Administratie publica

Absolvenţii Şcolii de Poliţie din Câmpina nu vor fi încadraţi de la 1 ianuarie 2012, aşa cum stabilise iniţial Ministerul Administraţiei şi Internelor

UPDATE – Elevii promoţiei 2011 de la Şcoala de Poliţie din Câmpina au fost anunţaţi astăzi (joi, 8 decembrie), oficial, că nu vor mai susţine examenul de absolvire săptămâna viitoare, ci… anul viitor, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Scoala de Politie 2Au terminat şcoala în vară, li s-a amânat examenul de absolvire invocându-se lipsa fondurilor necesare încadrării, apoi li s-a promis că vor fi angajaţi de la 1 ianuarie 2012. Este vorba despre cei 1.500 de elevi ai promoţiei 2011 de la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. Luni bune au aşteptat un semn de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe care l-au primit chiar astăzi, cu exact o săptămână înaintea susţinerii examenului final. În Monitorul Oficial a fost publicată Legea 234 privind aprobarea OUG 54/2011. Iar în acest act normativ scrie clar că doar absolveţii Academiei de Poliţie vor fi angajaţi din ianuarie. Restul…  

Legea 234 modifică Ordonanţa 54/2011 emisă în vară, cea care prevedea măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Şi o modifică substanţial, la multe articole. Concret, iată principalele modificări:
– de la 1 ianuarie 2012 nu vor mai fi încadraţi în muncă toţi absolvenţii şcolilor de poliţie subordonate MAI, aşa cum prevedea iniţial ordonanţa, ci numai cei ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. 
– încadrarea absolvenţilor celorlalte unităţi de învăţământ, printre care şi Şcoala de Poliţie din Câmpina, se va realiza, atenţie, „pe parcursul anului 2012, în limita numărului de posturi vacante sau temporar vacante”.
– organizarea şi desfăşurarea examenelor de absolvire pentru elevii promoţiei 2011 a şcolilor de poliţie se realizează potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, după vacantarea numărului necesar de posturi.  
– elevii promoţiei 2011, care doresc să renunţe la această calitate şi, eventual, să se angajeze în altă parte (sistemul privat, de exemplu) sunt exoneraţi de la plata cheltuielilor de întreţinere pe perioada şcolarizării sau perfecţionării în unităţile MAI (iniţial, această prevedere se aplica doar poliţiştilor în activitate, care doreau să părăsească sistemul).

Conform calendarului stabilit iniţial de Inspectoratul General al Poliţiei Române, elevii promoţiei 2011 a Şcolii de Poliţie din Câmpina ar fi trebuit să se prezinte la unitatea de învăţământ duminică, 11 decembrie. În perioada 14-16 decembrie era programată proba practică a examenului de absolvire, iar pe 19 decembrie – proba scrisă. Pe 30 decembrie ar fi trebuit să aibă loc festivitatea de absolvire şi repartizarea absolvenţilor pe posturi. În condiţiile apariţiei noii legi cu prevederile sale aberante pentru aceşti elevi şi chiar pentru familiile lor, nu ştim dacă se va mai respecta sau nu calendarul privind examenul final. Probabil că nu, având în vedere articolul 3, alineatul 7 al Legii 234, care prevede că examenul de absolvire va fi organizat „după vacantarea numărului necesar de posturi”. Cel puţin, noi asta înţelegem din actul normativ, pe care vi-l prezentăm în facsimil.

Legea 234 pentru aprobarea OUG 54

38 Comments

 1. elev says:

  Ati uitat sa scrieti ca nici macar solda mizera de 40 de lei nu s-a mai dat de 6 luni.
  Mai mult, mai trebuie sa cersim parintilor bani si de drum pana la scoala asta infecta ca sa ne anunte luni dimineata ca vom pleca acasa.
  Da’ ce le pasa lor cat timp au caldurica in comandament?!

 2. marius cristea says:

  nici noi,elevii nu mai intelegem nimic..macar daca ne-ar spune ceva concret scoala pentru a nu mai merge degeaba pe 11 acolo doar ca sa avem de unde pleca.bataie de joc!!!

 3. adi says:

  trebuie daţi în judecată.gunoaie şi bişniţari

 4. un elev says:

  ne vom revolta impotriva hotilor si mincinosir din parlamentul ast da cxaxcxaxt si a celor care ne cheama sa ne ureze sarbatori fericite

 5. somerul says:

  multumim D-LE PRESEDINTE!!!!!!

  SA TRAITI BINE!

 6. Nicos says:

  mda…si de scolile militare postliceale.. la fel presupun 😐 VACANTA PLACUTA!

 7. Alin says:

  O porcarie, o tampenie uriasa, atatia oameni au de suferit pentru ca niste neica-nimeni ajunsi sa conduca un minister si un guvern habar nu au sa gestioneze treburile, habar nu au ce trebuie facut. Va dati seama ca urmatorul pas e inghetarea anului scolar pentru actualii elevi, ca sa ne intrebam cu totii de ce naiba au mai organizat examen de admitere. Astia care ne conduc nici nu stiu pe ce lume traiesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Dorin says:

  multumim din inima ministerului si scolii de politie! va suntem profund recunoscatori pt bataia de joc la care ne supuneti! sa aveti sarbatori fericite, EXACT CA ALE NOASTRE!

 9. Soneru' says:

  Problema e ca noi nu am fost anuntati oficial daca ne vom prezenta pe data de 11 dec la Scoala de Pol Campina….e deja joi si programa de examinare e inca afisata,nici o schimbare.

  Dak ne vom prezenta la scoala si vom sustine examenul,mi se pare normal ca totu absolventii sa primeasca SOMAJ,oare isi permite statul asta???

 10. Marius P says:

  suntem 1500 de prosti lasati pe drumuri cand stim toti ca e lipsa de personal in politie, ca sunt tinuti pe posturi tot felul de fraieri; ni se da informatie cu lingurita si acm ni se face marele favor de a nu ni se cere banii pe scolarizare daca ne angajam in alta parte; pentru asta am invatat si ne*am pregatit noi doi ani? sase luni am stat pe tusa fara un ban si am asteptat sa*si aduca Igas aminte de noi; da, si*a adus aminte acum si ne calca in picioare ca pe ultimii prosti. Sa va fie rusineeeeee, MAI!

 11. Andrei says:

  Niste mizerii de oameni !! Eu sunt in promotia 2012 si sincer imi este scarba ca am intrat in sistemul asta infect !!!

  Bravo Basescu si Igas !!! Sa traiti BINE !!!

 12. Smbd says:

  Eu nu fac parte din elevii absolventi… In schimb am prieteni care au terminat in 2011 si care au asteptat cu nerabdare momentul absolvirii, respectiv incadrarii. Sa nu mai mentionez ca sotul meu e in anul 2 la Cluj si tare mi-e frica sa nu le inghete si lor anul. Sunt foarte revoltata pe sistem, dar, mai ales pe acest nimeni-in-drum de Igas – o mizerie de om, un incult, care isi bate joc de voi…de noi…de toata lumea dupa bunul plac! Asa se intampla cand ii dai putere unuia care ar trebui sa fie la coada vacii chiar daca nici acolo nu ar sti prea bine ce sa faca!Sa ii dea Dumnezeu cel putin inzecita starea pe care o avem cu totii acum.

 13. Me says:

  Oare nu ar fi o idee buna sa va strangeti si voi si cei de la Cluj (absolventii din 2011 si cei care sunt acum anul 2) sa protestati in fata ordinarului sa va asculte parerea? In fond e putin discriminatorie legea asa de rahat! Adica pt cei de la academie sunt locuri, pt voi, nu?

 14. Florin says:

  cand putem afla daca vom da examenul sau nu???
  in ziua cand trebuie sa ne prezentam sau luni, sunteti nesimtiti, asa ceva este
  inadmisibil…

 15. Andrei says:

  Macar aici la voi s`a anuntat negru pe alb ca nu se da. Macar stiti una si buna. Dar la scoala de subofiteri jandarmi din falticeni nu s`a anuntat nimic si ne tine SIGUR pana in ultima zi, cum a fost si`n vara. Ni se spune ca nu e nimic concret, nu e nimic venit „de sus”. Noi am jurat sa aparam tara si toate c^c^turile si ei..ei ne intorc spatele si ne dau cu sutu.

 16. ce conteaza says:

  In plus nu inteleg de ce au prioritate absolventii(adica cei de la academie),de ce ei vor fi scosi odata ce ei se plang k au nevoie de personal in strada. E aberant. Noi ar fi trebuit sa fim scosi inaintea lor..

 17. Florin says:

  Nu sunteti 1500 suntem 2000 mai suntem si de la pompieri si jandarmi.Dupa ce ca ne am nascut in Romania am mai vrut sa si purtam uniforma

 18. Patriotul says:

  Ar trebui sa dam in judecata sistemu asta infect….. si cand ma gandesc ca am indurat 2 ani de scoala militara in adevaratul sens al cuvantului dragi colegi DEGEABA…… ce sa mai zic de banii cheltuiti din buzunarul propriu in astia 2 ani si legile stricte care ne`au fost impuse in scoala: program strict cerinte maxime…2 ani departe de familie si prieteni 2 ANI PIERDUTI DIN VIATA …CINE II MAI DA INAPOI !?…. si totul PT CE????? P.S: la ce sa te astepti de la Igas care si`a terminat studiile LICEALE la 24 de ani si tot atunci a dat bacalacureatul bisnatzaru` !! Probabil el acum se razbuna pe noi totzi pt prb sale din trecut pe cand era bisnitzar si avea prb cu politia !

 19. elev says:

  si-au batut joc inca odata sa le fie rusine….

 20. elev says:

  Interesant, tara fara politisti…tara doar cu politisti bosorogi cu 5 linii pe umar..care stau ascunsi in biroul personal, sa nu ii intrebe nimeni de sanatate sa mai prinda cativa ani ..sa le fie pensia mai mare cu 50-70 de lei…..Ce va trebuie ba pensie si asa traiti putin..in loc sa ne lasati sa ne facem si noi un viitor…sau macar sa incercam sa il refacem, ca l-am cam sticat cu inrolarea asta in politie, voi stati si gemeti pe scaun, La pensie cu voi, puteti bea cafeaua linistiti si daca sunteti pensioari..nu e necer sa fiti salariat..Nu cred ca va da afara din post sau sectie daca va luati o cafea de la tonomat…Rusine…Rusine…”SA TRAIM BINE !”

 21. Ingrid says:

  Oare mizerabilii astia din guvern isi dau seama cu adevarat ce ne fac? Noua si familiilor noastre! Oare constientizeaza careva cat de grava e situatia noastra? Eu nu cred. Si nu pot sa nu ma intreb daca cineva din conducerea Scolii a sustinut cauza noastra la minister? Ne-a reprezentat cineva interesele? Ii pasa cuiva de noi???

 22. Dan says:

  Ati vazut anuntul de pe siteul scolii? Ati vazut ce au putut sa scrie acolo? Ca promotia 2011 este in continuare in vacanta. Asa vacanta le doresc eu copiilor vostri, desteptilor! Mizerabililor!

 23. Draghici Cristina says:

  Stiu ca nu toata lumea iubeste Politia dar trebuie sa se stie ca in aceasta institutie exista si oameni care ne fac cinste tuturor. Pe acest principiu m-am bazat si eu in moementul cand am hotarat sa port uniforma de politist. Am luptat din toate rasputerile sa pot sa fiu admisa la aceasta scoala,au fost momente f grele in viata mea pe care nu pot sa le fac publice dar am strans din dinti si am facut eforturi supraomenesti deoarece am crezut in acest lucru, am crezut intotdeauna ca nu pot sa fac nimic in viata asta mai bine decat sa fiu politista. Spre deosebire de multi, chiar cred in dreptate sau cel putin credeam, pentru ca in aceasta tara nu exista. Credeam ca eu pot sa fac tot ce este bun si corect dar acum imi dau seama ca noi, oamenii corecti nu suntem lasati sa facem lucrurile corect. Ma intreb ce rost mai are tara asta, ce rost mai avem noi ca oameni, ce rost are ca noi tinerii sa mai ramanem aici…..Multumim celor care ne-au facut sarbatorile fericite cu aceasta decizie nedreapta. Suntem 1500 de tineri fara viitor…Multumim!

 24. elev says:

  porcilor o sa sfarsiti ca CEAUSESCU
  LASATI-NE SA MUNCIM

 25. elev says:

  TREBUIE SA AI DAM IN JUDECATA TREBUIE SA MERGEM TOTI ELEVII LA BUCURESTI SI SA FACEM O GREVA ADEVARATA, PE NOI CINE NE REPREZINTA

 26. elev says:

  DACA REUSIM CU JANDARMERIA POMPIERII SI NOI POLITISTII SA FACEM O GREAVA ADEVARATA CRED CA AI PUTEM DA JOS PE HOTII ASTIA ORDINARI
  JOS BASESCU
  JOS BOC
  JOS IGASI

 27. elev 1444444 says:

  Asa functioneaza lucrurile in Romania condusa de incompetenti, RUSINE e putin spus… sunt curios cati renunta la aceasta meserie din promotia 2011, sper ca are bunul simt sa ne anunte si pe noi domnul chestor la prima adunare pe platoul central.

 28. elev says:

  macar somaj de ne dadea…

 29. elev says:

  oare basescu chiar doarme linistit ?

 30. Andreea says:

  Sigur ca Basescu doarme linistit, doar nu crezi ca nu poate el dormi de grija noastra. Il doare fix undeva, acolo unde il doare si pe Igas, sunt toti o apa si un pamant.

 31. nelu says:

  DE CE NU AU STABILIT DE LA INCEPUT NUMARUL DE LOCURI VACANTATE SAU NECESARE SI SA SCOLARIZEZE NUMAI CATE SUNT NECESARE CU EXAMENE MAI SEVERE SI EFICIENTE ,ACUM CE SE INTAMPLA ESTE BATAIE DE JOC SI INCOMPETENTA CA SA TI IN SCOLI O DROAIE DE OFITERI CU SALARII IMENSE PENTRU A SCOATE TAMPITI SA RAMANA ACASA FARA LOC DE MUNCA ESTE DUREROS CE VREMURI TRAIM CE VREMURI TRAIM ,ESTE -OARE GREU SA SE FACA UN INVENATR DE FUNCTII NECESARE LA NIVEL DE TARA ? CATI SE PENSIONEAZA CATI PLEACA DIN SISTEM (DECES CORUPTIE DEMISIE ETC)SI IN FUNCTIE DE ACESTE DATE SA SCOATA LOCURI LA EXAMEN DAR CE SE INTAMPLA ACUM ESTE BATAIE DE JOC DE UNII OAMENI CARE AU MUNCIT VISAT SI SPERAT LA O CARIERA…..

 32. Parent says:

  Poate ca acest Craciun le va aduce si acestor copii bucuria de a scapa de acesti indivizi corupti si incompetenti care conduc aceasta tara spre prapastie, distrugand aparatele statului si implicit oamenii acestei tari.
  Lasati-I sa munceasca, ticalosilor ! Ati distrus pensionarii si vreti sa-i distrugeti si pe cei tineri, carora le luati dreptul de a pasi in viata si de a-si face datoria fata de cetatenii acestei tari.

 33. elena says:

  Noua promotia 2012 ce n-i s-o mai intampla? k e bataie de joc, n-au nici un fel de constiinta mai marii care zic k ne „conduc”. auzi!!! sa se inghete anul!! nu-mi vine sa cred kt de usor iau ei asemenea decizii. nu se gandesc ca am investit timp, rabdare si totusi am dat un concurs, N-AM INTRAT PE BANI SAU PILE , Igassss!!!!!!!!!!!!! Am muncit sa ajung la scoala de politie F MULT !!!! Din ce sa ne intretinem??? k am avut incredere in sistemul asta si uite ce-am ajuns, rusinea romaniei pe mainile unor INCOMPETENTI
  RUSINEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

 34. unu de la poarta 2 says:

  bucurati-va ca nu intrati in sistemul asta imputit 🙂

 35. Andrei says:

  Buna ziua

  Avand in vedere problemele intampinate, precum si numeroasele sesizari ale colegilor dvs., FACIAS doreste sa organizeze miercuri 15 decembrie, o conferinta de presa in Bucuresti, pe aceasta tema. Asadar, avem rugamintea la dvs. si la colegi sa ne contactati la nr. 021 335 45 05 (dna. Oana Florea) pentru a vedea cine are disponibilitatea sa vina la acest eveniment, sa vorbeasca public despre aceasta situatie, impreuna cu reprezentantii fundatiei.

  Cu stima,
  echipa FACIAS

 36. aaaaa says:

  Ce situatie!Nici nu stiu ce e oare mai bine!Vai ce capul nostru cu sistemul asta, asa ne trebuie pentru ceea ce alegem!Am ales niste excroci pentru conducere!Ne-ati fraierit cat se poate de mult!In Campina suntem condusi de niste papitoi, care asculta ordine de sus, sa tina scaunu cald!Sistem imputit, putin spus!!

 37. Mihai says:

  Ce tara !

 38. Gheorghe says:

  Ba’ Tacere ce dracu! Cui nu-i place, poate sa plece. Poarta e deschisa.
  Numai fetele mele sa ramana si ceva zdrahoni, plus aia blonda si desteapta. In rest… sa traiti bine! Hi, hi, hi….

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *