Administratie publica

Elevii şcolilor de poliţie, subiect de dezbatere în şedinţa CSAT din această seară

În urmă cu câteva minute, la conferinţa de presă susţinută după şedinţa Consiliului Superior de Apărare a Ţării, preşedintele Traian Băseacu a spus că unul dintre subiectele abordate s-a referit la elevii şcolilor de poliţie, promoţiile 2011 şi 2012. „Se impune o mobilizare a Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru rezolvarea problemei promoţiei 2011, pentru că statul a investit în aceşti elevi. Sper ca acest lucru să se întâmple în primele luni ale anului viitor”, a afirmat şeful statului. 
Vă reamintim că elevii promoţiei 2011 de la şcolile de poliţie, pompieri şi jandarmi stau şi acum pe tuşă, fără nici un fel de venit, după ce li s-a amânat de două ori susţinerea examenului de absolvire şi încadrarea pe posturi. La nivel naţional, în această situaţie se află aproximativ 2.800 de tineri, dintre care 1.500 de la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina.
În legătură cu promoţia 2012, adică elevii aflaţi acum în anul terminal, situaţia este în continuare sub semnul întrebării. Preşedintele nu a infirmat zvonul conform căruia anul şcolar ar putea îngheţa, dar nici nu a dat asigurări că… va fi bine. „Practic, se generează locuri de muncă pentru instructori şi profesori în aceste şcoli şi se produc pe bandă rulantă absolvenţi pe care MAI nu-i poate absorbi. Promoţia 2012 trebuie calibrată după nevoile ministerului, lucru pe care i l-am cerut ministrului Traian Igaş”, a spus Traian Băsescu, fără să explice ce ar presupune această calibrare.

Continuă restructurările din MAI
Anul acesta, au fost disponibilizaţi 9.330 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. Traian Băsescu a anunţat o nouă veste proastă pentru cei din sistem: „Conform planului de restructurare, anul acesta trebuiau disponibilizaţi 10.000 de angajaţi. Au fost disponibilizate 9.330 de persoane, deci destul de aproape de numărul stabilit. Probabil, până la 31 decembrie 2011, se va atinge obiectivul propus. Capacitatea operativă a MAI nu a fost afectată de aceste restructurări, fie că este vorba de jandarmi, pompieri sau poliţişti. Procesul de restructurare va continua după ce se aprobă Statutul Poliţistului, care prevede şi transferul unor activităţi din poliţie spre administraţia locală”.
Băsescu a precizat că, în 2012, se va menţine raportul de o angajare la şapte posturi vacantate în administraţia locală şi sectoarele adiacente. Asta, în condiţiile în care, săptămâna trecută, premierul Emil Boc a anunţat că a trimis o adresă oficială FMI prin care solicită eliminarea acestui raport de 1:7 din sectorul bugetar pentru anul 2012.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *