Politica

Liderii USL Câmpina, despre ultimele acţiuni de protest la care au participat

Conferinta USLÎntr-o conferinţă de presă organizată ieri, liderii PSD şi PNL au vorbit pe larg despre manifestările de protest de la Bucureşti şi Ploieşti, acţiuni la care au participat şi delegaţii din Câmpina. „Eu am fost la Bucureşti, împreună cu aproape 100 de colegi din Câmpina şi peste 1.000 de participanţi din partea PNL Prahova. Şi în ciuda a ceea ce au anunţat unele televiziuni, vă spun în mod cert că au fost acolo peste 15.000 de persoane”, a declarat preşedintele PNL, Virgil Guran. „La Ploieşti, nu au fost doar membri PSD sau PNL, ci şi oameni neimplicaţi politic, care au simţit că trebuie să se alăture protestelor”, a afirmat preşedintele PSD, Ion Dragomir.

„Cei care ne conduc ne sfidează şi încearcă să manipuleze”

Virgil Guran se declară mulţumit de faptul că la mitingul de la Bucureşti nu au existat incidente, deşi numărul participanţilor a fost foarte mare, iar la astfel de acţiuni, inerent, apar şi unele probleme. „S-au adunat oameni din toate judeţele şi, spre bucuria noastră, nu a fost nici un incident, totul s-a desfăşurat civilizat, cerându-se demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului Boc, alegeri anticipate şi o reformă adevărată. După miting, noi, cei din USL Prahova, am plecat spre casă”, a spus Guran. Un incindent a existat, totuşi, dar înainte de acţiunea de protest. „În apropiere de Bucureşti, unul dintre autocarele noastre a fost oprit de jandarmi şi verificat la sânge, spunându-ni-se că există informaţii că deţinem materiale pirotehnice. S-a demonstrat că nu era adevărat şi ne-am continuat drumul fără nici un fel de alt incident. Cei care ne conduc ne sfidează, ne persiflează, pentru că şi la Bucureşti s-a tot încercat manipularea, spunându-se că mitingurile din Piaţa Universităţii sunt organizate de USL. Ba chiar şi la Câmpina, primarul Horia Tiseanu ne-a acuzat pe noi, cei de la PNL, că am organizat acţiunile de protest. Eu consider că important nu este cine le-a organizat, ci că oamenii au ieşit în stradă pentru că sunt nemulţumiţi, pentru că o duc din ce în ce mai greu şi au probleme reale, grave”, a mai afirmat Virgil Guran.

„Oamenii au prins curaj şi ies tot mai mulţi la proteste”

În ceea ce priveşte mitingul de la Ploieşti, la care au fost prezenţi şi social democraţi din Câmpina, preşedintele Ion Dragomir spune că nici aici nu au existat incidente şi că oamenii au venit alături de PSD din cauza gradului de sărăcie şi a lipsei de dialog. „Totul porneşte de la faptul că am fost conduşi dictatorial, fără să fim ascultaţi, fără a exista un dialog, invocat acum de cei de la putere, dar eu nu cred că ei cunosc această noţiune. Oamenii au prins curaj şi au început să iasă în pieţele mai multor oraşe, pentru că nu mai au nici un motiv să stea în casă. Gradul de sărăcire al populaţiei a ajuns la cote atât de alarmante încât numărul nemulţumiţilor care ies în stradă va fi din ce în ce mai mare. Singurele motive care îi mai ţin pe unii în case sunt bolile, pentru cei mai în vârstă, şi teama, în cazul unora. Actuala putere mai este susţinută doar de oameni mediocri, slab pregătiţi, care îşi câştigă existenţa doar prin susţinerea acestei puteri”, a menţionat Ion Dragomir.

„N-am plătit pe nimeni ca să iasă-n stradă!”

Afirmaţia îi aparţine liderului PNL, Virgil Guran şi este un răspuns la acuzaţiile care i-au fost aduse de PDL. Acuzaţii potrivit cărora, Guran i-ar fi plătit pe unii dintre participanţii la acţiunile de protest care au avut loc la Câmpina, la începutul acestei săptămâni. „Vă garantez că nu a dat nimeni nici un ban ca să iasă lumea-n stradă. Nici nu e nevoie, pentru că oamenii sunt nemulţumiţi şi nevoile lor, nemulţumirile i-au scos în stradă”, a spus Virgil Guran, care a mai subliniat că este convins că USL va câştiga alegerile atât la nivel naţional, cât şi la Câmpina.

La conferinţa de presă au mai fost prezenţi, pe lângă preşedinţii PSD şi PNL, senatorul George Severin şi vicepreşedintele PNL Câmpina, Daniel Ioniţă.

9 Comments

 1. Teo Tiseanu says:

  Ar fi fost culmea sa recunoasca domnul Virgil ca s-au dat bani din partea PNL-ului, nu?

 2. Daniela says:

  Acestia sunt oamenii care ar veni la putere daca schimbam pdl-ul? Ma refer la noi la Campina. Va rog sa ma scuzati dar il prefer pe Tiseanu cu toate bubele-n cap pe care le are!

 3. Maria says:

  Tara asta are nevoie de o nou generatie de politicieni, dar nu tineri zapaciti care nu stiu pe ce lume traiesc si nici doritori de imbogatire rapida. Ce ne ofera PSD la acest capitol? Gasca lui Mircea Cosma la Ploiesti si aceeasi trupa de „soc” la Campina. PNL ce ne ofera? Un Crin Antonescu, care-mi place foarte mult dar care nu constientizeaza ca trage singur un partid care in teritoriu are nenumarate probleme. Sa-l pui pe Mircea Rosca presedinte la organizatia judeteana PNL mi se pare culmea prostiei. Cum poti rezolva problemele unei tari daca nu esti in stare sa rezolvi problemele dintr-un partid? Si sa fim cinstiti, cine va veni dupa PDL la putere va avea foarte multa treaba, va avea nevoie de 2-3 ani sa repare ce se mai poate repara, sa carpeasca macar, sa schimbe o multume de legi tampite si sa puna lucrurile cat de cat pe un drum normal.

 4. Teo Tiseanu says:

  Dovada clara ca USL si-a platit(spaguit,mituit) oamenii ca sa participe la protestele de la Bucuresti si mai mult ca probabil din toata tara…Sa va fie rusine domnilor PSD-isti si PNL-isti!

  http://www.youtube.com/watch?v=6wVwztBBWJI

 5. gogu says:

  nu va e rusine …..? gurannnn securistule

 6. x says:

  Teo…..Ma bucur ca te-a invatat tati sa vorbesti cu „domnul” si „doamna” si nu ii iei la per tu.E un lucru bun.Dar inainte sa vi tu cu „probe”, „dovezi ” , sa faci „sala de judecata ” pe net, mai citeste sensurile cuvintelor ” spaguit” , „mituit”, cred ca folosesti cuvinte cam grave pentru „dovezile” pe care le ai, nu crezi ? Eu asa cred.Eu, spre deosebire de tine, nu ader la niciun partid, dar mi se pare cam mizer sa vad pe la toate subiectele „indarjirea” ta fata de PNL.Studii prea multe in domeniu, experienta, cazuri concrete, cred ca nu ai, esti cam tinerel si „crud”.Banuiesc ca ti-ai dori ca portocalii sa ramana la putere mult, si bine, dar nimic nu dureaza o vesnicie,bucura-te cat mai poti.

 7. Teo Tiseanu says:

  As dori foarte mult sa am discutie inteligenta cu cineva care se poate semna mai mult de „x”, in cazul in care postul tau a fost o idee de critica constructiva 🙂

 8. x says:

  iti doresti cam multe, nu crezi ?sincer, nici nu ma asteptam la alt raspuns din partea ta:)pot sa ma numesc si „y” si „z”, si oricum doresc. nu iti mai pierde timpul cu raspunsuri ce se doresc a fi inteligente, si joaca un counter strike,cred ca te pricepi mai bine decat in „joaca cu politica”.gaseste alt „hobby”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *