Social

Ministerul Sănătăţii avertizează: firmele private de asigurări de sănătate, apărute recent pe piaţă, nu sunt autorizate

Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat cu privire la apariţia unor „agenţi pentru reforma sănătăţii”, care promit câştiguri importante din strângerea de adeziuni la viitoarele case private de asigurări de sănătate. Prin intermediul unui comunicat de presă, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, avertizează că firmele de asigurări de sănătate, apărute recent pe piaţă, nu sunt autorizate, iar tabelele pe care le întocmesc cu datele personale ale cetăţenilor nu au nici un fel de valoare juridică. 
„În ultimele zile a apărut un fenomen îngrijorător care se dezvoltă la limita legii şi care prevede un sistem piramidal de colectare a unor adeziuni pentru viitoarele case private de asigurări de sănătate. Vreau să trag un semnal de alarmă şi să subliniez că, deocamdată, legislaţia privind asigurările de sănătate este neschimbată. Orice modificare operată va fi făcută publică de către autorităţi, astfel încât cetăţenii să cunoscă exact şi corect modul în care pot accesa sistemul de asigurări private de sănătate”, menţionează ministrul Sănătăţii în comunicatul de presă.
Noul proiect de lege privind reforma în Sănătate este în lucru. Atunci când acesta va fi finalizat, iar sistemul de asigurări de sănătate private conturat, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îl vor pune în dezbatere publică.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *