea centrală a USL, a fost trimisă, pentru validare, o listă cu candidaţii la primării. În ceea ce priveşte Câmpina, pe această listă apar ambii potenţiali candidaţi ai USL – Călin Tiu şi Virgil Guran.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *