Eveniment

Eastern Royal Orchestra a creat, la Câmpina, o… poveste de Crăciun

Concert 2
O oră şi jumătate îi asculţi, îi aplauzi, uiţi de tot şi toate, iar la final nu vrei să pleci. Nu vrei să accepţi ideea că s-a terminat şi trebuie să ieşi din… poveste. Cam aceasta a fost  atmosfera creată, aseară, la Casa de Cultură din Câmpina, de Eastern Royal Orchestra, condusă de dirijorul Daniil Zaharov. O orchestră de muzică clasică, originară din Sankt Petersburg, dar devenită internaţională şi care nu încetează să-şi uimească publicul. Le-a oferit câmpinenilor un regal muzical desăvârşit. Şi nu au fost doar ritmuri vieneze sau arii din opere celebre. A fost câte puţin din toate, inclusiv din Beatles. Pare aproape incredibil cât de minunat pot suna melodiile formaţiei The Beatles interpretate de o orchestră de muzică clasică. Aşadar, un spectacol de excepţie, la  care au contribuit din plin soprana Marina Raddis, prim solistă a Operei Naţionale din Chişinău, dar şi acordeonistul Evgheni Naguzza, cel care a obţinut drepturile de autor acordate personal de Richard Galiano (considerat acordeonistul numărul 1 al lumii). A fost cu adevărat o poveste de Crăciun, cum rar mai poţi trăi astăzi.
Concert 3

 
Concert 1

Dincolo de frumuseţea muzicii oferite de orchestra din Sankt Petersburg, să nu uităm că acest concert a fost unul caritabil, organizat de societatea Neptun şi destinat copiilor din Câmpina, care provin din familii nevoiaşe, dar care au rezultate bune la învăţătură. Poate şi pentru ei, seara a fost o poveste de Crăciun, pentru că au fost acolo, pe scenă, unde şi-au primit darurile (înmânate de primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir).

S-au strâns sume importante cu ocazia acestui eveniment. Pe lângă banii rezultaţi din vânzarea biletelor pentru spectacol, societatea Neptun a donat 40.000 lei, iar la acest demers s-au alăturat şi alte societăţi importante din Câmpina, dar şi mulţi donatori – persoane fizice. Sala Casei de Cultură „Geo Bogza” a fost plină şi decorată cum nu credem că am mai văzut-o până acum.
Concert 4
Concert 5

5 Comments

  1. Olgutza says:

    Absolut superb!!! Si mie mi/a placut la nebunie, chiar ca nu mai voiam sa plec. Sunt asa de rare evenimentele de acest gen la Campina si e mare pacat. O atmosfera foarte frumoasa, la final imi venea sa si plang.

  2. aaaaa says:

    Spectacol superb.Penibil din nou, vesnica interventie a lui Tiseanu, pe care m-am saturat sa il vad peste tot cum inamaneaza el cate ceva, incercand sa para pacifist.In ultimul timp m-a intoxicat cu aparitiile lui cat mai dese, frecvente, in ipostaze de om bun, pregatindu-ne astfel pentru algererile ce urmeaza.Dar , cu putin noroc, sper sa avem parte de o gandire rationala la alegeri.Pacat de locatia Casa tineretului, care pare o ruina din evul mediu,veche,cu aer batranicios, si denumire comunista.Despre Ion Dragomir…..acelasi personaj lingusitor care incearca sa se puna bine unde merge, doar doar mai „ciupeste” si el ceva.Repet, cu putin noroc poate scapam de ei la pachet.Dar deh, asta e Campinita noastra.Pacat ca nu avem parte de asemenea recitaluri mai frecvent.Si evident, felicitari tuturor celor ce au donat.

  3. Mihai says:

    Pentru aaaaa: Cat de destept esti! Actiunea a fost la Casa de Cultura!!!!

  4. Tony says:

    aaaa, zau ca ai probleme la cap; Tiseanu si Dragomir nu urcau pe scena sa dea cadourile daca nu erau invitati de organizatori si pana la urma sunt primarul si viceprimarul Campinei; in al doilea rand, concertul a fost la Casa de Cultura, care arata superb si care, pentru cultura ta generala, a fost reparata si modernizata in ultimele luni; faci o mare prostie ca amesteci politica cu un asemenea eveniment; mie mi-e clar ca nu stii cand sa vorbesti iar cand o faci, o faci prost.

  5. aaaaa says:

    Da am gresit cand am scris casa tineretului, ma rereream la casa de cultura, m-am grabit, intradevar,greseala mea.Dar nu asta e problema, rectific.Si mie nu imi place cum arata, vreo problema?Poate pentru tine e „superb”, bv tie.Fiecare cu cate a vazut la viata lui.Daca tie ti se pare SUPERB….na, asta e.Cu toate moderinizarile de care vb tu mie nu imi place.Iar de casa tineretului nu mai discut.Nici macar 1 stea nu ar trebui sa aibe focarul ala de infectie cu gandaci in camere,dar asta e alt subiect,nu are lagatura cu articolul.Probleme la cap nu am, dar tu ai alt gen de probleme.Comentezi opinia mea, mai degraba comenteaza despre articol.Si da, amestec politica, ca pana la urma este totul un „joc” politic cu interes.Evident, tu poti avea alta opinie,dar asta e opinia mea.Te-ai lamurit?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *