Social

De mâine, Confind preia oficial fostul spital de la Poiana Câmpina

Spital PoianaSocietatea câmpineană a câştigat licitaţia organizată luna trecută, iar mâine, la Primăria din Poiana, va fi semnat contractul de concesiune dintre cele două părţi. Fostul spital a fost concesionat pe o perioadă de 49 de ani, iar Confind va plăti aproape 3 milioane de euro, redevenţa anuală fiind stabilită la 490.000 lei. După cum ne-a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Confind, Ioan Simion, fostul spital de la Poiana Câmpina va fi transformat în Centrul Medical SanConfind, un spital privat modern şi cu mai multe specializări. În primul an de derulare a contractului, Confind s-a angajat să investească aproape 4 milioane de euro pentru reabilitarea completă a clădirii.
„Pentru noi, concesionarea fostului spital este un lucru extraordinar. Administraţia locală n-ar fi avut niciodată banii necesari modernizării acestui imobil. Prin concesiune, atragem sume importante la bugetul destul de mic al localităţii. Practic, aproape că ne dublăm bugetul. Pentru că, pe lângă redevenţa anuală plătită de Confind, în valoare de 490.000 lei, această societate va mai achita impozitul pe clădire şi teren de aproape 200.000 lei anual. Ori, în aceste condiţii, ne vom putea permite şi noi, ca administraţie publică, să mai realizăm unele investiţii în localitate”, ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Aurel Duţă.
După modernizarea spaţiului respectiv, conducerea Confind doreşte ca spitalul privat să devină funcţional în doi ani, poate chiar şi mai repede.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *