Eveniment

Cvartetul Mercury susţine un recital la Sala Praznicală a Parohiei „Sf. Nicolae” din Cartierul Slobozia

Cvartetul Mercury
Evenimentul muzical va avea loc duminică, 18 decembrie, de la ora 17.00. Cvartetul Mercury  este alcătuit din instrumentişti de mare succes ai scenei contemporane. A fost înfiinţat în cadrul Colegiului Regal de Muzică de la Londra, din dorinţa celor patru membri, pe atunci studenţi, de a realiza lucrarea „Cvartet pentru sfârşitul timpului de Olivier Messiaen”, pe care au prezentat-o apoi în cele mai prestigioase săli de concerte, dar şi în spaţii neconvenţionale. Acum, cvartetul îl include şi pe violonistul ploieştean Vlad Hârlav Maistorovici, unul dintre cei mai talentaţi muzicieni români din tânăra generaţie. Alături de el se află: vioncelistul francez Corentin Chassard, clarinetistul englez Harry Cameron-Penny şi pianistul elveţian Antoine Françoise.
Programul recitalului de la Câmpina va cuprinde două lucrări rar cântate în România: Olivier MESSIAEN – „Cvartet pentru sfârşitul timpului” şi Thomas ADES – „Catsch”.
Turneul Cvartetului Mercury în România este organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu 2009” din Ploieşti, iar organizatorii manifestării de la Câmpina sunt Consiliul Local şi Primăria, alături de Casa de Cultură „Geo Bogza”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *