Social

Spitalele câmpinene au încheiat anul 2011 fără datorii

Spitalul Municipal CampinaSpitalul Municipal Câmpina s-a aflat, anii trecuţi, printre unităţile medicale care acumulaseră datorii importante. În 2011, situaţia s-a schimbat, iar spitalul câmpinean a încheiat anul fără datorii. Din bilanţul prezentat în cadrul primei şedinţe din acest an a Consiliului de Administraţie reies câteva date de importante pentru definirea activităţii acestei unităţi spitaliceşti. Astfel, în 2011 s-au consemnat 14.500 externări, 8.862 spitalizări la Pediatrie, 1.469 spitalizări la Obstetrică-Ginecologie, 23.762 adresări la Primiri Urgenţe, aceste date statistice fiind net superioare celor din anii precedenţi. De asemenea, a scăzut numărul deceselor în spital, în 2011 înregistrându-se 185 astfel de cazuri, dar în nici unul nu au fost probleme medico-legale sau neconcordanţe între diagnosticul iniţial şi cauza decesului, după cum menţionează conducerea spitalului. În acelaşi timp, s-au îmbunătăţit condiţiile de cazare, de hrană şi medicamentaţie.

Spitalul VoilaÎn ceea ce priveşte Spitalul Voila, aici nu numai că nu există datorii, ci s-a obţinut chiar şi profit în 2011, lucru mai puţin obişnuit pentru o unitate spitalicească. „Nu este nimic spectaculos, este vorba doar despre o gestionare cât mai eficientă a resurselor. Ne-a ajutat mult în eficientizare şi realizarea unor protocoale care reglementează cu exactitate tot ceea ce se întâmplă în acest spital. De asemenea, am folosit la maximum personalul propriu şi am realizat toate lucrările care au fost posibile în regie proprie, dar am extins şi diversificat serviciile oferite în sistem ambulator. Toate acestea ne-au permis ca din procentul de 20% din fondul de dezvoltare, pe care legislaţia ne permite să-l folosim pentru dotări, să putem achiziţiona două autoturisme, dintre care unul pentru aprovizionare, absolut necesare pentru desfăşurarea activităţii noastre la un nivel civilizat”, ne-a declarat managerul Spitalului Voila, dr. Gabriel Ţintărescu.

3 Comments

  1. minion says:

    Datori (FURT) facuta de contabila Titei, mama Bogdanei Titei – pupila Robertei Anastase, cine a acoperit-o ?!? Dosarul Curtii de Conturi unde s-a impotmolit ?

  2. misu says:

    Să auzim numai și numai de bine, se pot auzi si lucruri bune despre Campina…

  3. Vivi says:

    da, uite si o veste buna, asta inseamna ca se poate manageria bine si un spital. Ma intreb daca spitalul municipal ar fi avut aceleasi rezultate bune daca nu ar fi fost preluat de primarie? Acolo tot mai sunt probleme mai ales la capitolul bun simt dar macar bine ca s-au mai redresat financiar.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *