PIN nu mai există. A fost absorbit de UNPR

Categorie: Politica 16 decembrie 2011

Uniunea Naţională pentru Progresul României (condusă de Gabriel Oprea) şi Partidul Iniţiativa Naţională (înfiinţat de Cosmin Guşă şi condus ulterior de Lavinia Şandru) au semnat ieri protocolul de fuziune prin absorbţie. În urma acestei fuziuni, PIN dispare de pe scena politică şi va fi radiat din Registrul Partidelor Politice. Lavinia Şandru va deveni vicepreşedinte al UNPR, iar toţi membrii PIN din teritoriu, inclusiv aleşii locali, devin… membrii UNPR, formaţiune aflată la guvernare. 
După semnarea protocolului, Gabriel Oprea a spus că UNPR are porţile deschise şi pentru alte partide şi a anunţat lansarea USP – Uniunea Social Progresistă, care va funcţiona ca o platformă de dialog şi cu care, probabil, se va merge la viitoarele alegeri.  

PIN Prahova nu acceptă fuziunea
În comunicatul de presă trimis ieri de Ionuţ Tănase, preşedintele PIN Prahova, se precizează că „Organizaţia judeţeană nu a semnat protocolul de fuziune, deoarece, în timpul scurt petrecut de la iniţierea discuţiilor privind fuziunea la nivel naţional şi data semnării protocolului nu am putut avea un punct de vedere unitar la nivelul structurii judeţene de partid. Funcţionând ca o echipă la nivelul organizaţiei Prahova, am considerat că trebuie să luăm o decizie care să nu afecteze legăturile strânse cu membrii noştri din teritoriu”.
PIN Prahova are organizaţii în 37 de localităţi din judeţ şi 12 consilieri locali, dintre care doi sunt la Câmpina – Luminiţa Dumitrescu şi Adrian Piţigoi.
Problema este că, indiferent dacă PIN Prahova acceptă sau nu fuziunea, aceasta se realizează, iar odată înregistrat protocolul de fuziune de la nivel naţional, PIN dispare de pe scena politică. În consecinţă, organizaţia judeţeană ori este de acord cu absorbţia, ori migrează în altă parte, lucru care n-ar fi exclus. Vom reveni.

Etichete: ,

Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF