Administratie publica

„Acţiuni multe, cu bani mulţi şi impact redus în rândul câmpinenilor!”

Elena AlbuAşa a sintetizat consilierul local Elena Albu proiectul privind susţinerea financiară a manifestărilor culturale, sportive şi educative, aprobat marţi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Câmpina. Vă reamintim că în total sunt peste 50 de acţiuni, suma alocată de la bugetul local ridicându-se la 623.400 lei. Faţă de lista iniţială, pe care v-am prezentat-o zilele trecute, în cadrul şedinţei au fost făcute unele modificări. A fost majorată de la 4.000 la 6.000 lei alocaţia bugetară pentru manifestările organizate de Clubul Copiilor, s-a decis alocarea a 2.400 lei pentru Ansamblul Folcloric „Flori de măceş” al Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” şi 10.000 lei pentru Teatrul Proiect Câmpina, reducându-se de la 120.000 lei la 105.600 lei suma destinată spectacolului de revelion şi focului de artificii.
„Sunt două aspecte pe care aş vrea să le subliniez în legătură cu aceste manifestări pentru care alocăm sume importante de la buget. Sunt foarte multe, cu puţini participanţi şi cu impact redus pentru locuitorii Câmpinei. Sunt multe acţiuni destinate unui public restrâns şi foarte puţine – Serbările Toamnei, spectacolul de revelion şi, poate, Hora Prahoveană, destinate publicului larg. Mă gândesc că poate era mai bine să organizăm mai puţine acţiuni şi cu un impact mai mare. În plus, toate aceste manifestări suferă la capitolul promovare. Nu ştim să le facem cunoscute în rândul câmpinenilor. Comisia de Cultură a Consiliului Local, care a iniţiat acest proiect, ar trebui să se gândească la o soluţie în acest sens”, a declarat Elena Albu.

Viceprimarul Ion Dragomir a cerut „un desfăşurător al cheltuielilor de la spectacolul de revelion”

Şi dacă tot a fost deschis subiectul manifestărilor culturale şi s-a vorbit despre cheltuielile de la acest capitol, viceprimarul Ion Dragomir a solicitat Comisiei de Cultură a Consiliului Local o detaliere a modului în care au fost cheltuiţi cei 113.000 lei pentru spectacolul de revelionul trecut. „Aş vrea să văd şi eu un desfăşurător al cheltuielilor. Puteţi să-l cereţi Casei Tineretului sau firmei care a organizat spectacolul. Să vedem şi noi pe ce s-au dus banii. Pentru că, totuşi, e vorba de vreo 26.000 de euro, iar eu nu cred că spectacolul şi focul de artificii au costat mai mult de 15.000-16.000 euro. M-am interesat cât ar costa scena, artificiile, ce tarife cer Elena Gheorghe şi Cotabiţă şi nu cred că au cheltuit mai mult de 16.000 euro. Nu acuz pe nimeni din administraţia locală de rea intenţie. Pur şi simplu, cred că firma care a organizat spectacolul ne-a prostit!”, a spus viceprimarul.

15 Comments

  1. Antonia says:

    Eu ma bucur ca se mai sesizeaza cineva si mai spune cate ceva dar nu e suficient sa spui mai ales cand esti consilier local sau viceprimar. Cand esti acolo in mijlocul problemelor poti face mai mult decat sa\ti dai cu parerea! dna Albu are dreptate ca am vazut si eu lista manifestarilor care e de\a dreptul mizerabila. Sunt actiuni care n/au ce cauta acolo dar eu si altii ca mine nu avem putere sa ne impunem punctul de vedere, putem comenta si atat, pe cand consilierii pot face mai mult de atat. asta daca vor si sincera sa fiu eu nu cred ca vor.

  2. Doru says:

    Adevarul e ca 26000 euro sint cam multi pentru ceea ce a insemnat spectacolul de revelion. Dar sa inteleg ca Dragomir ca viceprimar nu are acces la deconturile facute de o firma din bani publici? Din doua- una, ori nu are acces, ori doar da din gura. Domnule, sa verifice cineva si sa ne spuna si noua astia mai prosti care e adevarul, ca e peste un miliard de lei la mijloc. Cu jumatati de adevaruri nu se face primavara niciodata.

  3. Georgica says:

    Are dreptate doamna Albu,aceste manifestari sunt organizate pentru un numar restrans de campineni si singurii care au de castigat sunt organizatorii .
    Imi pare rau ca trebuie sa spun asta dar se observa in ultimii ani o debandada de manifestari cu un suport finaciar urias pentru orasul nostru si fara o atenta verificare din parte acestei comisii de cultura din cadrul primariei .
    Se duc banii catre tot felul de asociatii si echipe care nu vin cu rezultate concrete si ca exemplu este echipa de fotbal sau asociatia lui Dochia si alte parghii unde se duc banii campinenilor fara ca cineva sa dea socoteala ce se intampla cu ei si la ce folosesc.
    Dumneavoastra domnilor consilieri ar trebui sa nu votati aceste scurgeri de bani din buzunarul nostru doarece o sa vina vremea cand o sa da-ti cu subsemnatii la DNA pentru risipa de bani si combinatiile care sau facut in primarie.
    Ca o paranteza il vad pe acest consilier Telegescu care a ajuns sa se foloseasca de banii nostri pentru o necunoscuta echipa de fotbal cu rezultate minore in campionat,dar acesta nu este singurul care se foloseste de banii campinenilor pentru interesul personal ca al nostru nu vad cum.,exista o politica interna in aceasta primarie unde toti incepand de la dreapta si pana la stanga se infrupta din acesta buget local in care cotizeaza cetatenii acestei urbe prin majorarile de impozite si tot felul de taxe.
    Vad aceeasi rechini in structura primariei care nu mai prididesc cu tot felul de organizari si deplasari in interes de serviciu pe acest continent in interes de serviciu si mai vad si orasul acoperit de mormane de nameti
    pe strazi si cartiere,unde o firma de salubritate care detine monopolul pe raza orasului incepand de la colectarea deseurilor si a gunoiului pana la curatenie si dezapezire si care in aceste zile nu a facut fata zapezii cazute,
    Vad oameni in varsta care se duc la coltul strazii pentru o paine si abia reusesc sa ajunga deoarece in Campina dezapezirea inseamna doar anuminte strazi ,trotoarele si interioarele cartierelor sunt ale martienilor nu ale firmei care se ocupa de dezapezire si unde dupa cum stim toti factura este uriasa.
    Imi cer scuze cititorilor si adminului daca am ajuns de la banii pentru activitatile culturale si sportive la dezapezire dar supararile campinenilor inclusiv a subsemnatului rabufnesc de fiecare data cand banii si lucrurile din orasul nsotru o i-au pe caii gresite.

  4. drapelica says:

    ce talmes balmes in capul la acesti cetateni! sancta simlicitas! ei nu pricep nimic, nu se duc nicaieri, isi manaca de sub fund si se duc la vot ca oile… adică să se-nchida casele de cultura, bibliotecile… aste vrea giorgica minte mica? Vai, unde e Campina de altadata? Campina Ateneului Popular, a concertelor lui Enescu… avem cea mai mare sală de spectacole din judeţ şi ei nu de misca din fata tv OTV diaconescu… bien zicea dl. Codrut Constantinescu – sa se dea manele pe paine!

  5. Catalin says:

    Gandirea Doamnei Albu nu are nicio legatura cu realitatea. Chiar dansa spune ca „ma gandesc ca poate era mai bine….”, dar asta nu inseamna ca are si dreptate. Toate actiunile pe care le considera a fi „impact mai mare” nu au nicio legatura cu actul cultural( Serbările Toamnei, Spectacolul de Revelion şi, poate, Hora Prahoveană), mai degraba au legatura cu campania electorala ce va sa vina. Asa ca Doamna Albu nu sesizeaza de fapt esentialul ci mai degraba interesul. Sumele alocate „manifestărilor culturale, sportive şi educative” nu au nicio legatura cu manifestarile de masa la care viseaza dansa ci pentru manifestarile culturale unde participa public restrans la care, speram cu totii, vor participa si o parte dintre concitadinii nostrii pentru imbogatirea spirituala. Dupa aceste criterii sunt construite bugetele la cultura in tarile normale si nu pentru a organiza activitati de masa. Poate in viitor vom face un capitol de buget intitulat „activitati de masa si campanie electorala” si desfiintam denumirea de cultura…asa pentru Doamna Albu !!!

  6. mișu says:

    Domnul Georgică aș vrea să știu dacă ai participat la spectacolul de revelion ca să vezi câți spectatori au fost .părerea mea că au fost 5000 de spectatori mult mai mult decât au fost la amărâtul de miting contra .Dar vezi aici nu s-a dat nimic gratis numai cultură de care mulți nu are nevoie .Iar pe domnul vice nu îl înțeleg adică nu are acces la documentele primăriei ??????

  7. Georgica says:

    Ptr. drapelica si misu
    – imi place ca am starnit polemici cu privira la acesti bani care dispar din bugetul primariei adica din buzunarul nostru dar culmea anumiti indivizi ii folosesc dupa bunul plac si interes.
    Domnilor asta nu este cultura unde participa 30 oameni la nu stiu ce seminariu ,si daca la miezul noptii se aduna 5000 de oameni in centru pentru 10 minute nici asta nu este cultura.
    Campina nu se promoveaza cu 50 de mainfestari pentru doar 100 de persoane sau de Anul nou,Campina trebuie promovata prin strazile asfaltate si curate,cu centre culturale unde au acces toti cetatenii nu numai anumiti baieti sa para intelectuali,cu spectacole lunare si premiere si etc.
    Acum in Campina nici macar un cinematrograf nu exista domnule primar care ai concesionat smecherilor cinematrograful ,unde a a juns un focar de inventie,de ce nu te sesizezi domnule drapelica pentru lucrurile astea sau si tu esti unu din beneficiarii fondurilor risipitoare din bugetul campinenilor.
    Imi pare rau dar esti departe de realitate ,bafta si astept raspunsul

  8. drapelica says:

    mai, georgica, tot talmes balmes e-n capul tau!~ cinematograful nu este al orasului, e al CNC de la bucuresti. acolo s-a concesionat… a scris in presa dar cum nu le ai cu cetitul… iar patronul de la barul de acolo al cui nepot o fi? ghici ghicitoarea mea – vorba lui traian… daca un seminar pe teme de literatura sau de pictura sau de muzica nu este cultura atunci care este cultura? manelele care iti plac tie „este” cultura? spectacolele care sunt cel putin la 2 saptamani sunt cultura? revistele de la cercul literar si de la biblioteca este cultura? expozitiile de pictura si concursul de pictura sunt cultura? la biblionetul de la biblioteca ai fost? biblioteca este pe bulevard… daca nu stii… iar la teatru e o sala cu 700 de locuri si nu se umplu niciodat.. asa vor campinenii cultura, in vorbe pe net, nu cu iesitul din casa… spectacole pe 20, pe 21, 27, pe 6, pe 9, pe 12 nu este destul pentru giorgica? tie ti-e dor de stadioane pline sa strigi traiasca si infloresca… asta nu e polemica, e punere la punct a ageamiilor aflatori in treaba…

  9. marius says:

    Domnule georgica,
    Cinematograful din Campina nu a fost concesionat de Primarie din simplul motiv ca nu ii apartine;daca imi amintesc bine, cu 2 ani in urma Consiliul local Campina a aprobat o hotarare de trecere a acestui cinematograf in patrimoniul propriu tocmai in ideea de a accesa fonduri guvernamentale sau europene pentru reabilitarea cladirii si infiintarea acolo a unui centru multicultural-inclusiv o sala de cinema cu mai putine locuri;desi exista o lege prin care cinematografele trec in patrimoniul Primariilor, singura localitate exceptata a fost Campina.Pentru „informatii suplimentare”apelati la Dl Roman, „patronul”cladirii „un prieten de nadejde al Viceprimarului Dragomir.

  10. jonny says:

    Ca tot a adus vorba Georgica de cinematograf, Este absolut penibil ca intr-un ”Municipiu”, ca ne vrem denumire de ”Municipiu”, sa nu dispunem de un cinematograf.Si u este prima oara cand afirm acest lucru. Si de fapt nu ”penibil” este cuvantul potrivit, ci ”rusinos”.Dar………ca mereu exista un dar………avem targulete:)multe, multe , multe:)si concursuri cu floricele prin balcoane, dau cum se numesc ele ..:))) sclipici, si tineret care pleaca spre bucuresti,ploiesti,brasov…….etc.

  11. mișu says:

    Pt Georgică 1)Cinematograful sa autodesființat(pentru ce să investești dacă nu ai profit )2) Dute și numără strazile neasfaltate că cele afaltate nu ai să reușești să le numeri ca sunt multe 3)Si in 10 minute poți învăța ceva, dar spectacolul a durat mai mult de 3 ore. 4) La orice eveniment cultural au dreptul toți cetățenii dar sunt mai mulți când este gratis și este normal în vremuri de criză etc….

  12. Georgica says:

    Ptr. drapelica
    Ma bucur ca unii dintre forumisti i-au atitudine si corecteaza parerile noastre ale celor nestiutori , nu mai este nevoie sa ne d-am seama cine posteaza pareri si lamuriri in acest articol ( care este regele ?, ghici ciuperca ).
    Ma bucur sincer ca acest articol a miscat putin din incremenirea celor care ne decid taxele si impozitele in acest oras in care o mana spala pe alta.
    Bafta si la mai mare!

  13. Anonim says:

    Frățică……, ce de comentarii la cultură!

  14. Virgil says:

    Da, si sunt convins ca nici macar unul nu s-a dus la vreo piesa de teatru in viata lui. PS: maine, adica joi 23.02, e stand-up comedy la casa de cultura, asta daca stiti voi internautilor ce e ala. In alta ordine de idei, eu sunt multumit cu festivalurile din campina, sincer ce vreti sa faca? teatru in aer liber in parcare la carrefour? Oricum cel mai mare impact pentru romani il au tot balciurile si nu cred ca e un lucru rau, avand in vedere mostenirea pe care o avem de la turcaleti!

  15. ira says:

    da,a starnit comentarii vehemente……..intradevar, facand referire la acel cinematograf, probabil s-a inchis deoarece nu a avut profit.In cazul in care ar exista un cinematograf ”modern”, din toate punctele de vedere, de ultima ”generatie”, cred ca ar exista potentiali clienti.Referitor targuri: antice si de ”de mult ”.Insa, exista si o categorie de oameni pentru aceste targuri.De ”balciuri” nu as vrea sa vorbesc…….e ca si cum as vorbi de ”barabule” in loc de ”cartofi”……balciurile imi inspira o ”distractie” din ”evul mediu”.In conditiile in care putem evolua, nu vad de ce nu am face acest lucru.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *