Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume

Categorie: Eveniment 1 decembrie 2011

21 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lumeFaţă de anul trecut, când a plouat torenţial, iar la manifestări au participat doar autorităţile locale şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, anul acesta, vremea superbă a scos din case foarte mulţi câmpineni de toate vârstele. Sunt câţiva ani buni de când parcul unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut nu a mai fost atât de aglomerat. Iar Ziua Naţională a fost marcată puţin mai… altfel decât de obicei, cu mai mult dinamism, cu câteva momente noi, cu mai multe aplauze. Probabil, pentru aproape o oră, s-a uitat de criză, de probleme, de conflicte. 
51 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume
61 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume
11 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume
31 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume
41 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume
7 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume
Mai întâi, Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” al Casei de Cultură „Geo Bogza” a prezentat câteva cântece şi dansuri populare. A urmat Imnul Naţional, interpretat de eleva Ioana Iliescu. Apoi, a avut loc o scurtă ceremonie religioasă. A urmat depunerea de coroane, un şir aproape nesfârşit: Senatul României, Primăria, Şcoala de Poliţie, Poliţia Municipală, Jandarmeria şi ISU, cadrele militare în rezervă şi retragere ale MapN şi MAI, partidele şi alianţele politice (PDL, USL, PIN, UNPR, PRM), unităţile de învăţământ câmpinene, cele două spitale, Fundaţia Medis, Asociaţia Mutuală AMUS, mai multe societăţi comerciale private, cluburile sportive Unirea şi CSM Câmpina. Au urmat alocuţiunea primarului Horia Tiseanu şi cel mai aşteptat moment – parada militară. Au defilat, în aplauzele celor prezenţi, două detaşamente ale Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, urmate de… câteva maşini ale Poliţiei Municipale, Poliţiei Locale, Jandarmeriei şi Pompierilor. 
1b2 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume
1a Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume
8 Câmpina, 1 Decembrie 2011. O Zi Naţională cu soare, paradă şi multă lume

Câteva lucruri care ne-au atras atenţia…
- Coroana din partea Senatului României a fost depusă de actualul senator PSD, George Severin şi fostul senator PD, Traian Mocuţa, în continuare membru PDL. Se poate spune că a fost o surpriză. Nu pentru că Severin l-a invitat pe Mocuţa să depună împreună o coroană, ci pentru că Traian Mocuţa a acceptat. Oricum, gestul a fost frumos, normal şi… comentat de unii dintre politicienii locali. De cei care au observat, desigur.
- PNL şi PSD au depus o singură coroană, împreună, sub sigla USL. La Câmpina, este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Iar membrii delegaţiei au fost aşezaţi parcă după o schemă desenată mai întâi pe hârtie, cu George Severin, Virgil Guran, Ion Dragomir, Călin Tiu şi Gheorghe Tudor în prim-plan. Iar coroana a fost purtată de consilierii locali Horaţiu Zăgan (PSD) şi Enache Dragomir (PNL).
- Discursul primarului Horia Tiseanu părea cam lung (după foile ţinute în mână) şi cam patetic pentru o astfel de sărbătoare. Probabil că şi primarul şi-a dat seama de asta, a citit puţin, apoi a strâns foile şi a vorbit liber. A fost mult mai bine aşa…
- A reapărut PRM, după o absenţă de vreo trei ani de la astfel de manifestări oficiale.
- Frumos gestul celor două cluburi de fotbal din Câmpina de a participa la manifestări. CSM a mai depus coroane şi cu alte ocazii. Unirea a marcat o premieră.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF