Politica

Iată ce spun liderii politici, cu câteva ore înaintea acţiunii de protest de la Câmpina

Numărul persoanelor care au confirmat pe Facebook, până la această oră, prezenţa la protestele din această seară, din centrul Câmpinei, a ajuns la 424. Vă reamintim că acţiunea va avea loc în pasajul de la ceas, de la ora 18.30, la „concurenţă” cu primul spectacol susţinut de Teatrul Proiect la Câmpina. Oricum, a fost o zi destul de agitată pentru mediul politic local chiar dacă, măcar în aparenţă, politica nu ar avea legătură cu anunţata acţiune de protest. Iar părerile principalilor lideri politici sunt împărţite. Dacă Horia Tiseanu crede că la mijloc e mâna PNL, Ion Dragomir şi Virgil Guran spun că USL nu are nici o legătură cu manifestaţia, iar senatorul Severin le urează succes participanţilor.

Iată ce ne-au declarat liderii principalelor partide câmpinene cu câteva ore înainte de acţiunea de protest:

Ion Dragomir, viceprimar, preşedinte PSD Câmpina:

„Această manifestaţie nu are nici o legătură cu USL. Sincer să fiu, apreciez faptul că şi câmpinenii se gândesc să protesteze împotriva măsurilor luate de actualul Guvern. Şi mă refer atât la comasarea alegerilor, la modul de adoptare prin asumarea răspunderii a celor mai importante legi, la modul în care s-a încercat şi se încearcă reforma în Sănătate, cât şi la lipsa unui dialog real între partenerii sociali. Practic, suntem conduşi în mod dictatorial şi numai voinţa preşedintelui Băsescu şi acţiunile sale sunt cele care determină adoptarea unor decizii care se răsfrâng apoi asupra tuturor. Personal, nu voi participa la acţiunea de protest, considerând că aş atrage atenţia şi nu vrea să dea cineva conotaţii politice acestei acţiuni, dar îi susţin pe manifestanţi”.

Virgil Guran, preşedinte PNL Câmpina:

„Este o acţiune democratică, orice cetăţean are dreptul să-şi manifeste atitudinea faţă de deciziile guvernanţilor. Sper ca administraţia locală să nu vină cu interpretări şi să înceapă să ceară, de exemplu, autorizaţie pentru manifestaţie. În astfel de situaţii cred că ar trebui să se acorde autorizaţii ad-hoc, dar Primăria Câmpina nu a fost în stare să acorde autorizaţii nici când a fost vorba de o acţiune umanitară. Mă bucur că, în sfârşit, oamenii încep să reacţioneze şi sper ca acesta să fie un mesaj clar pentru schimbarea actualului regim. Personal, voi participa la acţiunea de protest în calitate de simplu cetăţean şi nu de preşedinte al PNL Câmpina”.

Horia Tiseanu, primar, preşedinte PDL Câmpina:

„Am văzut pe Facebook că este… programat un miting spontan în Câmpina. Personal, tratez astfel de iniţiative cu calm, dar şi cu cea mai mare responsabilitate. Pentru mine, este evident că această acţiune este o încercare a PNL Câmpina de a capta atenţia unor tineri care nu sunt foarte siguri că ştiu exact despre ce e vorba, dar sunt deschişi, dornici să facă un lucru mai puţin obişnuit pentru ei. Am vazut şi eu cine a confirmat participarea pe Facebook şi am observat că sunt mulţi elevi care nu ştiu în ce măsură cunosc motivele unei astfel de acţiuni. Chiar sunt curios ce sloganuri vor adopta. Dar e o acţiune democratică, iar eu sper să se desfăşoare paşnic, fără incidente”.

Senatorul PSD George Severin a postat pe Facebook un mesaj adresat celor care vor ieşi în stradă, în această seară:
„Mult succes! Însă succesul acestei acţiuni depinde de cât de civilizat se va desfaşura. Orice formă de violenţă, de agresivitate, dincolo de caracterul ilegal sau imoral, va reprezenta un alibi pentru regimul Băsescu, la orice nivel, local sau naţional, pentru a deturna discuţia şi atenţia de la revendicarile juste ale tineretului, ale societăţii civile, de la abandonarea valorilor democratice la eventualele acte violente. Mi-ar face placere să particip la acţiunea de azi, dar cred că prezenţa unui parlamentar al opoziţiei ar oferi prilejul administraţiei pedeliste să acuze politizarea manifestaţiei şi ştiţi bine că nu este cazul. Încă o dată, felicitari, succes şi evitaţi provocările!”

7 Comments

  1. Horia Tiseanu says:

    Se stie ca PNL prin Florin Fratila si altii au organizat mitingul, care oricum este neautorizat. De altfel Fratila, impreuna cu Ionita si Negoiasa apar printre participanti. Si nu sunt nici elevi, nici studenti si nici pensionari, categorii defavorizate in situatii de criza. Organizatorii raspund de desfasurarea mitingului!

  2. amelia says:

    atata timp cat mobilizarea a facut-o marele ziarist Fratila, palarie intr-un picior , ghici ciuperca ce-i?adica PNL si aliatul din PSD nici usturoi n-au mancat nici gura nu le miroase

  3. Horia Tiseanu says:

    Am totusi o intrebare: de ce organizatorii nu a cerut autorizatie de la primarie?

  4. ela says:

    Domnule Tiseanu, organizatorii NU A CERUT autorizatie pentru ca ARE dreptul sa manifeste spontan…………..sac, sac, nu v-a bagat in seama nimeni si va ofticati asa-i ..??????????

  5. Eugen Popa says:

    Horia Tiseanu ar trebui sa fie mai preocupat de interesele oamenilor din Campina, decat sa stea toata ziua pe net. Decat sa identifice organizatori ai unor manifestatii pasnice, indiferent cum au aparut ele, mai bine ar informa oamenii cu privire la banii pe care primaria (adica tot noi, campinenii) trebuie sa-i plateasca pentru nerespectarea proiectelor de la Calea Dacia, despre delapidarile din primarie de care s-a aflat recent, despre lipsurile dintr-un spital aflat in grija lor…Si despre multe altele pe care le stie foarte bine.
    Sa stie Tiseanu ca aseara, aproape de sfarsitul manifestatiei, un jandarm zelos din urbea pe care o conduce, a amenintat o mana de copii care au dat foc unui poster format A4 cu Basescu, ca ”sunt incendiatori si pune tunurile de apa pe ei”! Iar în 5 minute, vis-a-vis de BCR au aparut 2 masini de pompieri. Incredibil unde ati putut sa ajungeti.
    Câtă frică vă este, pdl-iștilor!

  6. buta danut says:

    Pentru cei ce nu au reusit pana la ora actuala sa iasa din acest oras sa vada diferenta intre ce face acest primar in comparatie cu altii,va sugerez sa dati o fuga sa vedeti si cum este in alte orase si apoi sa acuzati primarul,nu e un sfant dar oricum se cunoaste enorm ce face el pentru acest oras in comparatie cu altii,si sunt multe lucruri marunte de kre el nu are de unde sa stie,deci sa acuzati pe nedrept nu e corect si nu tin cu nici un partid in cazul in care unii isi fac astfel de impresie,stiti sa acuzati dar nu stiti sa multumiti cand vi se ofera(spectacole,targuri si multe altele)un oras curat si linistit.V-ati gandit vreun moment ca in mare parte el a facut ceea ce este acum CAMPINA?Vorbesc de Tiseanu primar nu de Tiseanu politician!!!In concluzie:ganditi-va bine inainte sa acuzati o persoana!!!

  7. neagu says:

    Domnul Tiseanu, asa cum i-am spus si pe facebook, ar treb sa se informeze corect inainte sa faca afirmatii nefondate. Noi nu apartinem de niciun partid politic, nici macar nu stiam cine sunt cei de la PNL incriminati de dansul(pentru ca nu ne intereseaza politica). Si ca sa nu moara dansul nesatisacut intelectual, oricine are dreptul sa se manifeste public, atata timp cat o face pasnic. Si cum nu a fost ceva organizat, ghici ce? Nu ne trebuia autorizatie!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *