Social

Baza materială a Centrului de Sănătate de la Plopeni va fi împărţită spitalelor de la Sinaia, Băicoi, Drajna şi Văleni

Prin Hotărârea de Guvern 28/2012, publicată zilele trecute în Monitorul Oficial, se aprobă desfiinţarea Centrului de Sănătate de la Plopeni, judeţul Prahova, precum şi distribuirea întregii baze materiale la alte unităţi spitaliceşti din judeţ. După cum prevede actul normativ menţionat, toate componentele bazei materiale, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare, vor fi împărţite Spitalului de Pneumoftiziologie Drajna şi spitalelor orăşeneşti din Sinaia, Băicoi şi Vălenii de Munte.
Vă reamintim că, anul trecut, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat desfiinţarea a 67 de spitale din ţară şi transformarea lor în cămine pentru bătrâni. Printre acestea se numărau şi patru unităţi din Prahova: Preventoriul TBC Poiana Ţapului, Spitalul Floreşti, Centrul de Sănătate Bălţeşti şi Centrul de Sănătate Urlaţi. Ulterior, Spitalul de la Floreşti a fost salvat pe ultima sută de metri, dar în locul lui a apărut Centrul de Sănătate de la Plopeni. Cu toate protestele populaţiei şi administraţiilor locale, de la 1 aprilie 2011 cele patru unităţi n-au mai primit finanţare.

Acum, la 10 luni de la decizia desfiinţării, a apărut şi HG 28 prin care Centrul de Sănătate Plopeni se desfiinţează… oficial. Astfel de acte normative trebuie emise pentru fiecare unitate în parte. Cât va dura, nu se ştie încă. Aşa cum nu se ştie când Primăria Plopeni va primi aviz din partea Ministerului Sănătăţii pentru înfiinţarea unui nou centru de sănătate, în clădirea celui vechi, dar care ar uma să funcţioneze în baza unui parteneriat public-privat. Demersurile pentru obţinerea avizului au fost făcute de mai multă vreme, însă ministerul întârzie cu aprobarea documentaţiilor necesare. Despre transformarea centrului în cămin de bătrâni nu se mai aude absolut nimic.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *