Politica

PNL Prahova s-a împărţit în două tabere, pro şi contra Semcu

Semcu 1Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că liberalii cu funcţii în administraţia publică vor demisiona, iar cei care nu vor accepta să facă acest pas vor rămâne fără sprijin politic. Semcu a explicat că nu mai doreşte ca reprezentanţii PNL să aibă funcţii în administraţii conduse de PDL. Primii care au demisionat au fost viceprimarul Ploieştiului, Cătălina Bozianu, şi directorul RASP Ploieşti, Răzvan Lungu. A urmat o adevărată nebunie la nivelul PNL Prahova, şedinţe după şedinţe şi critici vehemente la adresa lui Semcu, mai mulţi membri din conducerea birourilor municipal şi judeţean cerându-i acestuia demisia. 
De fapt, care este adevărata problemă? Adrian Semcu este contestat de mai multă vreme de mulţi dintre colegii săi de partid, reproşându-i-se că ia decizii de unul singur, că este apropiat de PDL, că prejudiciază imaginea PNL şi pune în pericol protocolul cu PSD. Iar această decizie de a le cere liberalilor din administraţia locală să demisioneze nu reprezintă decât o încercare falsă a lui Adrian Semcu de a salva aparenţele. Numai că, s-a ajuns ca în PNL Prahova să existe două tabere, una pro şi alta contra Semcu.
Potrivit site-ului max-media.ro, printre liberalii care cer demisia lui Semcu, se numără: deputatul Graţiela Gavrilescu, preşedintele PNL Câmpina – Virgil Guran (vicepreşedinte la nivel judeţean), consilierul judeţean Mircea Roşca (preşedintel PNL Comarnic), primarul oraşului Sinaia – Vlad Oprea, Nicolae Alexandri, Laurenţiu Mitrea, Sebastian Danielescu, Horia Toma, Marius Fenichiu, Iuliana Dosaru, Toma Pinţoiu, Iulian Teodorescu, Sorin Botez, Bogdan Nica, Adrian Lupu. Semcu este susţinut în continuare de Cătălina Bozianu, Răzvan Lungu, Traian Ionescu, Bianca Patrichi, Marian Machiţescu, Radu Ion, Nicolae Lupu. 

Pentru a rezolva situaţia tensionată din PNL Prahova, în această seară va veni la Ploieşti chiar preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, care nu va avea o misiune deloc uşoară. Şedinţa este aşteptată să înceapă în jurul orei 17.00 şi, cel mai probabil, Semcu va demisiona din funcţia de preşedinte, având în vedere că numărul contestatarilor din judeţ este mult mai mare decât cel al susţinătorilor săi.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *