Politica

Liberalii vor să părăsească Parlamentul

UPDATE – Preşedintele PSD şi co-preşedinte al USL, Victor Ponta, a declarat în această seară că a fost înştiinţat de Crin Antonescu în legătură cu intenţia liberalilor de a demisiona din Parlament. „În cadrul USL nu există o decizie cu privire la demisia în bloc a opoziţiei, am stabilit că vom mai discuta pe acest subiect, pentru a avea o decizie clară până pe 1 februarie, când începe sesiunea legislativă” , a afirmat Victor Ponta.

În urmă cu câteva minute, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că senatorii şi deputaţii partidului său şi-au exprimat dorinţa de a părăsi Parlamentul pentru a determina actuala putere să organizeze alegeri anticipate. Nu este o decizie bătută în cuie, ci doar o disponibilitate din partea liberalilor de a părăsi Parlamentul. Crin Antonescu a mai spus că va discuta acest subiect în cadrul USL, cu colegii din PSD şi PC. Mai mulţi parlamentari PNL şi-au scris deja demisiile, printre ei numărându-se senatorul Mircea Diaconu şi deputaţii Adriana Săftoiu (deputat de Prahova), Ludovic Orban şi Ciprian Dobre. Deocamdată, aceste demisii sunt doar pe hârtie, ele devin valabile abia după ce se depun la Senat, respectiv Camera Deputaţilor.
Prezent în această seară la Antena 3, la emisiunea „La ordinea zilei”, senatorul câmpinean George Severin (PSD) a declarat că nu are o problemă în a demisiona din Parlament, însă lucrurile trebuie analizate pe termen mediu şi lung. „Dacă se va lua o decizie în acest sens la nivelul USL, eu îmi voi da demisia din Parlament fără nici un fel de probleme! Mi se pare, totuşi, cam aiurea să demisionezi şi în acelaşi colegiu să candidezi apoi pentru 8-9 luni, pentru ca ulterior să aibă loc alegerile la termen. Vom vedea ce decizie se va lua la nivel de USL”, a spus George Severin.

1 Comment

  1. Olgutza says:

    Dl Severin si-ar scrie demisia cu lacrimi de sange, probabil. La fel ca toti colegii sai din parlament indiferent de partid. Tot ceea ce se intampla acum sunt doar actiuni de imagine, nu pornesc din suflet. Adevarul este ca anticipatele ar fi nepotrivite acum, in anul in care avem alegeri normale. daca romanii vor sa schimbe actuala putere pot sa o faca in noiembrie, sa nu se mai lase cumparati cu cartofi si malai si sa voteze constient!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *